Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Őszi átállás

0 Komment

Mint tudjuk, minden időjárásnak megvannak a maga káros hatásai hajzatunkra nézve. Míg nyáron az erős napsugárzás, a folyamatos fejbőrizzadás és az ezzel járó gyakori hajmosás okozhat gondokat, addig ősszel teljesen másra kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk óvni frizuránkat.

Ugyanúgy, ahogy szervezetünk többi része, a hajzat is egyfajta átálláson megy ilyenkor keresztül. Ha betartunk néhány apróságot, akkor megelőzhetjük, hogy bármilyen probléma lépjen fel. Elsősorban nagyon fontos, hogy belülről megkapja szervezetünk a megfelelő vitaminmennyiséget. Ez természetesen nem csak hajunk szempontjából elengedhetetlen.

Továbbá óvnunk kell frizuránkat az egyre hidegebb levegőtől, és az őszre annyira jellemző széltől is. Néha nyugodtan felvehetünk vékonyabb sapkákat, esetleg húzzuk fejünkre a csuklyát, ha úgy érezzük, hogy fázik a fejünk. Ami viszont teljes mértékben nélkülözhetetlen, az a hajszárító alkalmazása.

Míg nyáron megszokhattuk, hogy sokszor hagyjuk magától megszáradni hajunkat, addig ilyenkor, ősszel ezt már nem tehetjük meg. Ha mégis megreszkírozzuk, hogy a szél majd megszárítja, vagy csak hanyagul szárítjuk meg, akkor azzal bizony komoly károknak tehetjük ki frizuránkat. Főként a fejbőr van ilyenkor veszélyben, hiszen könnyen megfázik, ami olyan problémákhoz vezethet, mint a korpásodás vagy a száraz, viszkető fejbőr. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a gondok szinte egyenesen vezethetnek a hajhulláshoz, ami már sokkal nehezebben kezelhető.

Természetesen a kopaszodás problémája akkor is felütheti a fejét, ha mi mindent megteszünk hajunk állapotáért. Ugyanis rengeteg különböző okból kifolyólag indulhat meg ez a kellemetlen folyamat, legyen szó akár egy gyógyszer mellékhatásáról, vagy a sok stresszről.

A hölgyek esetében inkább az átmeneti hajhullás a gyakoribb, ami legtöbbször a kiváltó ok megszűntetésével kezelhető, illetve kiegészítésként javasolt súlyosabb esetekben egyes készítmények alkalmazása, vagy például a mezoterápia segítsége. A férfiak többségénél viszont általában a genetika a hibás, és öröklött kopaszodással kell szembenézniük. Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen létezik olyan megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rezet a szervezetnek!

0 Komment

Az, hogy a szervezetünknek megfelelő mennyiségű vitaminra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy rendesen és egészségesen működjön, mindenki számára ismert és köztudott. Most azt vizsgáljuk meg, hogy miben van igen fontos szerepe a réznek, és hogyan juttathatjuk hozzá szervezetünket.

A réz egy olyan nyomelem, mely nélkülözhetetlen az anyagcserét szabályozó enzimek zavartalan munkavégzéséhez. Ha valakinek rézhiánya van, abban az esetben a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, melynek következtében vérszegénység alakul ki. Ezzel együtt csökken az immunválasz, ami tulajdonképpen az immunrendszer idegen anyagok elleni működését jelenti, és csökken az érfalak rugalmassága is. Mivel ezzel együtt pedig nő a koleszterin szint a vérben, ez érelmeszesedést is okozhat.

A fent említett részletek mellett a réznek igen fontos szerepe van a melanin képzésben, ami azt jelenti, hogy ugyancsak elengedhetetlen a megfelelő bőr és haj pigmentációhoz is. Ha elegendő a rézmennyiség szervezetünkben, az javíthatja a haj szerkezetét, azonban ha hiány lép fel belőle, az bizony töredezett hajat eredményezhet, ami idővel akár hajhullást is okozhat.

Természetes módon elegendő rézhez teljes kiőrlésű termékek, ezen kívül sok dió és mogyoró, valamint aszalt gyümölcsök fogyasztásával juthatunk.

A helyes táplálkozással rengeteg problémának elejét vehetjük, mint például a hajunkkal történő gondok egy részének is. A kopaszodás sok esetben vezethető vissza a helytelen életmódra és a vitaminhiányos étrendre. Amennyiben hajunk a szokásosnál nagyobb mértékben hullik, elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ha a fent említett vitaminhiányos életmód például, akkor azt orvosolni tudjuk mi magunk is azzal, hogy odafigyelünk szervezetünk megfelelő ellátásáról, azonban ha más gond áll a hajhullás mögött, akkor kizárólag szakértő segítség – külső és belső szerek alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy hajátültetés - jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed