Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Év végi nyugalom

0 Komment

Az egész éves hajtás után végre eljött az időszak, amikor a legtöbben pihenésre hajtják fejüket. A jól megérdemelt szabadság és az év végi nyugalom mindenki számára úgy jön el ilyenkor, mint a megváltás. Nem véletlen ez, hiszen a mai világban teljesen tele vannak stresszel és megfelelésvággyal a mindennapok, ami természetesen egész szervezetünket próbára teszi.

Mint tudjuk, a leggyakoribb kopaszodást okozó háttér maga a genetika, ami ellen senki nem tehet semmit. Ennek egyetlen biztos megoldása a hajátültetés. Viszont, ha nem örököljük, akkor a legtöbb esetben sajnos a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a túlhajszoltság és a kimerültség áll a hajhullás mögött.

Mivel a nagy iramnak egész testünk ki van téve, ezért nem szabad csodálkozni, hogy ilyen eredménnyel jár az, ha nem hagyunk elég időt a pihenésre. Persze ez sokszor azt hisszük, hogy nem rajtunk múlik, de odafigyeléssel és megfelelő időbeosztással, na meg egészséges táplálkozással fényéveket változhat külsőnk hogyléte is. A hajzatunk, a bőrünk mind annak mutatója, hogy mi zajlik belül.

Az újévben mindenki fogadalmakat tesz, de igazából egyetlen fontos változtatásra lenne szüksége valamennyiünknek. Egy kicsit több odafigyelést érdemelne szervezetünk, több nyugalmat és persze több törődést. Ha ezt képesek lennénk megadni, sokkal kevesebb problémával kellene számolnunk.

A kopaszodás ráadásul egy olyan baj, ami csak még inkább fokozza a negatív oldalát a dolgoknak, hiszen befolyásolhatja megjelenésünket, ezzel együtt pedig önértékelésünket is. Ha a stressz áll a hajgyérülés hátterében, akkor egyszerűen muszáj változtatnunk életvitelünkön, hiszen a szervezetünk hangosan kiabál ezért. Ehhez lehetséges, hogy szükségünk lehet segítségre, ami egyáltalán nem szégyen, ezért ha úgy érezzük, hogy saját magunk nem vagyunk képesek kissé nyugodtabb életre, akkor forduljunk szakemberhez.

A hajzatunk tekintetében pedig ugyanezt kell megtennünk, ha nem javul a helyzet, hiszen rengeteg ok állhat a háttérben, és lehet, hogy ezek közül csak egyet győztünk le. Amennyiben sikerül megoldani a hajhullást okozó gondokat, a frizuránk is regenerálódni fog. Viszont, ha ez a folyamat csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem indul be, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.   

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lélegezzünk okosan!

0 Komment

A legtöbben valószínűleg bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenért lehet felelős légzésünk. A mai, rohanó világban sajnos sok esetben észre sem vesszük, hogy le kéne állnunk, mély levegőt szívnunk, és nyugodtan kiengednünk azt. Pedig ha tudnánk, hogy mennyi pozitív hatása van a helyes légzésnek, akkor biztosan jobban odafigyelnénk.

Amikor mély levegőket veszünk – nem csak a szokásos, felületes módon -, akkor a tüdő minden részébe jut levegő, mely nyomást gyakorol a hasra is. Mindez segíti az emésztést és a vérkeringést, ami egész szervezetünkre kihat. A helyes légzés nyugtatja idegeinket, csökkenti vérnyomásunkat és az agyi folyamatokra is jó hatással van.

Hajzatunk tekintetében szó volt már róla, hogy a jóga milyen csodákat tud tenni egészségünkkel, ezáltal a frizuránkkal is. Egyes légzésgyakorlatok, illetve a jógalégzés szintén ilyen hatással lehet ránk. A legfontosabb az, hogy lazuljunk el és mélyebben, lassabban szívjuk be a levegőt. Vannak kifejezetten tanulható és gyakorolható technikák a helyes légzésre, de ha már kicsit is foglalkozunk ezzel mi magunk, azzal is sokat segítettünk.

Hajunk állapota tükrözi azt, hogy milyen a szervezetünk működése. Sok esetben beszélhetünk olyan hajhullásról például, mely valamilyen szervi gondra, vagy helytelen életvitel miatt kialakult problémákra vezethető vissza. Amennyiben ilyen bajjal állunk szemben, azt kell kivizsgálnunk először, hogy mi okozhatja a haj egészségtelen állapotát, esetleges gyérülését. Ha megtaláltuk, hogy mi áll a háttérben, annak megszüntetése sokszor elegendő a kellemetlen velejárók orvoslásához, és ilyenkor átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ha nagy károkat okozott ez a folyamat, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés például, melynek köszönhetően hamarabb visszanyerhetjük régi frizuránkat.

Azonban, ha nem ilyen probléma okozza a kopaszodást, akkor másképp kell megközelítenünk a helyzetet. Öröklött hajhullás esetén például mi magunk nem tudunk tenni a kellemetlenség ellen, nem tudjuk megállítani a folyamatot. Az egyetlen biztos és végleges megoldást ilyenkor a hajátültetés jelenti, melynek köszönhetően az átültetett hajszálak úgy fognak viselkedni, mint donorterületükön, így nem hullnak majd ki.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az elektroszmog veszélyei

0 Komment

Már számtalanszor hallhattuk azt, hogy a mobiltelefon használata, vagy épp a mikrohullámú sütő napi alkalmazása nem biztos, hogy olyan jó szervezetünkre nézve, mégis ezek a dolgok már annyira szervesen kapcsolódnak mindennapjainkhoz, hogy legtöbben ilyenkor csak legyintenek egyet. Pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az elektroszmog jelentésével és veszélyeivel.

Az elektromágneses sugárzásnak két fajtája van, az egyik természetes úton jön létre, a másik mesterségesen generált. Minden élő szervezet elektromágneses irányítás alatt áll, és már az sem kevés, melyet a külső, természetes sugárzások okoznak – ilyen például egy front miatti fejfájás -, azonban ha mértéktelen mennyiségben engedjük a mesterséges dolgokat is közelünkbe, akkor azzal nagyon veszélyeztetjük szervezetünk működését.

Az elektroszmog az a szervezetet érő terhelés, melyet az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzások okoznak.  Sajnos, ha tartósan és nagymértékben éri szervezetünket elektromos sugárzás, az bizony komoly következményekkel is járhat. Gyakori megbetegedést, ingerlékenységet, alvászavarokat és egyéb olyan testi károkat eredményezhet, melyekre valószínűleg mindig más megoldást fogunk keresni, hiszen a legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy ettől lépett fel bármilyen probléma nála.

Egészségünk megőrzésére azonban igenis sokat tehetünk ebből a szempontból. Amennyiben lecsökkentjük az elektromos készülékek számát életterünkben, ahol a legtöbbet töltjük – főleg ott, ahol alszunk -, vagy áramtalanítunk mindent, amikor épp nem használjuk, már rengeteget tettünk magunkért.

Hajzatunk állapotát szinte minden befolyásolja, legyen szó egy kisebb megebetegedésről, lelki bajokról, rossz étrendről vagy nem megfelelő ápolásról. Természetesen, ahogyan a napsugárzás, a szmog vagy a nagyon hideg levegő, az elektroszmog is káros hatásokkal bír frizuránkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk minden apróságra, és amit lehet, tegyünk meg a megelőzés érdekében.

Hajunk rosszabb állapota figyelmeztető jelzés lehet olyan egészségügyi problémákra, melyekre nem is gondolnánk. Éppen ezért, ha annak ellenére, hogy megfelelően ápoljuk, mégis hullani kezd nagyobb mértékben, azonnal szakemberhez kell fordulnunk. Problémánkra megoldás lehet a kiváltó okok megszűntetése, de persze olyan kopaszodással is nézhetünk szembe, melyre kifejezetten csak a hajátültetés nyújt segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed