Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed