Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hordjunk sapkát vagy ne?

0 Komment

Ahogy egyre hidegebbé válnak a napok, jogos a kérdés, hogy mit tegyünk fejtetőnk megvédése érdekében. Sapkát nem mindenki szeret hordani, de a jeges reggeleken még azok fejére is felkerül, akik egyébként nem szívesen viselik.

A hajzat szempontjából kijelenthető, hogy a sapka viselése és mellőzése is sajnos ártalmas lehet, így ahhoz, hogy ne okozzon gondot, be kell tartanunk néhány szabályt. Ha sosem hordunk fejmelegítőt, akkor a téli hidegben ki vagyunk téve a csontig hatoló szélnek, és fejbőrünk könnyen megfázhat, kiszáradhat. Ez alapjában véve eljuttathatja frizuránkat olyan állapotba, melynek aztán hamarosan a hajhullás is következménye lehet.

Érdemes tehát hordani a meleg fejfedőket, de figyelnünk kell arra is, hogy a sapkaviselés is okozhat problémákat. Ugyanis, ha valaki folyamatosan hordja, akkor az sem tesz jót a fejbőrnek, hiszen nem jut elegendő levegőhöz, illetve a hajzat lelapul és gyakrabban kell majd megmosnunk, ami szintén káros hatással bír. Ezen felül, ha nem is viseljük folyamatosan sapkánkat, akkor is akadhat még mindig problémánk. Ugyanis, ha nagyon beizzad a fejbőrünk a sapka alatt, az szintén veszélyeket rejt. Már egy kis huzat vagy hideg szél elegendő ilyenkor ahhoz, hogy fejbőrünk megfázzon, ami szintén korpásodáshoz és hajhulláshoz vezethet.

Körültekintőnek kell tehát lennünk ebben a nem is annyira fontosnak tűnő apróságban, hiszen komolyabb problémákat is indíthatunk el vele, ha ezt nem tesszük. És, hogy akkor mit is csináljunk pontosan, hogy jó legyen? Nagyon egyszerű. A zimankós időjárásban viseljünk kint sapkát vagy csuklyát legalább, viszont meleg helyre érve azonnal vegyük le. Ne menjünk ki nedves vagy izzadt hajjal a hidegbe, és mindemellett ápoljuk hajzatunkat az évszaknak megfelelően. Ha ezeket az apró szabályokat betartjuk, nem lehet problémánk.

A hajzatunk ilyenkor, télen nagyon sok olyan környezeti hatásnak van kitéve, melyek miatt fontos, hogy törődjünk vele. Ha ezt nem tesszük meg, akkor sokkal több erőfeszítést kell majd abba fektetni, hogy visszaállítsuk az eredeti, egészséges állapotot. Persze rengeteg más ok is állhat a hajzat rossz állapota mögött. Sok esetben a hajhullást például olyan egészségügyi gond okozza, melyet csak orvosi segítséggel tudunk kiküszöbölni. A frizurának is kell ilyenkor regenerálódnia, melyben nagy segítséget adhat a mezoterápia például. Olyan esetekben viszont, amikor a kopaszodás öröklött jellegű, csak a hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Divatos és hasznos

0 Komment

A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen divatosak, és a megfelelőt kiválasztva nagyon jó kiegészítők lehetnek a szebbnél szebb nyári ruhák és ingek mellett, egyben pedig viselőjüket óvják az erős napsugaraktól.

Bizony nem véletlenül teszünk a kisgyerekek fejére is kis sapkákat nyáron, ezt azonban sok felnőtt igencsak mellőzi, pedig ez a viselet minden korosztálynak ajánlott ilyenkor. A mai divatban annyi fajta fejtető létezik, hogy szinte kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, ami megfelelő és tetszik. Higgyük el, nagyon sok káros hatástól is megmentjük ezzel szervezetünket, és ezen felül még jól is nézhetünk ki.

Ha sokat tartózkodunk kint a forró napsugarak alatt, akkor bizony könnyen napszúrást kaphatunk. Ez szédüléssel, fejfájással és rosszulléttel járhat, ami bizony nem múlik el egykönnyen. Fejünk takarása mellett rengeteg folyadékot is kell fogyasztanunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Az erős napfénytől nem csak arcbőrünket, hanem természetesen fejbőrünket is védjük, ha fejünkre húzunk egy szalmakalapot vagy bármi más fejfedőt. Persze a hajas fejbőr annyira nincs kitéve veszélynek, de akinek kicsit is ritkább a hajzata, annak máris könnyen leéghet a fejbőre is. Ez pedig kellemetlenségekkel jár, hiszen a leégett fejbőr nem csak viszket, fáj és hámlik egy idő után, hanem bizony akár hajhulláshoz is vezethet.

Frizuránk ápolása a nyári hónapokban is nagyon fontos, hiszen annyi káros hatásnak van kitéve, hogy ha nem törődünk vele, akkor nagyon hamar szárazzá, töredezetté és élettelenné válhat. Aki pedig már kopaszodik, még inkább óvnia kell fejbőrét attól, hogy még nagyobb károk ne érjék.

Kopaszodást nagyon sok probléma okozhat, de ha idejében felismerjük, hogy mi áll a háttérben, akkor lehet ellene küzdeni. Ha viszont olyan gonddal állunk szemben, melyet nem lehet kiküszöbölni, akkor se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokra gyógyírt tud nyújtani a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után már nem kell félnünk attól, hogy fejbőrünk le fog égni nyáron, és csak azért kell fejfedőt hordanunk, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajápolás munka után

0 Komment

Rengeteg olyan szakma van, ahol előírás részt venni munkavédelmi előadásokon, van, ahol vizsgázni is kell abból, hogy mi a teendő egy-egy munkahelyi veszélyhelyzet vagy baleset esetén. Ezen kívül sokan kell, hogy hordjanak különböző védőfelszereléseket, védőruhákat a munkahelyükön. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy olyan helyen dolgoznak, ahol hajzatuk is káros hatások sorozatának lehet kitéve.

Aki koszos, porral teli helyen dolgozik, legyen az egy gyár, egy fatelep vagy egy építkezés, annak bizony mind a haját, mind a fejbőrét igénybe veszi és megviseli a levegőben szálló finomszemcsés por és kosz. Ennek következtében a fejbőrön lerakódás képződhet, az elhalt hámréteg a fejbőrre rátapad, ami egy idő után folyamatos hajveszteséghez vezethet.

Ugyanilyen problémát okozhat egy védősisak, vagy bármilyen fejfedő folyamatos viselése, ami alatt a fejbőr befülled. Ennek következtében begyulladhat, kipirosodhat a fejbőr, mivel nem tud lélegezni, ez viszketéshez vezethet, és szintén okozhat hajhullást is, ha nem ápoljuk megfelelően az igénybe vett hajzatot.

A fent említett helyzetekben nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk hajunk és fejbőrünk regenerálásáról annak érdekében, hogy a kellemetlen következményeket megelőzhessük. Ilyen esetekben érdemes minden nap hajat mosni, természetesen csak és kizárólag olyan samponnal, vagy hajgyógyászati készítménnyel, amely erre alkalmas, hiszen a túl gyakori hajmosás szintén fenyegető lehet frizuránkra. A fejfedőket mindig fertőtleníteni kell, hogy elkerüljük az irritációt, hajzatunkat pedig többször át kell fésülni, kefélni, hogy fejbőrünk szellőzhessen. Érdemes a munka közti szünetekből – mint például ebédszünet – erre is áldozni pár percet, hajunk mindenképpen hálás lesz érte.

Több ezekhez hasonló probléma okozhat tehát hajhullást, viszont ezek mellett rengeteg más oka is lehet a kopaszodásnak. Ha mindent megtettünk azért, hogy hajunk és fejbőrünk ápolt legyen, és még mindig hullik a hajunk, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés hozza vissza.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed