AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 05. 03.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 03.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 03.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 03.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 03.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Citrom és mandula

1 Komment

Bár ezt a két összetevőt akár egy finom sütemény készítésekor is együtt emlegethetnénk, most egy olyan receptet ismerhetünk meg, mely főként a hajhagymáinknak fog édes pillanatokat okozni. Hiszen ebből a két összetevőből egy olyan hajpakolást állíthatunk össze, melyért igencsak hálás lesz hajzatunk.

Ehhez nincs is más dolgunk, mint egy kevés tejszínbe facsarni ugyanannyi citromlét, majd hozzáadni körülbelül 6-8 csepp mandulaolajat. Ha elkészült a kencénk, akkor mossuk meg hajunkat a szokásos módon, majd a nedves hajba masszírozzuk bele pakolásunkat. Ne hagyjunk ki egy részt sem, mind a fejbőrre, mind a hajszálakra jusson! Várjunk legalább egy fél órát, hogy a mandulaolaj beszívódhasson, majd langyos vízzel öblítsük le fejünket.

Hajzatunk már az első használat után fényesebb és selymesebb lesz, de ha többször is kényeztetjük ezzel az otthon elkészíthető pakolással, akkor olyan problémákat is orvosolhatunk vele, mint a korpás fejbőr, vagy a hajszálak elgyengülése és elvékonyodása. Így bizony akár megelőzhetünk nagyobb gondokat is, mint például a hajhullást, hiszen ezek az összetevők segítik a hajhagymák egészséges működését.

Persze hajunk gyérülése nem minden esetben olyan okokból kezdődik meg, melyekért felelősek lehetünk, és sajnos olyankor is megindulhat hajhullás, amikor nem számítunk rá, mert hajzatunkat megfelelően ápoljuk. Ez lehet akár egy gyógyszeres kezelés mellékhatása, de okozhatja a kopaszodást az öröklési hajlam is. Utóbbi esetben pedig sajnos nem tudunk tenni semmit, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, visszafordítsuk.

Genetikai hajhullás és az egyre inkább teret nyerő kopaszság esetén csak egyetlen megoldás képes visszaadni régi frizuránkat, méghozzá a hajátültetés. Ezen eljárás segítségével azonban visszanyerhetjük eredeti kinézetünket, és a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk újabb kopaszodástól.

Viszont, ha nem az öröklés okozza a hajveszteséget, akkor természetesen egyes kezelések is – például a mezoterápia – képesek arra, hogy visszafordítsák a kellemetlen folyamatokat, de rengetegszer meg tudnánk előzni a bajt, ha tudatosan figyelnénk arra, hogy ápoljuk szervezetünket kívülről, és persze belülről is.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed