Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajszín és hajhullás

0 Komment

Kevesen gondolnánk, de a kettőnek igenis nagy köze van egymáshoz. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy egyfajta hajszín esetében gyakrabban fordulna elő a hajhullás lehetősége, hanem úgy, hogy mindegyik hajszínnek megvannak a saját tulajdonságai, egyik pedig közülük az, hogy más számít hajhullásnak egy szőke, és más egy fekete hajzatnál.

Természetesen, amikor hajszínek alapján vizsgálunk különbségeket, bármiről is legyen szó, akkor mindig a saját hajszínekre gondolunk. A festett haj ráadásul minden más szempontból is eltérhet, hiszen folyamatosan ki van téve olyan hatásoknak, aminek egyébként nem lenne. De térjünk vissza a hajszínekhez!

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

A szőke, illetve világosabb hajúak esetén sokszor előfordul, hogy normálisnak tekinthető akár naponta 100-120 hajszál kihullása is. Ilyen esetekben tehát nem kell megijedni, a haj hullása a természetes hajnövekedés folyamatának részét képezi.  Ugyanakkor a sötétebb hajszínnél ez a szám már túl sok, hiszen a sötéthajúak esetében a 60-70 hajszál körüli érték az átlagos hullás. Amennyiben ennél több a napi hajveszteség, akkor sajnos előfordulhat, hogy kopaszodási folyamat indult meg.

hajhullás kopaszodás genetika hajszín szőke fekete hajátültetés kedvezmény hajkezelés follione hairhungary hairhungary klinika

Hölgyeknél ez a legtöbbször átmeneti hajhullást jelenthet, melynek rengeteg különböző oka lehet. Férfiak tekintetében azonban a genetikai eredetű kopaszodás a gyakoribb, melynek első látható jelei főként a homloknál, a hajvonal változásában figyelhetőek meg. Ebben az esetben szintén nagyobb kontrasztot ad, ha valaki sötétebb hajjal rendelkezik, de természetesen a világos hajúakat is ugyanolyan csapásként érheti a felismerés, hogy kopaszodni kezdtek.

Az öröklött jellegű hajhullás esetében sajnos csak két dolgot tehetünk. Vagy beletörődünk, és megpróbálnunk azonosulni új kinézetünkkel, ami elég hamar a teljes kopasz, vagy nagyon rövid frizurát jelentheti, hiszen ilyen esetekben előbb-utóbb mindenképpen ez lesz a célszerű választás. Azonban, ha ez nem megy, mert úgy érezzük, egyáltalán nem állna jól ez nekünk, és kicsit sem egyezünk bele hajzatunk elvesztésébe, akkor fel kell vennünk a kesztyűt.

Egyes készítmények és hajkezelések alkalmazásával késleltethetjük a kopaszodás térnyerését, de eljön az a pont, amikor a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely segíteni tud frizuránk megtartásában. A HairHungary Klinikán ráadásul május 31.-ig igazán emberközeli árakon, és könnyítő kedvezményekkel igényelhetjük a beavatkozást.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Terítéken a hajszín

1 Komment

Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek és kapósabbak a más hajszínnel rendelkező nőtársaiknál. Sokan pont emiatt festik be hajukat szőkére, pedig, ha tudnák, hogy a férfiaknak valójában mi tetszik, valószínűleg nem tennék.

Egy több országban elvégzett kutatás ugyanis egybehangzóan kimutatta, hogy a férfiak többsége a sötét, barna hajú hölgyekkel ismerkedik szívesebben. Ugyanis a legtöbben még mindig a természetességet szeretik és keresik a nőkben. Még mindig hódít emellett a nőies, hosszú haj, és ha a barna hajzat mellett valaki kék szemekkel rendelkezik, az nagyon felkelti a férfiak figyelmét.

hajhullás kopaszodás mezoterápia hairhungary hajátültetés hajszín szőke barna haj kutatás hajfesték hajfestés hajformázás

A rengeteg esetben hajhullást okozó festékeket tehát jobban tesszük, ha elfelejtjük, és maradunk annál a színnél, amilyennel születtünk. Persze ki lehet próbálni, hogy melyik, hogyan áll az embernek, de a felmérések szerint jobban tesszük, ha maradunk a saját adottságaink kiaknázásánál, hiszen a természetes szépség mindig hódítani fog.

Ezzel együtt pedig elkerülhetjük hajunk állapotának roncsolását. Akármennyire is úgy próbálják ma már összerakni a különböző hajfestékeket, hogy azok minél kevésbé legyenek károsak, sajnos egy idő után a hajzatunk feladja majd, és rossz állapotba kerül. Köztudott, hogy a haj leszívatása, illetve a sok kémiai anyag folyamatos használata ehhez vezet, melynek vége sokszor súlyos hajveszteség is lehet.

Ez a fajta hajhullás persze megállítható, hiszen elegendő, ha felhagyunk a kiváltó okok – jelen esetben a hajfestékek – alkalmazásával. A hajunk regenerálódása azonban már jóval nehezebb munka, mert nem csak időt, hanem figyelmet is kell fordítanunk rá. Fontos, hogy minél jobban kíméljük ilyenkor, ne használjunk hajformázó eszközöket, és hajmosáskor gondosan ügyeljünk arra, mivel és hogyan végezzük ezt a hétköznapi tevékenységet.

Súlyosabb károk esetén pedig felmerülhet olyan kezelések alkalmazása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével a problémás területeken közvetlenül juttatnak a fejbőrbe nagy koncentrációban vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Hatására újra egészséges és vastag hajszálak alakulnak ki. Ez a megoldás egyébként nagyon sok esetben használható, de főként akkor, ha nem genetikai típusú hajhullásról beszélünk. Kezdődő stádiumban még ott is tud segíteni, de az öröklött kopaszodás legjobb „ellenszere” a hajátültetés.  

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szexi kopaszok

0 Komment

A kopaszodás problémája nagyon sokaknál már idő előtt megjelenik. Persze hajhullás rengeteg okból alakulhat ki, azonban az öröklött jellegű kopaszodást sajnos nem tudjuk befolyásolni, mikor kopogtasson ajtónkon – fejtetőnkön.

Legtöbbször ez a férfiaknál fordul elő, és sok esetben akár a 20-as éveikben megkezdődhet a hajzat gyérülése. Vannak olyan szerencsések, akik ezt egyáltalán nem veszik átoknak, hiszen valljuk be, bizony sokan férfiasabbá is vállnak az új frizurától, pontosabban annak hiányától. Az első jó lépés, amit ilyenkor tehetnek ugyanis, ha minél rövidebbre, vagy akár teljesen kopaszra nyírják megmaradó hajzatukat. És ha tetszetős a látvány, akkor nem csak beletörődhetnek kopaszságukba, hanem még örülhetnek is neki.

A sztárvilág is felmutathat néhány pasit, akiknél inkább szexi külsőt jelent a tar fej, mint hátrányt. Ilyen például Bruce Willis, Jason Statham, vagy Vin Diesel, de ide sorolhatjuk a magyar celebek közül Szőke Zoltánt és Benedek Tibort is.

Sajnos azonban nem mondható el mindenkiről az, hogy a kopaszság jól áll neki. El kell fogadnunk, hogy valakihez illik, valakihez pedig nem, és utóbbi csoportnál inkább átok az, ha valaki kopaszodni kezd. Ugyanis sokaknak éppen a hajuk jelenthette ez idáig a férfias megjelenést, és természetesen nem minden fejforma engedheti meg magának azt, hogy teljesen csupasz legyen.

Nem kell azonban senkinek sem beletörődnie ebbe az állapotba, hiszen létezik már olyan megoldás, mely tökéletesen tudja orvosolni hajunk gyérülésének problémáját. A hajátültetés segítségével ugyanis mindazoknak, akiknek nem áll jól a kopaszság, lehetőségük van arra, hogy eltűntessék kopasz foltjaikat, gyér területeiket, méghozzá ismét dús hajzattal. Így mindenki eldöntheti, melyik bőrben érzi jobban magát, és akkor biztos, hogy a külvilág számára is férfias és szexi lesz majd megjelenése.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Személyiségek frizurában mérve

0 Komment

A frizura kérdése bizony mindkét nem esetében nagyon központi szerepet tölt be ugyanúgy a mindennapokban is, mint ahogy eseményekkor. Nem csak külsőnket befolyásolja nagymértékben az, hogy kinek milyen frizurája van, hanem legtöbbször következtetni lehet a személyiségekre is abból, milyen a hajviseletünk.

Először is nézzük meg a hajszíneket. Mivel ma már bármilyen árnyalatot könnyen elérhetünk, így igazán kezünkben van a döntés, milyen külsőt szeretnénk frizuránk tekintetében. Elsősorban a női nem képviselői szeretnek ehhez az eszközhöz nyúlni, és általában mindig valamilyen lelki megújulás áll a háttérben. A szőke sok esetben angyali, mégis erotikus, és a figyelem központjába terel bennünket. A vörös haj szenvedélyességet és öntörvényűséget sugall, a fekete pedig kissé sejtelmes, zárkózott, ugyanakkor megbízható személyiséget takarhat.

Másodszor a hajvágás rejtelmeibe merülhetünk el egy kicsit, ha meg szeretnénk tudni, ki milyen korszakát éli éppen. A hölgyeknél a rövid haj egyrészt lázadó természetet mutat, másrészt pedig viselője minden bizonnyal kényelmes. A hosszú haj nőiességet sugall, egyben törékenységet is, ha pedig frufru társul hozzá, akkor az visszahúzódásról és félénkségről árulkodhat.

Férfiak tekintetében a hosszú haj takar általában lázadozó szellemet, a rövid frizura pedig ezer más lehetőséget rejt magában. A kócos örök ifjú, a fazontalan sebezhető lelkű, a gondosan felnyírt pedig inkább komoly, vagy csak azt szeretné, ha komolyabban vennék.   

De mi van akkor, ha olyan probléma áll elő hajzatunkkal, mely nagyban befolyásolja azt, hogy nézünk ki, és nem mi tudjuk irányítani?

Ez a probléma természetesen nem más, mint az olyan kopaszodás, mely önmagunk hibáján kívül következik be. Az öröklött jellegű kopaszodás kialakulásáról nem tehetünk, és mi magunk nem is tudunk fellépni ellene segítség nélkül.

Férfiak esetén sokaknak jól áll a tarság, de természetesen rengetegen vannak, akik nem érzik jól magukat hajatlan fejbőrrel. A hölgyek tekintetében pedig egyértelmű, hogy megrendítő változás az ilyen fajta hajritkulás. Azok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének beletörődni a kopasz foltok jelenlétébe, a hajbeültetés tudja visszaadni régi frizurájukat. Ezt aztán ismét annak megfelelően lehet formálni, ki milyen személyiségkorszakban él.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed