AJÁNLÓ
 
09:11
2015. 06. 18.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2015. 06. 18.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2015. 06. 18.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2015. 06. 18.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2015. 06. 18.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed