Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy újabb hitegetés?

0 Komment

Manapság annyi készítménnyel, kozmetikummal, különböző gyógyszerekkel és csodatévő kezelésekkel lehet találkozni, hogy sokszor nagyon nehéz elválasztani a tényleges segítséget az olcsó hitegetésektől. Bőrünk, hajzatunk és minden más apró részlet, amely az évek múlását tükrözi vissza, bizony folyamatos középpontjában áll a fent említett „csodadolgok” értékesítésében. Hiszen mindenki fiatalos szeretne maradni, és minél tovább megőrizni a szépségét.

Sajnos ezt használják ki, mivel akármennyire is átverésnek tűnnek a találmányok, azok, akik mindent megtennének, hogy külsejük a régi legyen, bizony mindent képesek kipróbálni.

Az Interneten most egy újabb „terápiás” eszköz vetette meg lábát, mellyel a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő embereknek kínálják fel a kellemetlen folyamatok megállítását, sőt, visszafordítását. Ez nem más, mint egy hajnövesztő lézerfésű, mely a leírtak alapján fény- és lézerterápiával stimulálja a fejbőrt, valamint a hajhagymákat. Elvileg naponta csak 10 perc használat elég ahhoz, hogy hamarosan – legfeljebb 3 hónap múlva - hajunk újra sűrű és erős legyen. Teszi ezt első körben a maradék hajszálak megerősítésével, majd megállítja a hajhullást, végül kihullott hajunk újra fog nőni.

Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az effajta szerkezetek semmit nem érnek, és az is lehetséges, hogy egyes esetekben segítséget is jelenthetnek, azonban ne felejtsük el azt, hogy a hajhullást csak úgy nem lehet megállítani. Eleve nagyon sok oka lehet a hajhullásnak, és sajnos léteznek olyan problémák, melyeket nem lehet kiküszöbölni, megszűntetni, ilyen például az androgén jellegű, örökölt kopaszodás.

A hasonló csodaszerek és eszközök helyett inkább szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha ténylegesen meg szeretnénk oldani a hajhullásunkkal járó problémákat. A kopaszodás okainak kiderítése után lehetséges, hogy elegendő lesz egy mezoterápiás kezelés alkalmazása, akár különböző készítmények is segíthetnek rajtunk, de végső és biztos megoldásként mindig a hajátültetés kerülhet szóba. Az eljárás során tarkótáji hajzatunkból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, melyek onnan már nem fognak kihullani.

Felesleges kísérletezések helyett tehát inkább válasszuk a biztos segítséget, mert ezzel rengeteg energiát, pénzt és bosszankodást spórolhatunk meg magunknak.  

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mentális fitness a hajhullás ellen

0 Komment

A mentális fitness egy olyan hatékony kezelési módszer, mely több testi panasz, köztük a hajhullás problémája ellen is segítség lehet. Ez a kezelés fény- és hanghatásokkal dolgozik, melyek ösztönös reakciót váltanak ki, növelve az idegsejt számokatúj idegi kapcsolatok létrehozásával az agyunkban. A tanulást, a kreativitást, az összpontosítást tudja serkenteni az, hogy agyunk a vibráló fényt energiává alakítja át. Betegségek kialakulását előzheti meg, karban tartja a testet és az elmét is, és fejleszti az agy tevékenységét, mely mindenért felelős, ami velünk történik.

Amikor aktívak vagyunk, más energiaszintünk és agyi ritmusunk van, mint amikor pihenünk. Aszerint, hogy agyunk számára mit szeretnénk stimulálni, választhatunk a fény- és hang programok közül.   

A mentális fitness javít az általános közérzeten, a testi és szellemi állapoton, ezáltal megelőzi sok esetben az olyan problémák, mint a bőrpanaszok, szervi betegségek és akár a hajhullás kialakulását is.

Mivel a hajhullás hátterében rengeteg ok állhat, mint például a stresszes életmód, a depresszió, az alvászavarok és egyéb szellemi és lelki gondok, ezért ez a fajta kezelés kétszeresen is hatásos. Nem csak orvosolja a meglévő problémákat, hanem a vele járó következményeken is segít.

A mentális fitness kifejezetten erősíti a különböző hajgyógyászati kezelések eredményességét, és alapvetően megold sok olyan problémát, melynek következtében a kopaszodás elkezdődött, ezért magában is alkalmas lehet a hajhullás megállítására.

Azonban vannak olyan esetek, amikor a nagy hajveszteség hátterében olyan egyéb probléma áll, mint például a hormonális gondok, az öröklött hajlam,vagy egyéb betegségek, illetve gyógyszerek mellékhatásai. Ezért előfordulhat, hogy kopasz foltjainkra már csak a biztos és végleges segítséget jelentő hajátültetés lehet a gyógyír.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Tom Cruise is bestresszelt

1 Komment

Tom Cruise hajhullását, házasságának a vége eredményezte. Egy házasság vége soha nem jó hír senki számára, hisz mindkét fél szenved fizikailag és érzelmileg is. Meglepő, de a hajhullás folyamatát a legtöbb embernél a stressz indítja el. Szóval érdemes erre odafigyelni.

tom cruise hairhungary hajhullás kopaszodás hajklinika hajbeültetés hajátültetés minoxidil mezoterápia telogén effluvium stressz safesystem fue2A népszerű színész feleségeit lassan úgy váltogatja, mint a tehetősebb emberek saját autójukat. Ha nem tetszik 3-4 év elég belőle, ha megszeretjük, akkor akár 8-10, de a sokat futott kilométer miatt ennyi idő után legkésőbb meg kell válni tőle. Tom Cruise legtovább második feleségével bírta Nicole Kidmannal, mostani válása előtt pedig hat évig húzta Katie Holmest-el. Néhány évvel ezelőtt derült ki sajtó hírekből, hogy Tom hajhullására minoxidil tartalmú külső készítményeket használ. Úgy tűnik most dupla adagra lesz szüksége, mert egy házasság vége rendszerint stresszel jár.

A szakemberek szerint ugyanis a hirtelen jött rossz hír, a súlyos érzelmi válságok is okozhatják az úgynevezett telogén effluviumot. Ha az emberi szervezet "sokkolva van", akkor a hajszálak 70%-a is kihullhat a "sokkot" követő 2 hónap folyamán. Fésülködéskor ilyen esetekben a haj maroknyi mennyiségekben is landolhat a kezünkbe. Ez a leírt állapot az akut telogén effluvium. A legtöbb esetben nincs szükség ezek gyógyítására, a legfontosabb dolog a kiváltó ok behatárolása és megszüntetése. Amennyiben a folyamat nem áll le, akkor viszont sürgősen szakemberhez kell fordulni.

Hosszabb stressz esetén ugyanis előfordulhat, hogy a hajunk növekedése nem indul meg. A nyugalmi fázis elhúzódó ciklusa egyre több hajhagymát roncsol, így hajunkat akár végleg is elveszíthetjük. Általánosságban elmondható, hogy a stresszes életmódunk felszámolása után hozzávetőlegesen 3 hónapon belül a hajunk növekedésének meg kell indulnia. Ha nem így van, akkor bizony fel kell keressünk a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott hajklinikát.

Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet. 

Konzultációs időpontfoglalás:
06 (70) 512-2296 / 06 (30) 552-0940
www.hairhungary.hu

Méz és fahéj hajhullás ellen?

0 Komment

Számos alternatív gyógyászattal foglalkozó weboldalon olvashatunk a méz és a fahéj jótékony hatásáról. Egy ősi recept ráadásként azt ígéri, hogy némi kotyvasztás után a természetes hajhullást is lehet orvosolni. Mielőtt azonban nekiállnánk előkészíteni a hozzávalókat hajhullás vagy kopaszodás esetén érdemes első körben inkább szakorvoshoz fordulni.

A férfiak hátrahúzódó hajvonalára, foltos hajhullásra vagy akár az androgén jellegű kopaszodásra ígér megoldást egy maroknyi konyhai hozzávaló. A recept leírása szerint a méz és fahéj mellé mindössze olívaolajat szükséges mellékelni, majd az elkészült pasztát 15 percen át kell a fejbőrön tartani.

dht hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hairhungary safesystem fue2 fue androgén mezoterápia

A méz valóban alkalmas a kórokozók ellen, hiszen az ásványi anyagokban dús nedű fehérjéket és egyéb bioaktív anyagokat tartalmaz a C és B vitamin mellett. Mindezek szükségesek a haj egészséges növekedéséhez is, azonban jobban járunk, ha mindezt nem a zselé helyettesítésére kenjük a hajunkra, hanem inkább a reggeli kávé vagy tea mellé adagoljuk. A megfelelő táplálkozás ugyanis fontos szerepet játszik az egészséges haj megőrzésében, azonban egy előrehaladott kopaszodás esetén már szakorvoshoz kell forduljunk.

Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet. 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 (30) 552-0940
hairhungary.hu
info@hairhungary.hu

Haj a sugárkezelés után

0 Komment

A rosszindulatú daganatos megbetegedések esetében a leggyakrabban használt orvosi módszer a sugárkezelés. Ugyancsak szóba jöhet nem rosszindulatú betegségek, mint például súlyos reumatikus panaszok kezelésére. Ezen ionizációs sugárzásnak sajnos nagyon káros hatásai lehetnek, mivel a szöveteket roncsolja, mégis a fent említett esetekben nincs más megoldás egyes betegségek kezelésére.

sugárterápia sugárkezelés hajátültetés hairhungary mellékhatások kopaszság hajbeültetésA sugárterápia mellékhatásai közé tartozhatnak különböző gyulladások kialakulásai, valamint a sugárzott terület szöveteinek nagyfokú károsodása. Mivel a sugárzás mellékhatásai főként a szervezet gyorsan szaporodó sejtcsoportjait érintik, ezalól a szőrtüszők és a hajhagymák sem kivételek. Emiatt ha valaki sugárkezelésen esik át, akkor a haja is nagy valószínűséggel kihullik.

Előfordulhat, hogy a sugárterápia okozta kopaszság végleges lesz, de az is lehetséges, hogy hosszú idő múlva visszanő a hajzat. Ez jelenthet akár másfél évet is, és ezen esetekben sem biztos, hogy a régi formájában kapják vissza a felgyógyulók hajkoronájukat. Ismerünk olyan eseteket, hogy egyes egyenes hajú betegek, miután felépültek a sugárterápia után, göndör fürtökkel néztek szembe, ha tükör elé álltak. Sajnos az is előfordulhat azonban, hogy a hajzat csak foltokban nő vissza.

Abban az esetben, ha valakinek egyáltalán nem, vagy csak részleteiben nő vissza egy ilyen fajta terápia után a haja, nincs sok választása kinézetét illetően. Vagy visszatér a kopaszsághoz, ami talán örök életében a betegségének időszakára emlékezteti majd, vagy az új frizura lehetőségét választja. A hajbeültetés ilyenkor is segítséget nyújthat azoknak, akik vissza szeretnék nyerni régi életüket.

A foltokban visszanőtt haj esetében, ha elegendő haj nőtt a tarkótájon, akkor ezt a már többször körülírt hajátültetési módszer segítségével lehet megoldani. Természetesen ez egy hosszú folyamat, de a Hairhungary klinikán személyre szabottan oldják meg minden páciens problémáját.

Tudjon meg többet a klinikáról, és hajbeültetési lehetőségeiről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed