Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A csodás ásványvíz

0 Komment

Ki hitte volna, hogy az ásványvíz nem csak szomjunk oltására alkalmas, hanem más dolgokban is olyan hatása van, mely miatt mindenkinek kellene alkalmaznia néha. A sima csapvízben ugyanis rengeteg olyan anyag található, mint például a mész vagy a klór, melyek lerakódást jelentenek bőrünkön és hajunkon.

Éppen ezért ha mindig csak sima csapvízzel mosakodunk és mosunk hajat, akkor ezek az anyagok tompa fényűvé teszik a bőrt és a hajzatot, és természetesen a fejbőrnél is okozhatnak problémát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes fürdéshez és hajmosáshoz használjunk ásványvizet, hiszen ez lehetetlen lenne.

ásványvíz hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary csapvíz klór mész lerakódás töredezett haj száraz haj zsíros hajAzonban ha néha kitöltünk egy pohárba ásványvizet, belemártunk egy vattapamacsot, és azzal áttöröljük arcunkat, az egyszerűen csodákat művel majd bőrünkkel. A puhaság mellett eltűnik a pattanások nagy része is, így egy üdébb, tisztább arcbőrt kapunk.

Hajmosáskor pedig ugyanúgy járjunk el, ahogy szoktunk, természetesen csapvízzel kezdjünk neki, majd samponozzuk, ha kell, ezt a műveletet kétszer is tegyük meg. A lényeg, hogy a legutolsó öblítést ne sima, hanem ásványvízzel tegyük meg, ez hosszú haj esetén sem kell, hogy több legyen egy pohárnyinál. Hajzatunk fényes és egészséges lesz tőle, valamint fejbőrünk is hálás lesz érte.

Mivel frizuránk rengeteg káros hatásnak van kitéve, nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, és figyeljünk oda állagára. Ugyanis nagyon korán meglehet a baj, ha elhanyagoljuk. Nem csak korpásodás, töredezettség, száraz vagy éppen zsíros hajzat alakulhat ki, hanem bizony előbb utóbb hajhullás is. Ilyenkor ki kell deríteni minél előbb, hogy mi okozhatja a kopaszodást, és aszerint tudunk tenni ellene. Előfordulhat, hogy a kiváltó okot nem tudjuk megoldani, így a hajhullást sem tudjuk megállítani. Ilyen esetekben jöhet szóba még mindig segítségként a hajátültetés, mely visszaadhatja régi frizuránkat.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szorgos kapillárisok

0 Komment

A kapillárisok azok a hajszálerek, amelyek összekötik a fő ereket. Az egész szervezetet behálózzák, és vékony falukon keresztül folyik a különböző anyagok cseréje a vér és a szövetek között. A hajszálerek területén a szövetek és a sejtek tápanyagai, valamint az oxigén kifelé távozik az erekből, míg a bomlástermékek és a szén-dioxid a keringésbe jut a szövetekből.

Ez az anyagcsere nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünkben minden megfelelően működjön. A fejtetőnkön húzódó kapillárisok felelnek például azért, hogy a hajhagyma egészségesen végezze dolgát, ezzel együtt a hajszálak is jól legyenek. Ugyanis ha a kapillárisok nem működnek megfelelően, a hajzat zsíros lesz, és igen hamar vezethet ez az állapot hajhulláshoz.

A kapillárisok akkor nem tudnak megfelelően működni, ha a tüszők zsírral és egyéb baktériumokkal telítődnek, ezzel elzárják a tápanyagok felszívódásának lehetőségét a hajszálerektől a hajhagymák felé. Ezért azok sok zsírt szívnak magukba, ami természetesen az egész frizurára kiterjed. Tisztító tonikok és megfelelő samponok használata gyógyírt jelenthet a problémára.

Ha nem működik megfelelően a fent leírt anyagcsere, a kopaszodás előbb-utóbb elindul. Amennyiben ezt észrevesszük magunkon, nem elég már különböző zsírosodás elleni samponokat használni, hanem mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulni. Persze hajhullást rengeteg más tényező okozhat, így először az a fontos, hogy kiderítsük, mi áll a háttérben. Sok esetben az okok megszüntetésével a hajhullásnak is vége lesz, viszont vannak olyan problémák, melyek visszafordíthatatlan kopaszságot eredményeznek. Ilyenkor se keseredjünk el, hiszen már erre is van megoldás! Amikor más már nem segít, a hajátültetés még mindig vissza tudja állítani eredeti frizuránkat, hiszen egy biztos és végleges megoldást ad.  

 

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Izzadó fejbőr

0 Komment

Nagyon sokakat érint az a probléma, hogy rendszeres hajápolás mellett, akár közvetlen hajmosás után is elkezd izzadni a fejbőrük. Ez főként azért kellemetlen, mert ilyenkor a fejbőr bepállik, viszket, a hajzat pedig könnyebben elkezd zsírosodni, és ez mind bizony fejbőrhámlást is okozhat. De mit tehetünk ellene?

Elsősorban semmiképp sem szabad elviselni, és szemet hunyni felette, hiszen ha nem szüntetjük meg idejében ezt a gondot, az bizony nem csak a fenti kellemetlen tüneteket eredményezheti, hanem egy idő után igen erős hajhullást is okozhat. Így ha nagyon vészes a helyzet, egyből orvoshoz kell fordulni vele, aki fel tud írni olyan megfelelő szereket rá, melyek használatával meg tudjuk gátolni a további romlást. Ha csekély mértékű az izzadás, akkor segíthet például, ha hajmosás után paraffinolajjal dörzsöljük be fejbőrünket. Ezzel nem csak nyugtatjuk fejbőrünket, hanem meggátoljuk a haj és fejbőr kiszáradását, így a hajszálak nem fognak törni és kihullani.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary zsíros haj száraz haj töredezett haj izzadás izzadó fejbőr fejbőrhámlás viszkető fejbőr

Hajunk ápolása nagyon fontos, és kifejezetten lényeges odafigyelni már az apróbb kellemetlenségekre is. Ugyanis ha fejbőrünk izzad, hámlik, viszket, ha hajszálaink túl zsírosak vagy éppen túl szárazak és töredezettek, mindegyik okozhat akár olyan nagy és hirtelen problémát, mint a nagyfokú hajveszteség. Az esetek egy részében ez visszafordítható, ha idejében felismerjük, hogy gond van, és ha kell, szakértő segítséghez fordulunk. Ha viszont nem vesszük komolyan, és azt várjuk, hogy majd magától elmúlik ez a probléma, sajnos sok esetben szembe kell majd néznünk azzal, hogy már túl késő. Természetesen arra is van már megoldás, ha a kopaszodás nem egy visszafordítható állapot. A hajátültetés olyan emberek számára nyújt segítséget, akiknél a hajhullás egy visszafordíthatatlan jelenség, legyen annak bármilyen ok is a hátterében. Viszont ha olyan kopaszodással küzdünk, melynek kideríthető okai is orvosolhatóak, akkor sok esetben elég lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy frizuránk újra a régi lehessen.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg a különböző megoldásokat hajhullásra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Zsíros hajra rozmaringot!

0 Komment

Sokan szenvednek attól a problémától, hogy hiába mossák meg a hajukat, az szinte egyből elkezd zsírosodni, és olyan, mintha több napja nem lenne megmosva. Ilyenkor nagyon kellemetlenül érezhetjük magunkat, hiszen frizuránk ápolatlannak tűnik, lapos és matt, mintha egyáltalán nem foglalkoznánk vele.

Bármi is legyen az oka annak, hogy hajzatunk ilyen könnyen és gyorsan zsírosodik – ami lehet öröklött eredetű probléma vagy vitaminhiány, esetleg a választott kozmetikumok hibája -, vannak olyan otthoni praktikák, amivel segíthetünk ezen bajunkon.

Az egyik ilyen otthoni csodaszer egy természetes alapanyagú öblítő, melyet magunk készíthetünk el, és nem is bonyolult a használata. Első lépésként főzzünk egy jó erős teát rozmaringból. Ez úgy lesz a leghatásosabb, ha két evőkanál szárított rozmaringra öntünk egy csészényi forrásban lévő vizet, majd ezt húsz perc elteltével leszűrjük. Hajmosáskor akkor alkalmazzuk, amikor már minden sampont és egyéb balzsamot kiöblítettünk a frizuránkból. Ilyenkor öblítsük át a kapott teánkkal a hajunkat, és ezt ne is mossuk le róla. Ez az aromás növény ugyanis olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek képesek jelentősen korlátozni a zsír termelődését.

Rengeteg más ilyen csodaszer létezik a saját környezetünkben, amiről nem is sejtjük, hogy milyen jótékony hatással bírnak. Mindenesetre nem árt néha kipróbálni ezeket, hiszen lehetséges, hogy olyan nagyobb problémákat előzünk meg velük, mint a haj túlzott zsírosodása, elnehezedése, vagy éppen kiszáradása, megtörése, melyek egy idő után akár hajhulláshoz is vezethetnek.

Hajunk állapotáról muszáj megfelelően gondoskodnunk, hiszen rengeteg káros hatásnak van kitéve nap mint nap. A haj hullásának nagyon sokszor nem egészségügyi oka van, hanem egyszerűen csak a nem megfelelő odafigyelés eredményeként lép fel. Ilyen esetekben meg tudjuk akár mi magunk is állítani a haj ritkulását, azonban természetesen előfordulhat az is, hogy nem tehetünk ellene semmit, mert olyan tényező áll a háttérben. Ilyen például az öröklött kopaszodás, melyre mindenképp szakértő segítséget kell kérnünk. Végső esetekben ugyanis csak a biztos sikert jelentő hajátültetés lehet a megoldás.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed