Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Munkahelyi stressz

0 Komment

A hajhullás hátterében, mint tudjuk, rengeteg ok állhat, és sokszor sajnos nem olyan egészségügyi problémákra vezethető vissza, melyeket könnyen tudnánk kezelni. A lelki bajok és a túlságosan rohanó életmód bizony többször ludas, mint gondolnánk. A stressz pedig egész szervezetünket tönkre teheti.

A stresszes életmódba természetesen beletartoznak az otthoni dolgok, a magánéleti problémák is, de akár ezekre is ráhúzhatjuk, hogy legtöbb esetben mindenért a munkahely okozta stressz a hibás. A folyamatos megmérettetés, a megfelelni akarás, és sajnos nem ritkán a főnökök okozta versengés, vagy rossz közérzet hamar rányomja bélyegét mindennapjainkra, és észre sem vesszük, amikor kicsúszik a kezünk közül az irányítás.

Ugyancsak stresszes időszakot teremt az is, ha valaki munkanélküli, vagy éppen új munkahelyén kezdi meg a tevékenykedést. Ezek az időszakok szintén emberpróbálóak, és nagyon nehéz minden gond nélkül végigsiklani rajtuk.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk időt szakítani arra, hogy lenyugodjunk. Sokaknak segítséget jelenthet a sport, esetleg a jóga, illetve felbecsülhetetlen lazítást eredményez egy kis relaxáció is, legyen szó egy forró fürdőről vagy meditációs zene hallgatásáról. Sajnos azonban akadnak, akik nem képesek feldolgozni az ilyen nagymértékű stresszt. Ezt nem szabad szégyellni, és inkább szakember segítségét kell kérni, minthogy egyre nagyobb legyen a baj, és egyre több mellékhatása legyen az idegeskedéssel teli életmódnak.

A kopaszodás, illetve hirtelen őszülés kialakulása nem csak súlyos esetekben fordul elő, hanem bizony elég az addigi életritmus kis változása is, ha az negatív irányban történik. Ahhoz, hogy hajhullási problémánk megoldódjon, először kezelni kell a kialakult helyzetért felelős hátteret, jelen esetben oldani kell a stresszt. Csak ezek után leszünk képesek a haj regenerálódását is elindítani, melyhez sokszor szintén segítségre van szükség. Míg az öröklött kopaszodást csak a hajátültetés képes orvosolni, addig az effajta, átmeneti hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

 

 Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed