Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Terítéken a hajszín

1 Komment

Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek és kapósabbak a más hajszínnel rendelkező nőtársaiknál. Sokan pont emiatt festik be hajukat szőkére, pedig, ha tudnák, hogy a férfiaknak valójában mi tetszik, valószínűleg nem tennék.

Egy több országban elvégzett kutatás ugyanis egybehangzóan kimutatta, hogy a férfiak többsége a sötét, barna hajú hölgyekkel ismerkedik szívesebben. Ugyanis a legtöbben még mindig a természetességet szeretik és keresik a nőkben. Még mindig hódít emellett a nőies, hosszú haj, és ha a barna hajzat mellett valaki kék szemekkel rendelkezik, az nagyon felkelti a férfiak figyelmét.

hajhullás kopaszodás mezoterápia hairhungary hajátültetés hajszín szőke barna haj kutatás hajfesték hajfestés hajformázás

A rengeteg esetben hajhullást okozó festékeket tehát jobban tesszük, ha elfelejtjük, és maradunk annál a színnél, amilyennel születtünk. Persze ki lehet próbálni, hogy melyik, hogyan áll az embernek, de a felmérések szerint jobban tesszük, ha maradunk a saját adottságaink kiaknázásánál, hiszen a természetes szépség mindig hódítani fog.

Ezzel együtt pedig elkerülhetjük hajunk állapotának roncsolását. Akármennyire is úgy próbálják ma már összerakni a különböző hajfestékeket, hogy azok minél kevésbé legyenek károsak, sajnos egy idő után a hajzatunk feladja majd, és rossz állapotba kerül. Köztudott, hogy a haj leszívatása, illetve a sok kémiai anyag folyamatos használata ehhez vezet, melynek vége sokszor súlyos hajveszteség is lehet.

Ez a fajta hajhullás persze megállítható, hiszen elegendő, ha felhagyunk a kiváltó okok – jelen esetben a hajfestékek – alkalmazásával. A hajunk regenerálódása azonban már jóval nehezebb munka, mert nem csak időt, hanem figyelmet is kell fordítanunk rá. Fontos, hogy minél jobban kíméljük ilyenkor, ne használjunk hajformázó eszközöket, és hajmosáskor gondosan ügyeljünk arra, mivel és hogyan végezzük ezt a hétköznapi tevékenységet.

Súlyosabb károk esetén pedig felmerülhet olyan kezelések alkalmazása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével a problémás területeken közvetlenül juttatnak a fejbőrbe nagy koncentrációban vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Hatására újra egészséges és vastag hajszálak alakulnak ki. Ez a megoldás egyébként nagyon sok esetben használható, de főként akkor, ha nem genetikai típusú hajhullásról beszélünk. Kezdődő stádiumban még ott is tud segíteni, de az öröklött kopaszodás legjobb „ellenszere” a hajátültetés.  

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz sampon

2 Komment

Annak ellenére, hogy a hajmosás egy mindennapi tevékenység, mégis nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon, hiszen nem mindegy, hogy mikor, hogyan és mivel mossuk meg a hajunkat. Ha nem végezzük úgy ezt a műveletet, hogy az hajzatunknak is jó legyen, akkor pedig nagyon sok kárt tudunk okozni. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy ezzel a témával újra és újra foglalkozzunk.

Míg nyáron a nagy meleg miatt kellene szinte minden nap a sampon után nyúlni, addig télen a sapkahordás eredményezi általában azt, hogy gyakori lesz a hajmosás rutinja. Pedig minél kevesebbszer nyaggatjuk a tisztítással hajunkat, annál jobb, csakhogy ez eléggé lehetetlen manapság.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Pontosan ezért fejlesztették ki az úgynevezett száraz samponokat, melyek segítségével elvileg elkerülhető, illetve kiváltható lenne egy-két hajmosás. Ezeket általában spray formában lehet kapni, és csak annyi a teendőnk, hogy ráfújjuk őket hajzatunkra. Az eredmény sok esetben tényleg olyan lesz, mintha most estünk volna át egy hajmosáson, de sajnos akármennyire kecsegtető is ez a gyorsabb eljárás, nem biztos, hogy mindenképpen jót teszünk vele.

A száraz samponok ugyanis legtöbb esetben inkább károsak lehetnek, hiszen a bennük található vegyi anyagok porként ülnek be a hajszálaink közé, rátapadnak a fejbőrünkre, sokszor elég nagy gondokat is okozva ezzel, legyen szó korpásodásról, vagy akár hajhullásról.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Muszáj mérlegelnünk tehát, hogy mi a legjobb frizuránknak, mert ha nem tesszük, akkor sokkal nagyobb kellemetlenségekkel kell majd foglalkoznunk. A hajhullás könnyen megindulhat bármilyen, akár kicsinek tűnő probléma miatt is, és megoldani sokkal nehezebb. Természetesen ilyen esetekben átmeneti jellegű hajhullásról beszélünk általában, de a megoldás sokszor nagyon hosszadalmas.

Átmeneti típusú hajhullások esetén először nagyon fontos kiiktatnunk azokat a tényezőket, melyek kiváltották a nem kívánt állapotot. Sokszor, ha komolyabb károkat szenvedett fejbőrünk és frizuránk, ez nem elegendő, hanem szükség van más segítségre is. Ezt megkaphatjuk akár különböző külső, illetve belső szerek alkalmazásától is, ha pedig szeretnénk hajunk regenerálódását is felgyorsítani, akkor igénybe vehetünk olyan kezeléseket is, mint például a mezoterápia, vagy a PRP-terápia. Maradandó károk esetén a jolly joker mindig a hajátültetés, mely a genetikai jellegű kopaszodást is orvosolni tudja.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed