OLVASTAD MÁR?
 
Az alvás és a haj
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony...
 
3D hajdiagnosztika
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat kell megtennünk még. A teljes körű kivizsgálás elengedhetetlen, hiszen csak ez alapján lehet felmérni, hogy egyáltalán a hajátültetés-e a megfelelő segítség számunkra,...
 
Minden karakter mást kíván
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert filmsorozatok szereplőit láthatjuk olyan képpárokban, melyek azt a kérdést boncolgatják, mi lett volna, ha az adott szerepet más kapja meg. Köztük van a „Totál szívás”...

Terítéken a hajszín

1 Komment

Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek és kapósabbak a más hajszínnel rendelkező nőtársaiknál. Sokan pont emiatt festik be hajukat szőkére, pedig, ha tudnák, hogy a férfiaknak valójában mi tetszik, valószínűleg nem tennék.

Egy több országban elvégzett kutatás ugyanis egybehangzóan kimutatta, hogy a férfiak többsége a sötét, barna hajú hölgyekkel ismerkedik szívesebben. Ugyanis a legtöbben még mindig a természetességet szeretik és keresik a nőkben. Még mindig hódít emellett a nőies, hosszú haj, és ha a barna hajzat mellett valaki kék szemekkel rendelkezik, az nagyon felkelti a férfiak figyelmét.

hajhullás kopaszodás mezoterápia hairhungary hajátültetés hajszín szőke barna haj kutatás hajfesték hajfestés hajformázás

A rengeteg esetben hajhullást okozó festékeket tehát jobban tesszük, ha elfelejtjük, és maradunk annál a színnél, amilyennel születtünk. Persze ki lehet próbálni, hogy melyik, hogyan áll az embernek, de a felmérések szerint jobban tesszük, ha maradunk a saját adottságaink kiaknázásánál, hiszen a természetes szépség mindig hódítani fog.

Ezzel együtt pedig elkerülhetjük hajunk állapotának roncsolását. Akármennyire is úgy próbálják ma már összerakni a különböző hajfestékeket, hogy azok minél kevésbé legyenek károsak, sajnos egy idő után a hajzatunk feladja majd, és rossz állapotba kerül. Köztudott, hogy a haj leszívatása, illetve a sok kémiai anyag folyamatos használata ehhez vezet, melynek vége sokszor súlyos hajveszteség is lehet.

Ez a fajta hajhullás persze megállítható, hiszen elegendő, ha felhagyunk a kiváltó okok – jelen esetben a hajfestékek – alkalmazásával. A hajunk regenerálódása azonban már jóval nehezebb munka, mert nem csak időt, hanem figyelmet is kell fordítanunk rá. Fontos, hogy minél jobban kíméljük ilyenkor, ne használjunk hajformázó eszközöket, és hajmosáskor gondosan ügyeljünk arra, mivel és hogyan végezzük ezt a hétköznapi tevékenységet.

Súlyosabb károk esetén pedig felmerülhet olyan kezelések alkalmazása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével a problémás területeken közvetlenül juttatnak a fejbőrbe nagy koncentrációban vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Hatására újra egészséges és vastag hajszálak alakulnak ki. Ez a megoldás egyébként nagyon sok esetben használható, de főként akkor, ha nem genetikai típusú hajhullásról beszélünk. Kezdődő stádiumban még ott is tud segíteni, de az öröklött kopaszodás legjobb „ellenszere” a hajátültetés.  

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport