Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hegesedő hajhullás

0 Komment

A hajhullásnak nagyon sok fajtája létezik, melyeket megkülönböztethetünk azzal, hogy mi okozza a kopaszodást, vagy azzal, hogy mikor jelentkezik, esetleg azzal, hogy visszafordítható-e vagy sem. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást kopaszodásunkra, tudnunk kell, hogy milyen típusú hajhullásról beszélünk.

A hegesedő hajhullás bármely életkorban jelentkezhet, férfiaknál és nőknél egyaránt, és szintén egy olyan csoportba sorolhatjuk, aminek rengeteg különböző ok állhat a hátterében. Eredményezheti például valamilyen gombás fertőzés, esetleg bőrgyulladást vagy tüszőgyulladást okozó betegség, nagyon gyakran alakul ki krónikus autóimmun-betegség következtében, de okozhatja hajtépkedés is.


Sajnos a heges hajhullást visszafordítani nem, csak megállítani vagy késleltetni lehet, hiszen ilyen esetekben a hajtüszők a fent említett okok valamelyikének következtében elpusztulnak, és ez eredményezi a haj kihullását. Tüneteit hamar észre lehet venni, hiszen a sebes, sérült fejbőr területein a haj teljesen megritkul, és kopasz foltok, hajhiányos területek alakulnak ki.

Minél korábban észrevesszük ezt a folyamatot, annál gyorsabban tudjuk megállítani hajunk hullását, vagy legalábbis csökkenteni azt. Ha bőrbetegség okozza például, akkor annak gyógyításával a hajhullás is meg fog állni. Sajnos azonban az addig okozott károkat semmilyen kezelés nem tudja eltűntetni, hajunk nem fog visszanőni, bármilyen készítménnyel is próbálkoznánk.

A hegesedő hajhullás okozta károkra csak egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés. A beavatkozás során a tarkótájon megmaradt hajzatból ültetik át a hajszálakat a kopasz területekre, melyek ezután onnan már nem fognak kihullani, így végleges és biztos eredményre számíthatunk. A teljes gyógyuláshoz tehát nem csak a kopaszodást okozó problémának megállítására van szükség, hanem a hajbeültetésre is.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás allergia miatt

1 Komment

Ha kimondjuk az allergia szót, sokan a tavasszal elkezdődő szenvedésre gondolnak, amely „csak” tüsszögéssel és könnyes szemekkel jár. Pedig az allergiának számos változata van, köztük az egyik legkellemetlenebb az ételallergia.

Az ételallergia minden esetben a bélflóra nem megfelelő működése miatt alakul ki, melynek következtében immunrendszerünk működésében is zavarok lépnek fel. Az ételallergiához gyakran párosul egyéb allergia is, mint például az asztma vagy a szénanátha. Az allergiás állapot kialakulása előtt jelzi már pár tünet a problémára való hajlamot, ilyen az ekcéma és a bizonytalan eredetű, viszkető bőrgyulladás is.

Az ételallergiánál az étel valamely összetevője indít el egy olyan reakciót a szervezetben, melynek hatására hólyagok, kiütések jelenhetnek meg a testünkön, és akár még légzési nehézségek is jelentkezhetnek. Az ételallergián belül lehet megemlíteni külön a gluténra való érzékenységet is, melynek rejtett intoleranciája nem jár tipikus tünetekkel, azonban másodlagos tünetei között szerepel ugyancsak az ekcéma-szerű bőrtünet, mely nem enyhül, az egész test viszketése, fáradékonyság, csontritkulás és sajnos a hajhullás is. Ilyen esetekben ki kell zárni a glutén tartalmú ételeket étrendünkből.

A különböző allergiafajták mindegyikére lehet megoldás, ha olyan étkezést folytatunk, mely a bélflórára jó hatással van. Így első körben egy célzott diétát kell alkalmaznunk, méregtelenítéssel, természetesen mindezt megfelelő szakember segítségével. Ezen kívül különböző gyógyszerek alkalmazása is segíthet, de a legfontosabb a helyes táplálkozás.

Ha ételallergia vagy glutén intolerancia okozza hajhullásunkat, akkor az allergia orvoslásával, illetve az allergiás reakciót kiváltó összetevők elhagyásával ezt is megállíthatjuk. Azonban ha más ok áll a kopaszodás hátterében, mindenképpen fel kell keresnünk szakértő segítséget, hiszen lehetséges, hogy a hajhullás következményein már csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés tud majd segíteni.

Bővebben a hajhullásról és kezelési lehetőségekről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed