Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bormámorban

0 Komment

Ahogy közeledik a karácsony, szinte mindenhol lehet érezni a forralt bor finom, csalogató illatát. Az ünnepi asztalokra is gyakran kerül ízletes bor, és a hosszú, téli estéken sokan kortyolgatnak el egy-egy pohárral. Kevesen tudják azonban, hogy másra is lehet használni ezt a finom nedűt, méghozzá a szépségápolásban.

A szépségápolás szóról pedig nyilván mindenkinek az jut eszébe, hogy a hölgyek körében lesz nagy sikere a következő praktikának, azonban ki kell, hogy jelentsük, a férfiak számára ugyanolyan kedvező lehet, ha a bort nem csak fogyasztják.

A korpa egyik legjobb ellenszere ugyanis, ha vörösborral egészítjük ki a hajápolásunkat. Míg mértékletes fogyasztása is pozitívan hat az egészségre, addig külsőleg se riadjunk vissza felhasználásától. Különböző hajpakolások alapanyagaként is jó szolgálatot tesz, de legegyszerűbb módja alkalmazásának, ha hajmosás után átöblítjük vele hajzatunkat.

Mivel nyugtató hatása van fejbőrünkre, ezért orvosolni tudja a viszkető, égő problémákat fejünkön, valamint a fent említett korpára is ellenszer lehet. A hajzat pedig fényes és selymes lesz tőle, de ez még mindig nem minden. A gyönyörű, dús haj mellett ugyanis olyan egészségtani hatásai is vannak, melyek segítségével sok esetben megakadályozhatja a hajhullás kialakulását.

Természetesen nem minden fajta kopaszodásra lehet gyógyír ez az egyszerű módszer, azonban sok esetben segíthet hajunknak. Az olyan komolyabb problémákkal, mint például a genetikai eredetű hajhullás, persze nem képes felvenni a kesztyűt.

Ilyen esetekben is van azonban segítség, mellyel kicsit lelassíthatjuk a sokakat csapásként érő, kellemetlen hajhullási  folyamatokat. A Follione termékek alkalmazása például számos esetben hátráltathatja a kopaszodást, de persze akkor is van megoldás, ha már ezek sem segítenek.

A hajátültetés ugyanis véglegesen oldja meg a kopaszodás okozta gondokat, hiszen az átültetett rész tekintetében már nem kell tartanunk újra a hajhullástól. Az, hogy kinek hány hajszál átültetése hozza meg a kívánt végeredményt, természetesen függ a kopasz területek nagyságától, de a HairHungary Klinikán mindenki ingyenes, személyes konzultációkon kaphatja meg többek között erre a kérdésre is a választ.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Küzdelem a korpa ellen

0 Komment

Kicsiket, nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat is érinthet nemtől függetlenül az egyik legidegesítőbb hajprobléma, a korpásodás. Ez az időszak pedig a legjobb melegágya a korpa kialakulásának, mindjárt részletezzük is, hogy miért.

Sajnos a hideg évszakoknak mindig megvan az a hátrányuk, hogy rengeteg hőingadozással járó problémát idéznek elő. A kinti, mínuszokkal lehűtött levegő után a benti meleg már okozhat gondokat, de ezt csak tetőzi a sapka hordása miatti fejbőrizzadás, vagy a fűtés miatti nem csak meleg, hanem főként száraz levegő is. Fejbőrünk ezáltal kiszárad teljesen, és rövid időn belül elindul a korpásodás. Még fokozhatja kialakulásának gyorsaságát az is, ha nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat, és a kinti hidegben megfázik fejbőrünk.

Így nagyon sokan küzdenek ilyenkor a korpa rémével, mely nem csak egy kellemetlen jelenség, hanem bizony látványos is lehet, ami még inkább zavaró. De mit tehetünk ellene? Elsősorban fontos odafigyelni a megelőzésére, rendesen hajat szárítani, és persze olyan sampont vagy hajpakolást használni, mely táplálja a száraz fejbőrt. Viszont, ha már kialakult, akkor minél előbb vegyük fel vele a küzdelmet, ugyanis sajnos még nagyobb gondokat okozhat, ha nem orvosoljuk.

Lehet kapni külön olyan készítményeket, melyek kifejezetten korpás hajra valóak, de akár az otthonunkban, saját magunk is készíthetünk hajápolásra alkalmas kencéket. Készítsünk finom pasztát egy kis beáztatott görögszénából, és dörzsöljük be vele fejbőrünket. Ugyanilyen hatással lehet, ha kókuszolajjal masszírozzuk fejünket hajmosás előtt, illetve szintén korpa ellenes a hagymatea, ha öblítéshez alkalmazzuk. A lime és a citrom is segíthet legyőzni a korpát, elegendő vízbe keverni őket, és azzal végezni az öblítést. Persze mindenkinek más használ gyorsabban, attól függően, milyen típusú és mértékű korpásodással állunk szemben.

Ugyan elhangzott, hogy ez az egyik legidegesítőbb hajprobléma, azért tudnunk kell, hogy van ennél súlyosabb gond is, méghozzá a hajhullás. Ha pedig nem figyelünk oda hajzatunk ápolására, és apróbb gondjaira, akkor bizony ez a folyamat könnyebben beindulhat. Persze rengeteg ok állhat a kopaszodás hátterében, éppen ezért nagyon fontos szakértő véleményét és segítségét kérni. Ugyanis, ha például genetikai jellegű kopaszodással állunk szemben, az nem a mi hibánk, viszont megoldást is csak egy dolog tud adni, méghozzá a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hordjunk sapkát vagy ne?

0 Komment

Ahogy egyre hidegebbé válnak a napok, jogos a kérdés, hogy mit tegyünk fejtetőnk megvédése érdekében. Sapkát nem mindenki szeret hordani, de a jeges reggeleken még azok fejére is felkerül, akik egyébként nem szívesen viselik.

A hajzat szempontjából kijelenthető, hogy a sapka viselése és mellőzése is sajnos ártalmas lehet, így ahhoz, hogy ne okozzon gondot, be kell tartanunk néhány szabályt. Ha sosem hordunk fejmelegítőt, akkor a téli hidegben ki vagyunk téve a csontig hatoló szélnek, és fejbőrünk könnyen megfázhat, kiszáradhat. Ez alapjában véve eljuttathatja frizuránkat olyan állapotba, melynek aztán hamarosan a hajhullás is következménye lehet.

Érdemes tehát hordani a meleg fejfedőket, de figyelnünk kell arra is, hogy a sapkaviselés is okozhat problémákat. Ugyanis, ha valaki folyamatosan hordja, akkor az sem tesz jót a fejbőrnek, hiszen nem jut elegendő levegőhöz, illetve a hajzat lelapul és gyakrabban kell majd megmosnunk, ami szintén káros hatással bír. Ezen felül, ha nem is viseljük folyamatosan sapkánkat, akkor is akadhat még mindig problémánk. Ugyanis, ha nagyon beizzad a fejbőrünk a sapka alatt, az szintén veszélyeket rejt. Már egy kis huzat vagy hideg szél elegendő ilyenkor ahhoz, hogy fejbőrünk megfázzon, ami szintén korpásodáshoz és hajhulláshoz vezethet.

Körültekintőnek kell tehát lennünk ebben a nem is annyira fontosnak tűnő apróságban, hiszen komolyabb problémákat is indíthatunk el vele, ha ezt nem tesszük. És, hogy akkor mit is csináljunk pontosan, hogy jó legyen? Nagyon egyszerű. A zimankós időjárásban viseljünk kint sapkát vagy csuklyát legalább, viszont meleg helyre érve azonnal vegyük le. Ne menjünk ki nedves vagy izzadt hajjal a hidegbe, és mindemellett ápoljuk hajzatunkat az évszaknak megfelelően. Ha ezeket az apró szabályokat betartjuk, nem lehet problémánk.

A hajzatunk ilyenkor, télen nagyon sok olyan környezeti hatásnak van kitéve, melyek miatt fontos, hogy törődjünk vele. Ha ezt nem tesszük meg, akkor sokkal több erőfeszítést kell majd abba fektetni, hogy visszaállítsuk az eredeti, egészséges állapotot. Persze rengeteg más ok is állhat a hajzat rossz állapota mögött. Sok esetben a hajhullást például olyan egészségügyi gond okozza, melyet csak orvosi segítséggel tudunk kiküszöbölni. A frizurának is kell ilyenkor regenerálódnia, melyben nagy segítséget adhat a mezoterápia például. Olyan esetekben viszont, amikor a kopaszodás öröklött jellegű, csak a hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
1234

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed