Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gondok a pajzsmiriggyel

8 Komment

Ha pajzsmiriggyel kapcsolatos problémáról beszélünk, akkor két eset lehet. Az egyik a pajzsmirigy túlműködése, a másik az alulműködés. Mindegyik típus komoly következményeket eredményez szervezetünkben.

A túlműködés ritkábban fordul elő, ilyen esetekben a hormon termelődése fokozott. Tünetei között a pajzsmirigy megnagyobbodása, a szapora szívverés, valamint a szem kidülledése is szerepel. Mivel a szapora szívverés magas vérnyomást eredményez, súlyos szívpanaszok keletkezhetnek. A gyógyszeres kezelés mellett különböző életviteli tényezőkre is oda kell figyelni, hiszen az alkohol, a stressz és a dohányzás nagymértékben ronthat állapotunkon.

Az alulműködés gyakrabban jelentkezik, ebben a helyzetben túl kevés pajzsmirigy hormon termelődik, rosszabb esetekben a termelődés teljesen leáll. Tünetei között előfordulhat fáradtság, étvágycsökkenés, súlygyarapodás, lelassult szívverés. A betegség kezelése gyógyszerekkel történik, amely akár egész életen át is tarthat.

Mindkét pajzsmirigy betegség elsőként megmutatkozó jele lehet a hajhullás. A túlműködés és az alulműködés is befolyásolja a haj növekedését. Mivel minden egyes hajhagymára hatással van, ezért egyenletes hajhullás alakul ki. Ha a kopaszodás okára idejében rájövünk – melyben nagyon fontos szerepe van a többi tünet együttes vizsgálatára -, akkor a pajzsmirigy problémájának kezelésével a hajhullás is megállítható. Emellett sokat segíthet, ha fehérjefogyasztásunkat megnöveljük, illetve a reggeli fejbőrmasszázzsal is elősegíthetjük a javulást.

Ha kopaszodni kezdünk, és hajunk a megszokottnál jobban kezd hullani, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy a probléma hátterére minél hamarabb fény derüljön, így a megoldás is időben szülessen meg. Ha valaki sokáig nem mer szembenézni a különböző tünetek súlyával, akkor előfordulhat, hogy túl későn ér el hozzá a segítség. Hajhullás szempontjából ez akár olyan mértékű kopaszodást is jelenthet, mely esetben csak a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470