Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A terhesség velejárói

0 Komment

Mivel a terhesség alatt nagymértékben változik a nők hormonháztartása, ezért nem véletlen és nem is meglepő, hogy nagyon sok testi – és természetesen lelki – velejárója van ennek az időszaknak, melyek olyan változásokat jelentenek, amire nem lehet felkészülni.

A terhesség utáni hajhullásról már írtunk egy korábbi cikkünkben, azonban nagyon ritkán, de előfordulhat az is, hogy az áldott állapot idején is jelentkezhet hajgyérülés. Mivel a terhesség maga is egyfajta fizikai stresszes állapot, éppen ezért nem kizárható, hogy a hajhagymák működésére is kihat. A terhesség ideje alatti hajhullás inkább a kezdeti szakaszra tehető, hiszen ekkor indulnak be a legnagyobb hormonális változások.

A leggyakoribb eset mégis az, amikor a várandós anyukának inkább erősödik a hajzata – akár az állaga is megváltozhat, kisimulhat vagy éppen göndörödhet -, és szépül a bőre ezen periódus alatt, és csak a kisbaba világrahozatala után, a szoptatás időszakában kerül sor a negatív hatásokra. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy akár csomókban marad a kezünkben hajzatunk.

Egyik esetben sem kell megijedni, hiszen ez mindenképpen egy átmeneti állapot, és akár a terhesség alatt, akár a terhesség után észleljük a hajhullást, a szülés után 2-3 hónappal minden vissza fog állni a régi kerékvágásba, és frizuránk problémája is megszűnik. Segíthetünk lerövidíteni ezt a szakaszt azzal, ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, nagy hangsúlyt fektetve a vashiány kikerülésére. Ha mindennek ellenére a hajhullás mégis fennmarad még 6-7 hónap után is, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ennyi idő elteltével már vége kell, hogy legyen a hormonális hatásoknak. Ilyen esetekben segíthet a mezoterápiás kezelés, melynek során közvetlenül a fejbőrbe juttatják a szükséges anyagokat.

A HairHungary Klinika a kiforrott technológiájú hajátültetés mellett – mely azokon a pácienseken is segít, akiknek más megoldás már nem jöhet szóba frizurájuk visszaszerzésében – számos más módszerrel segíti mindazokat, akik hajhullással küzdenek, köztük a fent említett mezoterápiás kezeléssel is.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed