Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed