Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Citrom és mandula

1 Komment

Bár ezt a két összetevőt akár egy finom sütemény készítésekor is együtt emlegethetnénk, most egy olyan receptet ismerhetünk meg, mely főként a hajhagymáinknak fog édes pillanatokat okozni. Hiszen ebből a két összetevőből egy olyan hajpakolást állíthatunk össze, melyért igencsak hálás lesz hajzatunk.

Ehhez nincs is más dolgunk, mint egy kevés tejszínbe facsarni ugyanannyi citromlét, majd hozzáadni körülbelül 6-8 csepp mandulaolajat. Ha elkészült a kencénk, akkor mossuk meg hajunkat a szokásos módon, majd a nedves hajba masszírozzuk bele pakolásunkat. Ne hagyjunk ki egy részt sem, mind a fejbőrre, mind a hajszálakra jusson! Várjunk legalább egy fél órát, hogy a mandulaolaj beszívódhasson, majd langyos vízzel öblítsük le fejünket.

Hajzatunk már az első használat után fényesebb és selymesebb lesz, de ha többször is kényeztetjük ezzel az otthon elkészíthető pakolással, akkor olyan problémákat is orvosolhatunk vele, mint a korpás fejbőr, vagy a hajszálak elgyengülése és elvékonyodása. Így bizony akár megelőzhetünk nagyobb gondokat is, mint például a hajhullást, hiszen ezek az összetevők segítik a hajhagymák egészséges működését.

Persze hajunk gyérülése nem minden esetben olyan okokból kezdődik meg, melyekért felelősek lehetünk, és sajnos olyankor is megindulhat hajhullás, amikor nem számítunk rá, mert hajzatunkat megfelelően ápoljuk. Ez lehet akár egy gyógyszeres kezelés mellékhatása, de okozhatja a kopaszodást az öröklési hajlam is. Utóbbi esetben pedig sajnos nem tudunk tenni semmit, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, visszafordítsuk.

Genetikai hajhullás és az egyre inkább teret nyerő kopaszság esetén csak egyetlen megoldás képes visszaadni régi frizuránkat, méghozzá a hajátültetés. Ezen eljárás segítségével azonban visszanyerhetjük eredeti kinézetünket, és a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk újabb kopaszodástól.

Viszont, ha nem az öröklés okozza a hajveszteséget, akkor természetesen egyes kezelések is – például a mezoterápia – képesek arra, hogy visszafordítsák a kellemetlen folyamatokat, de rengetegszer meg tudnánk előzni a bajt, ha tudatosan figyelnénk arra, hogy ápoljuk szervezetünket kívülről, és persze belülről is.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Női-férfi stressz

0 Komment

Persze nagyon sok részletben tér el a két nem egymástól az élet minden területén, azonban fontos megfigyelnünk, hogyan képesek feldolgozni a mindennapi stressz hatásait a nők, illetve a férfiak. Mivel a hajhullás egyik leggyakoribb okozója maga a stressz, ezért mindenképpen törődnünk kell ezzel a kérdéssel, és nem vehetjük félvállról vagy éppen természetesnek, hogy mindenki életében gyűlnek a gondok.

A férfiak általában inkább a külvilág felé reagálják le az őket ért idegeskedni valókat, míg ezzel szemben a nők főként befelé fojtják a rossz érzelmeiket. Ez állítólag annak köszönhető, hogy a nők olyan belső stresszes tényezőkkel szembesülnek életük folyamán, mint a terhesség vagy éppen maga a szülés. Emiatt a férfiak általában sokkal agresszívabban lépnek fel egy stresszes szituációban, illetve aktívabban kiadják belső dühüket a külvilág felé. A nők ezzel szemben inkább magukba roskadnak, visszahúzódnak, és ez sajnos sokszor abba torkollik, hogy belső önértékelési zavaruk lesz és a lelki egyensúly megbomlása lehet úrrá rajtuk.

Emiatt a gyengébbik nem képviselőinél gyakrabban beszélhetünk olyan hajhullásról, melyet a stressz melletti lelki viharok okoznak, de persze a férfiak tekintetében is előfordul a mindennapi gondok által okozott kopaszodás. Mindkét nem tekintetében fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő időben kezeljük a stressz feloldását, melyben segítségünkre lehet például a relaxáció vagy a jóga. Persze, ha nem sikerül helyrejönni magunktól, akkor muszáj bevonni szakértő segítséget is.

Hajzatunk szempontjából visszaállíthatóak a stressz okozta károk, hiszen ha megszűnik a kiváltó ok, akkor egy hosszabb regenerálódással frizuránk is megúszhatja. Viszont, ha ez nem megy könnyen, akkor érdemes elmenni mezoterápiás kezelésekre, vagy segíthet a prp-terápia is.

A férfiaknál viszont gyakrabban fordul elő az öröklött jellegű kopaszodás, mely akár a kor előrehaladtával, de akár már fiatalabb korban is jelentkezhet. Ebben az esetben csak a hajátültetés jelenthet megoldást, hiszen ezt a fajta kopaszodást megállítani és visszafordítani nem, maximum késleltetni lehet más módszerekkel. A hajbeültetés viszont végleges és biztos eredményt ad, ezért érdemes minden más próbálkozás helyett inkább ezt választani egyből.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Csak álom a hosszú haj?

0 Komment

Bár nagy divatja van most a rövidebb frizuráknak ismét, azt azonban nem lehet firtatni, hogy a hosszú haj mindig is trendi marad – és nem csak a hölgyek körében. Azonban ahhoz, hogy szépen megnőjön hajzatunk, sok esetben nem elég az akarat, tenni is kell érte. Ismertetünk most pár tippet, amit ha betart valaki, elérheti az álomhosszú hajat.

