Mikor ajánlott a mezoterápia?

0 Komment

Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések igénybe vétele. Most nézzük meg közelebbről, hogy milyen esetekben ajánlott a mezoterápia alkalmazása, ha a hajunk állapotának javításáért szeretnénk tenni valamit.

A mezoterápia egy igen szerteágazó lehetőség, mely rengeteg féle problémára alkalmazható. A ránctalanítástól kezdve, a cellulitkezeléseken keresztül egészen a hajkezelésekig beszélhetünk pozitív hatásairól, természetesen mi most az utóbbit vesszük górcső alá.

Amikor hajhullásról beszélünk, legtöbbször kijelenthető, hogy a férfias típusú, öröklött kopaszodással állunk szemben – melyre az egyedüli biztos megoldás a hajbeültetés. De ezen kívül bizony még rengeteg más tényező is okozhat károkat hajunk állapotában, melyek aztán ritkuláshoz is vezethetnek. A legtöbb esetben tehát hölgyek tekintetében beszélhetünk ilyen gondokról, de természetesen nagyon sok probléma a férfiakat is érinti.

A sok stressz az egyik leggyakoribb kiváltó oka a fent említett állapotoknak, de beszélhetünk akár olyan gyógyszeres kezelésekről, melyek mellékhatásai durván érintik a hajzatunkat, illetve hormonális változások is állhatnak a háttérben – akár a fogamzásgátló tabletta, akár a szülés vagy éppen a menopausa hatására. Okozhat még átmeneti hajhullást ezeken felül valamilyen betegség, és szintén roncsolja hajunk állapotát, ha nem megfelelő a vitaminellátásunk. Az étkezési zavarok és a lelki gondok is eredményezhetik hajunk rossz állapotát, és természetesen nem maradhatnak ki a sorból a hajformáló eszközök és kozmetikumok sem, a hajfestékekkel egyetemben.

Bármi is áll a háttérben, fontos, hogy hamar reagáljunk a problémára, hiszen hajzatunk saját regenerálódása – még akkor is, ha a kiváltó okokat már megszüntettük vagy orvosoltuk – nagyon hosszú folyamat. A mezoterápia pedig pontosan arra hivatott, hogy ezt az időt lerövidítse, és hajunk állapotának javításán dolgozva hamarabb megszüntesse gondunkat. Előfordul az is, hogy nélküle egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan indulna meg a regenerálódás.

A mezoterápia lényege, hogy a hatóanyagokat közvetlenül a hajtüszőkhöz juttatják be, de az eljárás pontos menetéről, illetve a terápia időbeosztásáról következő cikkünkben foglalkozunk majd.

Addig is tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről, köztük a mezoterápiáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

EB-és frizurák

0 Komment

Az EB tipikusan összehoz mindenkit, és még olyanok is nézik, akik magát a focit nem is szeretik, vagy egyáltalán nem érdeklődnek iránta. Ezek a meccsek viszont leültetik még a hölgyeket is a televízió elé. Ugyan általában mindenki azt figyeli, hogyan rúgják a labdát a játékosok, most nézzük meg egy kicsit közelebbről azt, milyen frizurák uralkodtak az idei EB-én.

Több csapatban is lehetett látni olyan játékost, akinek nagy lobonca van, hátrakötve, és találkozhattunk felnyírt, színesre festett frizurákkal is. Fellaini nagy, többek által „mikrofon frizurának” titulált hajzata sokaknál verte ki a biztosítékot, hiszen a futballsztár az amúgy is nagy hajkoronáját még ki is szőkíttette.

Ahogy minden sportágban azonban, a focisták között is nagy számban találkozhatunk kopaszodó, vagy teljesen hajtalan játékosokkal. Ez nem véletlen, hiszen a kemény, folyamatos edzések, a felkészülés szorosan összefügg a hajhullással. Mivel a koncentráció és a magas terheltség pontosan azokat a hormonokat befolyásolják, melyek általában az öröklött kopaszodás okozói is, így ugyanazt a helyzetet állítják elő, mint aki génjeiben hordozza a kopaszodásra való hajlamot.

Nem kell messze mennünk példáért, hiszen a magyarok nagy büszkesége, Király Gábor is tar frizurával rendelkezik, de felhozhatjuk példának a tegnapi kieső Wales csapatának hátvédjét, James Collins-t is. A franciák keretében több kopasz fejjel is találkozhatunk, de ott általában inkább csak a kényelem lehetett az oka, hogy tar fejet választottak a játékosok.

Mivel a HairHungary Klinika csapata imádja a focit, így az EB ideje alatt egy olyan kedvezményprogrammal teszi elérhetőbbé a hajátültetési eljárást, mely mindenki számára könnyebb döntést hozhat. Jelentkezzen még most vasárnapig, hogy részese lehessen ennek a kihagyhatatlan lehetőségnek!

A fent említett, hormonálisan vagy genetikailag kialakuló kopaszodás egyetlen biztos megoldása a hajbeültetés, mely már sokaknak segített, köztük rengeteg sportolónak. Az angol válogatott Wayne Rooney-ja is átesett már ezen a beavatkozáson, és most dúsabb a hajkoronája, mint valaha. Klinikánk is számos sportolónak, többek között futballsztároknak is segített már, hogy a kopaszodás már csak egy rossz emlék lehessen.  

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

> További információk a SafeSystem hajbeültetésről
> Hajbeültetés előtte-utána képek

 

A terhesség velejárói

0 Komment

Mivel a terhesség alatt nagymértékben változik a nők hormonháztartása, ezért nem véletlen és nem is meglepő, hogy nagyon sok testi – és természetesen lelki – velejárója van ennek az időszaknak, melyek olyan változásokat jelentenek, amire nem lehet felkészülni.

A terhesség utáni hajhullásról már írtunk egy korábbi cikkünkben, azonban nagyon ritkán, de előfordulhat az is, hogy az áldott állapot idején is jelentkezhet hajgyérülés. Mivel a terhesség maga is egyfajta fizikai stresszes állapot, éppen ezért nem kizárható, hogy a hajhagymák működésére is kihat. A terhesség ideje alatti hajhullás inkább a kezdeti szakaszra tehető, hiszen ekkor indulnak be a legnagyobb hormonális változások.

A leggyakoribb eset mégis az, amikor a várandós anyukának inkább erősödik a hajzata – akár az állaga is megváltozhat, kisimulhat vagy éppen göndörödhet -, és szépül a bőre ezen periódus alatt, és csak a kisbaba világrahozatala után, a szoptatás időszakában kerül sor a negatív hatásokra. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy akár csomókban marad a kezünkben hajzatunk.

Egyik esetben sem kell megijedni, hiszen ez mindenképpen egy átmeneti állapot, és akár a terhesség alatt, akár a terhesség után észleljük a hajhullást, a szülés után 2-3 hónappal minden vissza fog állni a régi kerékvágásba, és frizuránk problémája is megszűnik. Segíthetünk lerövidíteni ezt a szakaszt azzal, ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, nagy hangsúlyt fektetve a vashiány kikerülésére. Ha mindennek ellenére a hajhullás mégis fennmarad még 6-7 hónap után is, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ennyi idő elteltével már vége kell, hogy legyen a hormonális hatásoknak. Ilyen esetekben segíthet a mezoterápiás kezelés, melynek során közvetlenül a fejbőrbe juttatják a szükséges anyagokat.

A HairHungary Klinika a kiforrott technológiájú hajátültetés mellett – mely azokon a pácienseken is segít, akiknek más megoldás már nem jöhet szóba frizurájuk visszaszerzésében – számos más módszerrel segíti mindazokat, akik hajhullással küzdenek, köztük a fent említett mezoterápiás kezeléssel is.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

A szexuális élet zavarainak hatása

0 Komment

Sokan tabuként kezelik a szexuális témákat, azonban nem is sejtjük, milyen fontos lenne az ilyen jellegű, felmerülő problémákról beszélni, azokat megoldani, hiszen rengeteg bajnak lehetnek forrásai.

Ha nem élünk rendszeres nemi életet, az bizony igen gyakran stresszhez és rengeteg vitához vezethet. Alapjában véve már ez is nagy probléma, azonban sajnos ennél még sokkal több kárt is okozhat. A párkapcsolati gondok rányomhatják bélyegüket a hangulatunkra, és ezzel együtt a szervezetünkre is.

A rossz kedélyállapot, a stresszes hangulat mellett sajnos az immunrendszer gyengesége, fejfájás, migrén, a bőr sápadtsága, mélyülő ráncok és sötét karikák a szem alatt, elhízás, álmatlanság és hirtelen ijesztően sok haj elvesztése is szerepelhet a nemi élet hiányának következményei között.

Ezen gondokért főképp a vérkeringés nem megfelelő működése, valamint a nemi hormonok nem megfelelő működése a felelős, így ha újra rendszeresen élünk szexuális életet, nagyon könnyen visszafordíthatjuk a fent említett problémákat a normális kerékvágásba.

A hím és a női nemi hormonok (androgének és ösztrogének) mennyiségének egyensúlya szükséges ahhoz, hogy a haj szép és egészséges maradjon. Ha ez az arány felbomlik, hajunk hullani kezd, jellegzetesen foltokban veszítjük el hajzatunkat. A kopaszodás egy nagyon kellemetlen folyamat, amely megoldás nélkül még ingerlékenyebbé, stresszesebbé tehet minket, ami egyfajta ördögi körforgáshoz vezethet.

Hajhullás észlelésénél minél előbb szakértő segítséget kell keresnünk, és mindenek előtt ki kell deríteni, hogy mi állhat a probléma hátterében. Hiszen lehetséges, hogy saját életvitelünkben kell keresni a hibát, amelyen ha tudunk javítani, kiküszöbölhetjük a kellemetlen hatásokat, viszont az is előfordulhat, hogy más okozza a kopaszodást, melyen csak kezelések, illetve a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

«
12