Vágjon bele most!

0 Komment

Májusban lehet még jelentkezni a HairHungary Klinika kedvezményprogramjára, mely mindenki számára nagy segítség lehet, aki változtatni akar megjelenésén a frizurát tekintve. Bár nagyon sokan állnak a változás küszöbén, mégis nagyon sok akadályt látnak maguk előtt, többek között anyagi téren is. Vágjon bele most, és használja ki a kihagyhatatlan lehetőségeket!

A hajhullás nem válogat, és nagyon sokszor már olyan korán megindul, hogy nem is térünk először magunkhoz, mikor meglátjuk a tükörben az első jeleit. A kopaszodás hátterében számos különböző ok állhat, de a leggyakrabban a genetika tehető meg felelősként. Az öröklött jellegű kopaszodás pedig akár már a 20-as éveinkben is megindulhat, nem kímélve eddigi kinézetünket.

Míg az átmeneti hajhullások esetén segítségünkre lehetnek egyes készítmények, hajpakolások és a kiváltó okok megszűntetése ahhoz, hogy helyreálljon a rend, addig az öröklött jellegű kopaszodás esetében előbb vagy utóbb sajnos a kopasz területek nyerik majd a harcot. Korai szakaszban természetesen szintén kitolható ennek az ideje a kifejezetten erre a problémára előállított szerek – például a FolliOne egyes termékeinek – alkalmazásával, illetve sokat segíthet szintén a megelőzésben és a kopaszodás feltartásában az olyan hajkezelés, mint a PRP-terápia.

Amennyiben nem vesszük észre időben, vagy egyszerűen csak nem teszünk ellene már az első jeleknél, bizony a kopaszodás egyre inkább feltűnő és már visszafordíthatatlan hajvesztést eredményez. Az egyetlen olyan megoldás, mely mindenképp biztos és végleges segítséget nyújt ilyen esetekben, az a hajátültetés, melynek során saját, tarkótáji donorterületünkből kinyert hajszálak kerülnek átültetésre azokra a helyekre, ahol szükség van a hajzat sűrítésére.

A szép eredmény eléréséhez  – egyéntől és a kopaszodás mértékétől függően – akár több ezer hajszál átültetésére is szükség lehet. De természetesen azok számára is tökéletes ez a megoldás, akik még csak a kopaszodás elején járnak, és még csak az első jeleket akarják eltűntetni a hajbeültetés segítségével. A HairHungary Klinika kedvezménye most számukra is nagy segítséget jelenthet, hiszen hajszálszámtól függetlenül lehet 0,6 € / hajszál árban igényelni a beavatkozást. A további lehetőségek pedig ezt megfűszerezve teszik még elérhetőbbé mindenki számára a változást. Nem kell mást tennünk ehhez, mint május végéig jelentkezni ingyenes konzultációra.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A kopaszodás és a genetika

0 Komment

Előző cikkünkben megismerkedtünk kicsit közelebbről a legjelentősebb férfi nemi hormonnal, a tesztoszteronnal, illetve annak hatásaival a szervezetünkre nézve. Ahogy ígértük, ma megtudhatjuk azt is, hogy az aktívabb formájú Dihydro-tesztoszteron (DHT) és a genetika milyen kapcsolatban állnak egymással.

Ahogy az kiderült, a DHT-ra érzékeny személyeknél már akár 20 éves korban is megindulhat a kopaszodás. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a DHT hiánya önmagában képes lenne megszüntetni a haj gyérülését, hiszen egy sokkal összetettebb problémáról van szó.

A DHT érzékenység ugyan a legáltalánosabb magyarázat a kopaszodásra, azonban ez csak akkor nyeri el ténylegesen fejtetőnk fölött a hatalmát, ha a genetika is közrejátszik. Megfigyelhető ugyanis, hogy akinek a családjában sem apai, sem anyai ágon nem fordult elő androgén alopecia, annál nagyon kicsi a valószínűsége a hajhullásnak. Ennek alátámasztására kísérleteket is vetettek be, melynek során tesztoszteron injekciókat adtak be különböző korú férfiaknak, és bizony voltak köztük olyanok, akiknél semmilyen változást nem okozott ez. Náluk egyszerűen nem játszott közre a genetikai hajlam, így a kopaszodás őket mindenképp elkerülte.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál tehát egyrészt megvan a DHT hormonra való érzékenység, másrészt pedig ez az érzékenység attól függ, hogy genetikailag hajlamosak vagyunk-e rá vagy sem. Az ilyen típusú hajhullás kezdeti szakaszban lelassítható különböző készítmények, illetve hajkezelések – például PRP-terápia – alkalmazásával, azonban egy idő után csak a hajátültetés jelenthet végleges megoldást.

Természetesen a hajzat állapotában végbemenő változások, és a hajhullás mögött rengeteg más tényező is állhat, ezért érdemes minél hamarabb szakember segítségét kérni, hogy kiderítsük, mivel is állunk szemben. A fent említett, genetikai jellegű kopaszodás esetében elég egyértelműek a jelek, hiszen jellegzetesen a homlokvonal emelkedik, illetve a fejtetőn lesz egyre nagyobb a kopasz terület. Amennyiben a családban is előfordult már ilyen jellegű hajvesztés, akkor az még inkább aláhúzhatja a „diagnózist”, de ilyenkor is érdemes egyből szakértő véleményt kérni arról, hogyan vegyük fel a harcot a kopaszodás ellen.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Zónás hajhullás

0 Komment

A legtöbbször, ha hajhullásról beszélünk, általában vagy a genetika a hibás, és ilyenkor maradandó kopaszság kezd kialakulni, vagy átmeneti hajhullással állunk szemben, amikor segítségünkre lehetnek egyes szerek, kezelések, legjobb esetben pedig akár tápláló hajpakolások is megoldhatják problémánkat. A zónás hajhullás azonban egyik csoportba sem sorolható.

A zónás hajveszés hátterében szintén több kiváltó ok  állhat, azonban egy azonosság minden esetben megfigyelhető, méghozzá a hajhullás formája. Ilyen esetekben ugyanis mindig foltokban jelentkezik a kopaszodás, és sajnos, az érintett területeken a legtöbb esetben nem is nő vissza a hajzat.

Ilyen típusú hajhullás kialakulhat pszichológiai problémák következtében, illetve ide köthető a trichotillománia is, amikor kényszeres hajtépkedésről beszélünk. Szintén zónás hajhullást eredményezhet valamilyen helyi fertőzés a fejbőrön, és ugyancsak ezt a következményt válthatja ki az olyan gócos gyulladások többsége, mint például a fog- vagy mandulagyulladás.

hajhullás kopaszodás öröklés genetika zónás hajhullás átmeneti hajhullás hajkezelés hajátültetés hairhungary kedvezmény betegségek

Sajnos ezen felül meg kell említenünk még a hormonális problémákat is, melyek általában inkább átmeneti hajhullást okoznak, de néha bizony komolyabb gondokat is eredményezhetnek. Szintén zónás hajhullás indul meg, ha valaki valamilyen autoimmun betegségben szenved, és sajnos sok esetben okoz ilyen fajta hajveszteséget a kemoterápia is.

A fent leírt okokban leginkább az a közös, hogy ezek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen orvosolható probléma, és a hajhullással szintén nem tudunk tenni semmit sok esetben. A maradandó kopasz foltok azonban nem csak a külsőt tehetik tönkre, hanem ilyenkor bizony komoly lelki traumákat is eredményezhetnek.

A hajátültetés köztudottan alkalmazható eljárás olyankor, amikor a hajzat hullása után nem tapasztalható újabb haj növekedése. Az öröklött jellegű kopaszodás több szakaszában is tökéletes és végleges megoldást tud nyújtani, és nagyon sokszor a zónás hajhullásnál is alkalmazható ez a beavatkozás. Azonban ez sajnos nem minden esetben lehetséges, hiszen nem mindegy, hogy a hajzat honnan és milyen mértékben hiányzik, ezért érdemes szakember segítségét és véleményét kérni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ezt ne csak zónás, hanem egyéb hajhullás esetében is tegyük meg minél hamarabb, hiszen elképzelhető, hogy egyes hajkezelések, vagy a hajátültetés gyógyírt jelenthetnek problémánkra.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Hajválasztékok

0 Komment

A saját forgójával senki nem tud kezdeni semmit, hiszen a hajzat ezeken a részeken, akármit is próbálunk ki, hogy ne így legyen, akkor is úgy fog állni, ahogy ő akar. Viszont arról, hogy ezeken kívül hol és hogyan legyen elválasztva frizuránk, mi döntünk, és nem árt, ha néha váltunk választékot.

Mivel a hajzatunk is ugyanúgy idősödik, mint minden más részünk, ezért idővel vékonyodni, töredezni és persze őszülni kezd. Szintén nagy befolyással bír hajszálaink alakulására az is, hogy mennyire gyakran váltogatjuk a választékokat, hiszen az idő múlásával egyre inkább teret nyerő hajritkulás mindig a választékok mentén lesz a leglátványosabb.

Kicsit talán így ki tudjuk cselezni az öregedéssel járó kellemetlenségeket, mint péládul a haj szembetűnő ritkaságát is ezeken a helyeken. Még inkább hátráltatni tudjuk az idősödés jeleit, ha már fiatalabb korban odafigyelünk arra, hogyan étkezünk, és mit teszünk frizuránkkal. Minél kevesebb hajformázással terrorizáljuk például hajzatunkat, annál erősebb maradhat annak szerkezete.

De természetesen rengeteg apróságtól függ az, hogyan és milyen mértékben hagy nyomot az idő vasfoga frizuránk kinézetében. Sok esetben sajnos nem is csak az idősödés a probléma, hiszen rengeteg férfit és nőt is érint a korai hajhullás. Ennek szintén megszámlálhatatlan oka lehet, ezért nagyon fontos, hogy időben kivizsgáltassuk, mi állhat a háttérben.

A leggyakoribb oka a kopaszodásnak, főként férfiak terén, maga a genetika. Az örökléssel átadott korai kopaszodás nagyon sokakat érint, és ez ellen sajnos nem tehetünk semmit. Amennyiben androgén jellegű hajhullással állunk szemben, azt maximum csak késleltetni tudjuk, megállítani és főként visszafordítani nem lehet.

Létezik azonban egy megoldás erre a problémára is, mely nem csak tökéletes és természetes eredményt ad, hanem mindezt véglegesen teszi, ami azt jelenti, hogy az érintett fejrészeken már nem kell félnünk többé attól, hogy kihullik a hajzatunk. A hajátültetés ráadásul olyan kiforrott technológiával rendelkezik, mely saját, tarkótáji hajzatunkból nyer ki hajszálakat, melyek úgy kerülnek beültetésre a hajhiányos területekre, mintha mindig is ott nőttek volna ki.

 

Ismerje meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajpakolás helyett

0 Komment

Rengeteg hajápolási lehetőséggel ismerkedhettünk már meg, köztük beszéltünk számtalan olyan hajpakolásról, melyeket akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetünk. Viszont mi van akkor, ha valaki utálja ezeket a különböző kencéket, és csak minimális mennyiségben használ kozmetikumokat is, épp csak amennyire szükséges?

Ilyen esetekben sem kell lemondanunk arról, hogy szép és egészséges hajzatunk lehessen, hiszen ha odafigyelünk pár alapvető, mindennapi részletre, és beleviszünk egy-két trükköt a napi rutinba, akkor is sokat tehetünk hajunk egészségéért.

Mindig fontos megemlíteni, hogy a frizurát nem csak külsőleg, hanem bizony belülről is táplálni kell, gondolunk itt a megfelelő vitaminmennyiségre, illetve az egészséges étkezésre. Ha kerüljük a zsíros, nagyon sós vagy éppen cukros ételeket, sokkal előrébb vagyunk, mint gondolnánk. Emellett pedig minél kevesebb alkoholt fogyasszunk, és ha lehet, mondjunk le a dohányzásról.

Persze ez mind egyszerűen hangzik, mégis sokak számára nehéz betartani, de a felsorolt dolgok egytől egyig nagy segítséget jelentenek hajzatunkra – és persze egész szervezetünkre - nézve is. Pakolások helyett pedig pozitív hatással bír, ha minden nap megmasszírozzuk kicsit a fejbőrünket, ezzel serkentve a vérkeringést, és biztosítva a hajhagymák egészséges működését. Ugyanilyen hatást érhetünk el azzal is, ha hajmosás közben néha váltogatjuk a hideg és a meleg víz használatát, persze ez soha nem jelenthet jéghideg vagy éppen nagyon forró hőmérsékletet.

Néha elegendő tehát pár praktika ahhoz, hogy hajzatunk szép, erős és egészséges maradhasson, azonban sajnos vannak olyan esetek is, amikor ezek a módszerek kevésnek bizonyulnak. Hajunk állapotára nagyon fontos odafigyelnünk, ugyanis szinte bárhol akad valami probléma szervezetünkben, legtöbbször kihat a hajzatunkra is. Amennyiben pedig a hajhagymák működésével van baj, vagy egyszerűen öröklött jellegű problémáról beszélünk, mindenképpen szakértő segítségre lesz szükségünk.

A HairHungary Klinika személyre szabva oldja meg mindenkinél a kopaszodás problémáját. Beszélhetünk akár különböző terápiákról, melyek segítségével mindazoknak megoldást tud nyújtani, akik valamilyen átmeneti hajhullásban szenvednek, illetve a hajátültetésről ami most ráadásul kihagyhatatlan kedvezménnyel érhető el a Klinikán -, mely a genetikai kopaszodás egyetlen, ugyanakkor biztos és végleges megoldása lehet.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

«
12