Első sorban ki kell iktatnunk egy tévhitet, miszerint minél többször vágatjuk, annál gyorsabban nő. Ez egyáltalán nem igaz, viszont mindenképpen érdemes tényleg vágatni a hajzatunkból 2-3 havonta. Méghozzá azért, mert így sokkal egészségesebben fog kinézni, hiszen mindig megválunk a töredezett és elvékonyodott hajvégektől. Tehát, ha növesztjük a hajunkat, akkor is muszáj tényleg vágatni belőle mindig, de nem azért, mert attól gyorsabban nőne.

hajhullás kopaszodás hajveszteség hairhungary hajátültetés mezoterápia prp prp terápia hajnövesztés hajápolás hosszú haj hajvágás

Másrészt nagyon fontos, hogy legyünk türelmesek, hiszen a haj növekedése egy olyan folyamat, amely nem gyorsítható. Persze fontos táplálnunk és ápolnunk ahhoz, hogy a hajhagymák életerősen működjenek, és ez néha valóban rásegít az egészséges növekedésre.

Ezen kívül kényeztessük mindig frizuránkat balzsamokkal vagy különböző, akár saját magunk által elkészített pakolásokkal, hiszen minél egészségesebb a hajszálak szerkezete, annál kevesebbet kell levágni belőlük, így annál hosszabb lesz hajzatunk.

Egyet azonban ne felejtsünk el! A hosszú haj még több törődést igényel, hiszen sokkal több káros hatásnak van kitéve, már csak a saját súlya miatt is. Ha nem vagyunk körültekintőek, akkor sajnos hiába lesz szép hosszú a hajunk, előfordulhat akár hajhullás is a sok károsodás következtében. Ilyenkor érdemes újra inkább egy rövidebb frizurát választani, hogy a hajzat regenerálódhasson, illetve főként, hogy a hajhagymák is helyre jöhessenek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minél hosszabb a haj, annál nagyobb a hajhullás előfordulásának esélye. Ráadásul nagyobb fokú hajveszteséget rengeteg okból kifolyólag észlelhetünk magunkon. Amennyiben nem jövünk rá, hogy mi lehet a baj, forduljunk szakemberhez, mert az is lehet, hogy komoly gond húzódik a háttérben. Segítségünkre lehet a hajzat helyreállításában a prp-terápia, vagy mezoterápiás kezelés is, de ha például a genetika okozza a kopaszodást, csak a hajátültetés jöhet szóba. Ezen beavatkozás segítségével viszont újra tervezhetjük majd, mennyire hosszú frizurát szeretnénk.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Krumplihéj, mint festék?

0 Komment

Fiatal korban is általában az kell, ami nincs, így van ez a hajszínekkel is. Ha valaki szőke, az barna szeretne lenni, vagy fordítva, de legalább egyszer biztosan ki akarunk próbálni valami újat. Azt viszont mindenki tudja, hogy hosszú távon nem tesznek jót a különböző hajfestékek, és egyéb kémiai változásokat okozó anyagok a hajnak, ezért sokszor érdemesebb kipróbálni természetes színezőket.

Legkésőbb az ősz hajszálak megjelenésekor elgondolkozik mindenki azon, hogyan tovább. Nyugodjunk bele, hogy az idő vas foga egyre láthatóbb nyomokat hagy rajtunk, vagy inkább vegyük fel a harcot, és amit lehet, tegyünk meg annak érdekében, hogy megőrizzük eddigi külsőnket. Az őszülés beköszöntével létezik olyan módszer, ami kicsit segíthet eltűntetni a fehér hajszálakat.

Barna hajúak esetében ajánlott a következő megoldás: mossunk meg jó alaposan, majd hámozzunk meg annyi burgonyát, amennyiből kijön egy csészényi héj. A krumplihéjat tegyük egy lábosba, majd öntsük fel szintén egy csészényi vízzel. 4-5 percnyi forralás után hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át a kapott levet. Ezt a barnás folyadékot ecset segítségével kenjük fel hajunkra, és hagyjuk, hogy megszáradjon rajta. A hajzat természetes fényű és barna színű lesz. Persze ezzel nem állíthatjuk meg az őszülés folyamatát, de kicsit játszhatunk hajzatunk színével.

Az őszülés mellett a másik probléma, amelytől mindkét nem képviselői rettegnek, a hajhullás. Szintén jelentkezhet ez a kellemetlenség a kor előrehaladtával, azonban sajnos kijelenthetjük, hogy a rengeteg káros hatásnak köszönhetően, illetve a férfiaknál leginkább előforduló, örökletes folyamatok miatt már idejekorán is megkezdődhet a kopaszodás.

Persze lehetséges, hogy egy kis odafigyeléssel megállíthatjuk a hajhullást, azonban pont a megszámlálhatatlanul sok okozó miatt akkor tesszük a legjobbat, ha azonnal kivizsgáltatjuk problémánkat, mi is áll a háttérben, a mi esetünkben. Ugyanis, ha a genetika miatt kezdődött meg a kopaszodás, arra sajnos igazi gyógymód nincsen, csak egyetlen megoldás adhatja vissza frizuránkat, a hajátültetés. Más esetekben viszont elegendő lehet a kiváltó okok orvoslása, illetve egyes kezelésekkel - például mezoterápia - segíthetjük a hajhagymák regenerálódását.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed