Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csak álom a hosszú haj?

0 Komment

Bár nagy divatja van most a rövidebb frizuráknak ismét, azt azonban nem lehet firtatni, hogy a hosszú haj mindig is trendi marad – és nem csak a hölgyek körében. Azonban ahhoz, hogy szépen megnőjön hajzatunk, sok esetben nem elég az akarat, tenni is kell érte. Ismertetünk most pár tippet, amit ha betart valaki, elérheti az álomhosszú hajat.

Első sorban ki kell iktatnunk egy tévhitet, miszerint minél többször vágatjuk, annál gyorsabban nő. Ez egyáltalán nem igaz, viszont mindenképpen érdemes tényleg vágatni a hajzatunkból 2-3 havonta. Méghozzá azért, mert így sokkal egészségesebben fog kinézni, hiszen mindig megválunk a töredezett és elvékonyodott hajvégektől. Tehát, ha növesztjük a hajunkat, akkor is muszáj tényleg vágatni belőle mindig, de nem azért, mert attól gyorsabban nőne.

hajhullás kopaszodás hajveszteség hairhungary hajátültetés mezoterápia prp prp terápia hajnövesztés hajápolás hosszú haj hajvágás

Másrészt nagyon fontos, hogy legyünk türelmesek, hiszen a haj növekedése egy olyan folyamat, amely nem gyorsítható. Persze fontos táplálnunk és ápolnunk ahhoz, hogy a hajhagymák életerősen működjenek, és ez néha valóban rásegít az egészséges növekedésre.

Ezen kívül kényeztessük mindig frizuránkat balzsamokkal vagy különböző, akár saját magunk által elkészített pakolásokkal, hiszen minél egészségesebb a hajszálak szerkezete, annál kevesebbet kell levágni belőlük, így annál hosszabb lesz hajzatunk.

Egyet azonban ne felejtsünk el! A hosszú haj még több törődést igényel, hiszen sokkal több káros hatásnak van kitéve, már csak a saját súlya miatt is. Ha nem vagyunk körültekintőek, akkor sajnos hiába lesz szép hosszú a hajunk, előfordulhat akár hajhullás is a sok károsodás következtében. Ilyenkor érdemes újra inkább egy rövidebb frizurát választani, hogy a hajzat regenerálódhasson, illetve főként, hogy a hajhagymák is helyre jöhessenek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minél hosszabb a haj, annál nagyobb a hajhullás előfordulásának esélye. Ráadásul nagyobb fokú hajveszteséget rengeteg okból kifolyólag észlelhetünk magunkon. Amennyiben nem jövünk rá, hogy mi lehet a baj, forduljunk szakemberhez, mert az is lehet, hogy komoly gond húzódik a háttérben. Segítségünkre lehet a hajzat helyreállításában a prp-terápia, vagy mezoterápiás kezelés is, de ha például a genetika okozza a kopaszodást, csak a hajátültetés jöhet szóba. Ezen beavatkozás segítségével viszont újra tervezhetjük majd, mennyire hosszú frizurát szeretnénk.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed