Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Együnk sok halat vagy ne?

0 Komment

Az egészséges táplálkozásról beszélve szinte minden esetben megemlítésre kerül a halak fogyasztása. Mivel sajnálatos módon ezt nem részletezik jobban kifejtve, így kevesen tudják, hogy nem mindegy, milyen fajtájú és típusú halételeket eszünk, ugyanis köztük is van olyan, amelyik nem annyira egészséges, mint gondolnánk.

A hajzatunk tekintetében inkább árt az, ha valaki túl sok olyan tengeri halat fogyaszt, melyeknek magas a higanytartalma. Ilyen például a kardhal, néhány tonhalfajta és a makréla is. Amennyiben hetente többször eszünk ezekből, sajnos felhalmozódik szervezetünkben a higany, ami különböző egészségügyi problémákhoz vezethet. Ilyen gond például a haj elvékonyodása, rosszabb esetben pedig megindulhat a hajhullás is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hal tőkehal makréla lazac kardhal tonhal halfélék egészséges étrend higany

Persze ez nem azt jelenti, hogy emiatt ne fogyasszunk halat, sőt! A tengeri halfélék közül tökéletes választás egészségünk szempontjából például a lazac, illetve a tőkehal is, de természetesen a fent említett halak sem károsak egyáltalán, ha mértékkel fogyasztjuk őket.

A hajhullás hátterében nagyon sok ok állhat, és ezek igencsak eltérőek lehetnek. A helytelen táplálkozás egy olyan problémaforrás, mely több egészségügyi gondhoz vezethet, éppen ezért körültekintőnek kell lennünk, amikor a mindennapi étrendünket összeállítjuk. Persze mindenhonnan kapjuk ehhez az információkat, melyek sokszor ellentmondanak egymásnak, így a legjobb az, ha egy arany középutat keresünk.

Amennyiben a haj állapotának folyamatos romlása, illetve a kopaszodás nem függ össze semmilyen életmódi hiányossággal, akkor bizony más okokat kell keresni. Attól függően, hogy mi eredményezi ezt a kellemetlenséget, segítségünkre lehet néhány kezelés alkalmazása – pl. mezoterápia - az eredeti hajzat visszaállítására. Azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy hiába próbálunk ki bármit a megállítására, folyamatosan kudarcot vallunk, akkor csak a hajátültetés lehet megoldás problémánkra.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A jóból is megárt a sok

0 Komment

Köztudott, hogy a túl sok kémiai anyag - mint például a hajfesték - vagy az olyan fodrászati kellékek, mint a hajsütővas sajnos nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Ugyanilyen hatással van néhány frizura is a hajzatra, és ezt sokan elfelejtik, mikor újra meg újra extrém hajviseletet készítettnek maguknak.

Azzal nincs semmi baj, ha valaki néha kipróbál egy-egy új hajszínt vagy frizurát. Azonban ha ezt folyamatosan teszi, a haja bizony meg fogja unni, és feladja a küzdelmet. A szoros copfról már tudjuk, hogy nem éppen tesz jót a hajhagymáknak, azonban emellett még rengeteg olyan hajviselet létezik, melynek ugyancsak káros hatása van.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

A göndör haj vegyi anyagokkal, illetve hajvasalóval történő folyamatos kiegyenesítése, valamint az egyenes haj ugyancsak forró eszközökkel történő göndörítése mellett beszélhetünk itt még szoros fonatokról, az úgynevezett kukorica-, afró-, vagy halszálkafonásról.

Mivel ezeknél a hajviseleteknél a hajhagymák nagyon meg vannak terhelve, így előbb vagy utóbb sajnos nem bírják tovább, és az elgyengült hajzat hullani kezd. Ebben az esetben pedig az is előfordulhat, hogy a kihullott haj nem nő már vissza, így ténylegesen komoly baj elé nézünk.

Éppen ezért akkor teszünk jót, ha csak nagyon kevésszer próbálunk ki ilyen frizurákat, illetve egy-egy megújulás után szünetet hagyunk, és hajunknak is adunk időt a regenerálódásra. A fonatok tényleg feldobják néha megjelenésünket, de ha például laza fonást készítünk, akkor nem ártunk a hajhagymáknak, mégis szép frizuránk lehet. Minél kevesebb károsító hatásnak tesszük ki mi magunk, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy hajunkkal nem lesz nagy probléma.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

Amennyiben már későn vesszük észre, hogy hajszálaink nagymértékű roncsoláson mentek át, és kihullásuk számottevő, akkor mindenképpen segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Olyankor, amikor csak átmeneti hajhullást okozott a túlzott „fodrászkodásunk”, elegendő lehet egy mezoterápiás kezelés, esetleg valamilyen külső és belső szerek használata. Abban az esetben viszont, amikor a kihullott hajzatnak már egyáltalán nem sikerül visszanőnie, csak egyetlen biztos megoldás jöhet szóba. A hajátültetés segítségével véglegesen eltűntethetjük a kopasz területeket, és újra gondolkozhatunk más frizurán – persze csak ésszerűen és mértékkel…

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fehérjehiány problémája

0 Komment

A megfelelő táplálkozás fontosságára nem véletlenül hívjuk fel a figyelmet gyakran, és nem véletlenül halljuk ezt az orvosoktól, dietetikusoktól sem. Aki nem megfelelő étrendet állít be magának, annak sajnos súlyos következményekkel is szembe kell néznie egy idő után.

Ha szervezetünk szükségletei nincsenek kielégítve, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek, melyeket aztán nem lesz egyszerű orvosolni. Ilyen problémával találkozhatunk akkor is, amikor nem viszünk be elegendő fehérjét a táplálkozásunkkal.

Mivel a hajszálak igen magas százalékban épülnek fel fehérjékből, így ha túl kevés a fehérjebevitel, szervezetünk erre úgy reagál, mintha spórolnia kellene. Emiatt leáll a haj természetes növekedési ciklusa, ami azt eredményezi, hogy 2-3 hónap elteltével komoly hajhullás indulhat be.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajátültetés mezoterápia hairhungary fehérje fehérjehiány hal tojás magvak étrend táplálkozás

Természetesen, mint általában az ilyen, visszafordítható okoknál, ebben az esetben is helyreállítható a kialakult helyzet. Ha tudatos étkezésünkkel megfelelő mennyiségű fehérjét kap a szervezetünk, akkor idővel megszűnik a haj hullása is, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ilyen étrendet nem is olyan nehéz összeállítani, hiszen magas fehérjetartalma van például a halnak, a tojásnak, a tofunak, különböző húsoknak is, valamint rengeteg zöldségnek, mint például a zöldborsónak, babnak, leveles zöldségeknek, a kendernek, illetve különböző magvaknak, és a diónak is.

Amennyiben az okozott kár akkora, hogy csak nagyon nehezen kezd rendbe jönni, segíthetjük hajzatunkat olyan kezelésekkel, melyek az átmeneti hajhullás okozta kopaszságot orvosolják. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, melynek során olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak közvetlenül a fejbőrbe, melyek segítségével gyorsabb lesz a hajzat helyreállása.

Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy nem minden hajhullás mögött áll olyan ok, melyeket mi magunk meg tudunk szüntetni, vagy egyáltalán a jó irányba befolyásolni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, mely esetben nem rajtunk múlik, hogy mikor és milyen mértékben kezd hullani a hajunk. A hajátültetés azonban erre a problémára is megoldást jelenthet, hiszen a kopaszságot ezzel a végleges módszerrel tudjuk csak eltűntetni.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Halloween-re fel!

0 Komment

Bár nem mindenki vette még át az eredetileg kelta, mégis a legtöbbek által kifejezetten amerikainak hitt szokást, mégis egyre több ablakban látni már hazánkban is ilyenkor a töklámpásokat. A közvélemény megoszlik ezzel kapcsolatban, mint ahogy a Valentin-nap tekintetében is, hogy legyen-e Halloween itthon vagy sem.

hajhullás kopaszodás kopasz kopaszság halloween halloween parti ijesztő frizura paróka maszk hairhungary hajátültetés töklámpásEz nem egy saját hagyomány, de bárki dönthet szabadon, hogy megtartja-e. Persze a Mindenszentek napja miatt többen kifogásolják a hangos partykat, azonban egyre elfogadottabb szokássá válik a beöltözés, és a szórakozóhelyek is kifejezetten a Halloween partikra fektetik a hangsúlyt.

Ilyenkor a fiatalok megőrülhetnek egy picit, beöltöznek szellemnek, boszorkánynak, vagy félelmetes maszkokat öltenek magukra. Aki a lehető legijesztőbben néz ki, az viszi a pálmát. Természetesen nagy hangsúlyt kap a frizura is. Az összekócolt boszihaj, a szivárvány összes színében játszó hajzat nem hiányozhat az ilyen bulikból, de megszokott a tarajos műhaj és egyéb parókák viselése is. Ugyancsak feltűnnek olyan kopasz emberek, akik nem csak arcukat, hanem fejüket is kifestik ilyenkor, pókhálók, pókok és egyéb figurák tűnnek fel a fejbőrön.

hajhullás kopaszodás kopasz kopaszság halloween halloween parti ijesztő frizura paróka maszk hairhungary hajátültetés töklámpás

Ebben az esetben jól jöhet a kopaszság, azonban mi van az év többi részével? Bizonyára könnyű ijesztő összképet kialakítani Halloween-re, azonban máskor valljuk be, nem szeretnénk rémisztő hatást kelteni. Márpedig sajnos rengeteg olyan ember van, akinek nem áll jól a kopaszság, és nem elég az, hogy hajatlanságtól szenved, még ki is hozza ez az állapot az esetleges gyengéit.

Ilyen esetekben bizony szükséges szakértő segítséghez fordulni, hiszen a hajhullást sok esetben meg lehet állítani és vissza lehet fordítani, illetve az olyan maradandó kopaszságot is el lehet tüntetni, amelyen azt hihetnénk, már nem lehet segíteni. A hajátültetés mindazoknak oldja meg problémáját, akik nem akarják elfogadni a kopaszság nyújtotta kellemetlenségeket.

A Halloween éjszakájára visszatérve pedig ügyelnünk kell arra, hogy frizuránkat – bármilyen rémisztő szerepet is adtunk neki – kellőképpen állítsuk vissza eredeti állapotába, gondos odafigyeléssel és ápolással, hiszen a sok kémiai anyag, a színezők, illetve a maszkok alatti befülledés igencsak ronthatják hajszálaink állagát.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed