Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szexi kopaszok

0 Komment

A kopaszodás problémája nagyon sokaknál már idő előtt megjelenik. Persze hajhullás rengeteg okból alakulhat ki, azonban az öröklött jellegű kopaszodást sajnos nem tudjuk befolyásolni, mikor kopogtasson ajtónkon – fejtetőnkön.

Legtöbbször ez a férfiaknál fordul elő, és sok esetben akár a 20-as éveikben megkezdődhet a hajzat gyérülése. Vannak olyan szerencsések, akik ezt egyáltalán nem veszik átoknak, hiszen valljuk be, bizony sokan férfiasabbá is vállnak az új frizurától, pontosabban annak hiányától. Az első jó lépés, amit ilyenkor tehetnek ugyanis, ha minél rövidebbre, vagy akár teljesen kopaszra nyírják megmaradó hajzatukat. És ha tetszetős a látvány, akkor nem csak beletörődhetnek kopaszságukba, hanem még örülhetnek is neki.

A sztárvilág is felmutathat néhány pasit, akiknél inkább szexi külsőt jelent a tar fej, mint hátrányt. Ilyen például Bruce Willis, Jason Statham, vagy Vin Diesel, de ide sorolhatjuk a magyar celebek közül Szőke Zoltánt és Benedek Tibort is.

Sajnos azonban nem mondható el mindenkiről az, hogy a kopaszság jól áll neki. El kell fogadnunk, hogy valakihez illik, valakihez pedig nem, és utóbbi csoportnál inkább átok az, ha valaki kopaszodni kezd. Ugyanis sokaknak éppen a hajuk jelenthette ez idáig a férfias megjelenést, és természetesen nem minden fejforma engedheti meg magának azt, hogy teljesen csupasz legyen.

Nem kell azonban senkinek sem beletörődnie ebbe az állapotba, hiszen létezik már olyan megoldás, mely tökéletesen tudja orvosolni hajunk gyérülésének problémáját. A hajátültetés segítségével ugyanis mindazoknak, akiknek nem áll jól a kopaszság, lehetőségük van arra, hogy eltűntessék kopasz foltjaikat, gyér területeiket, méghozzá ismét dús hajzattal. Így mindenki eldöntheti, melyik bőrben érzi jobban magát, és akkor biztos, hogy a külvilág számára is férfias és szexi lesz majd megjelenése.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tom Hanks is ezt választotta

0 Komment

Láttuk már kapitányként, számkivetettként, tudósként, láttuk halálos betegség ellen küzdeni és értelmi fogyatékosként is lopta már be magát az emberek szívébe. Napestig sorolhatnánk Tom Hanks lenyűgöző és magával ragadó szerepléseit, most azonban nem kitűnő tehetségéről, hanem külsejéről ejtünk pár szót.

A híresség bizony több, mint 30 éve varázsol minket más és más világba, istenadta tehetségével számtalan díjat nyert már el. Azonban – mint ahogy sok más férfitársát – őt is utolérte a kopaszodás problémája, méghozzá elég korán. Persze ebbe sok színész kollégája inkább beletörődött – mint például Bruce Willis vagy Jason Statham -, Tom Hanks azonban nem ezt az utat választotta. Valószínűleg úgy érezte, hogy az előbb említett férfiakkal ellentétben neki nem állna jól a tar fej. És milyen jól döntött!

A hajátültetés után – melyre 2006 körül eshetett sor – nem csak a hajvonala húzódott előrébb, hanem bizony sokkal dúsabb frizurája lett, melyre azóta is büszke lehet. Manapság ugyan kissé elkezdett őszülni hajkoronája, de valljuk be, ez viszont már jól áll a hatvanas éveihez közelítő színésznek.

A kopaszodás igen sokakat érintő probléma, mind a hétköznapi emberek, mind pedig a sztárok világában. Mivel tényleg nem mindenki esik bele abba a bűvkörbe, hogy ritkuló hajzata még emel is a férfias kinézetén, ezért bizony rengetegen nem képesek elfogadni azt, amit a tükörben látnak.

A leginkább az erősebb nemre jellemző, androgén kopaszodás igazából csak egyetlen lehetőséggel orvosolható. A hajátültetés során a tarkórészt használják donorterületként, mivel itt a hajszálakra nem hat a tesztoszteron – melynek köszönhető a fejtetőn lévő haj „elsorvadása”. Az innen nyert hajszálak új helyükön ugyanúgy fognak viselkedni, mint a régi területükön, így az eljárás után már nem gyérülni látjuk majd új frizuránkat, hanem szép, dús hajzatunk lesz. Éppúgy, mint Tom Hanks-nek, aki valószínűleg egy percig sem bánta, hogy tű alá feküdt, hiszen most fiatalosabb frizurával láthatjuk a képernyőn, mint karrierje elején.  

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

25 évvel ezelőtt mutatták be a Die Hard első részét, talán akkoriban még a folytatás sem volt betervezve, mégis a sorozat 5. premier előadás van most porondon „A Good Day To Die Hard” címmel. Főszereplője Bruce Willis kellően nagyító alá kerül mostanság a sajtóban, így mi is megnéztük, hogy vajon kopaszodásával lehet-e valamit kezdeni.

Ha megfigyeltük a hollywoodi keménykötésű szereplők sok esetben borotvált fejjel vagy igen rövid hajzattal szerepelnek, ami nem véletlen. Egy korábbi felmérésben már említettük ennek pszichológiai hatását, így inkább azt néztük meg, hogy Bruce vajon visszakaphatná-e rég elfeledett hajkoronáját. A válaszunk velős: sajnos nem. A színész ugyanis olyan mértékben kopaszodik, hogy hajátültetés esetén a tarkótáji donor területről képtelenség lenne annyi hajszálat kinyerni, ami esztétikailag egy természetes eredményt produkálna. Sajnos ilyen esetekben maximum optikai tuninggal, azaz hajtetoválással lehetne csalni, ami egy idő után viszont felszívódik. A hajátültetés ezzel szemben egy végleges megoldást kínál, miután a műtétek során a DHT hormonoknak ellenálló és genetikai tulajdonságukat megtartó hajszálak kerülnek átültetésre. De ha nincs elég „nyersanyag”, akkor nincs mit tenni. Marad a borotvált fejtető, ami Willis esetében 57 éves kora ellenére is jól áll, persze ez megítélés kérdése.

A magyar HairHungary hajklinikát is megkereste már számos előrehaladott androgén kopaszodásban szenvedő páciens. Ilyenkor néhány esetben rossz hírt kellett közölniük az orvosoknak, igaz választható opcióként a magánklinika repertoárjában ugyanúgy megtalálható a hajtetoválás vagy a hajátültetés sűrítésére alkalmazott testszőrzet átültetés. A férfias típusú hajhullást ezért érdemes időben felismerni, mert ilyenkor még megfelelő kezelési tervet lehet összeállítani, amivel régi vagy megkopott hajkoronánk visszaállítható. A hajátültetés a legtöbb esetben megoldás lehet, mivel akár 15 ezer hajszál is átültethető megfelelő donor terület esetében. Egy-egy műtét során átlagosan egyszerre a mai fejlett eszközpark ellenére csak 6-7 ezer hajszálat tudnak az orvosok egy mikrosebészeti eljárás az úgynevezett SafeSystem-FUE módszerrel átültetni. Előrehaladott kopaszodás esetén már két műtétre van szükség, melynek hozzávetőlegesen 20 hónap az „átfutási ideje”. Csak ezt követően nézhetünk újra büszkén a tükörbe.

A klinika referencia képeinél megnézhetjük, hogy a különböző típusú hajvesztésre mennyi hajszálra volt szükség, és a végeredmény mikorra alakult ki. Így ha netán mi magunk is kopaszodunk, ez sok segítséget nyújthat.

HairHungary a magyar hajklinika / Előtte-Utána képek
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed