AJÁNLÓ
 
09:12
2015. 05. 05.
Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség....
A bejegyzés folyatódik
 
09:12
2015. 05. 05.
Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk...
A bejegyzés folyatódik
 
09:12
2015. 05. 05.
A hajhullás rengeteg különböző okra vezethető vissza, ezért, ha valakinek ilyen panasza van, akkor...
A bejegyzés folyatódik
 
09:12
2015. 05. 05.
Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint...
A bejegyzés folyatódik
 
09:12
2015. 05. 05.
Mivel a kopaszodás egy olyan, igencsak sokakat érintő probléma, mely rengeteg különböző kiváltó...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed