Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás skálázva – V. rész

0 Komment

Az utóbbi hetekben megismerkedhettünk a Norwood skála szintjeivel, illetve azzal, hogy melyik stádiumban mit tehetünk a kopaszodás lelassítására, valamint a hajveszteség maradandó nyomai ellen. Befejező cikkünkben a kopaszodás legdrasztikusabb fokozatával fogunk még foglalkozni.

A Norwood skála, mint ahogy azt megismerhettük, különböző, számokkal jelzett kategóriákon keresztül sorolja be a kopaszodást az erősségétől, mértékétől és formájától függően. A legutolsó szint a 6-os és 7-es fok, amelynél már épphogy marad olyan fejrész, amin hajzat található.

Ezekben az esetekben sajnos legtöbbször a hajátültetés sem segíthet, hiszen ilyenkor már nincs megfelelő mennyiségű és minőségű hajszál a donor területeken ahhoz, hogy meg lehetne oldani a hajzat felépítését az egész fejen. Abban az esetben, ha a páciensnek a testszőrzete viszont képes kihúzni minket a bajból, még lehet szó a beültetésről, de természetesen ez inkább kivétel.

Aki eljutott erre a szintre kopaszodásában, annak igazából ténylegesen a hajprotézis jelenthet még megoldást, melyről egy külön cikkünkben már említést tettük. Mindaddig, amíg van használható hajmennyiség a donorterületeken, ezt a megoldást érdemes kerülni, hiszen sokkal élhetőbb segítséget jelent a hajátültetés. Azonban ha már elkéstünk ezzel, akkor természetesen mindazok számára ajánlott a hajprotézis, akik nem békélnek meg a szinte teljes kopaszsággal.

Addig viszont, amíg módunkban áll tenni a kopaszodás ellen, mindenképpen ajánlatos, hogy lépjük is meg, amit csak lehet. Ugyanis, ha időben eldöntjük, hogy nem szeretnénk együtt élni a kopaszság kellemetlenségeivel, akkor, ahogy azt cikksorozatunk előző részeiben megtudhattuk, bizony sokáig létezik végleges és biztos megoldás gondunkra.

Mivel a hajátültetés után az átültetett szálak ugyanúgy viselkednek, mint eredeti helyükön, tehát nem hullnak ki, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a végleges és megmenthetetlen kopaszság el fog kerülni bennünket. Érdemes tehát időben átgondolni, és cselekedni, hiszen senkinek sem mindegy, hogy milyen frizurával éli le életét.

Reméljük, hogy cikksorozatunk választ adott néhány örök kérdésre a kopaszodást illetően, és a Norwood skála segítségével most már könnyebben beazonosíthatja mindenki, hogy épp melyik szinten áll, és mi lehet a megoldás. A személyre szabott segítség érdekében pedig a HairHungary Klinika ingyenes konzultációt biztosít mindenki számára, hogy a legmegfelelőbb eredményt kaphassuk.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – II. rész

0 Komment

Cikksorozatunk első részében arról írtunk múlt héten, hogy a férfias jellegű hajhullásnak mi az első lépcsőfoka a Norwood skála szerint, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a kopaszodás kellemetlen és nem várt folyamatát egy kissé visszatartsuk. E heti cikkünkben a skála második szintjéről tudhatnak meg többet.

Amennyiben a kopaszodás mértéke átlépi az első, észlelhető fokot, akkor beszélhetünk a Norwood skála szerinti kettes szintről, amelynek már láthatóbb és zavaróbb jelei vannak. Nevezik ezt „Mikiegér-effektusnak” is, ami abból fakad, hogy a homloknál két oldalra indul meg jobban a kopaszodás, középen pedig megmarad a hajzat.

Ebben az esetben is alkalmazhatjuk az első cikkben említett külső és belső szereket, azonban ajánlatosabb már más megoldáson is elgondolkodni. Ilyenkor ajánlott az egy napos hajátültetés, ami könnyedén képes eltűntetni a haj nélkül maradt foltokat. Mivel ez idő tájt még nem beszélünk nagyon sok átültetendő hajszálról, ezért tényleg csak egy beavatkozással kell számolnunk, melynek segítségével visszaállíthatjuk hajzatunkat eredeti helyzetébe.

A hajátültetést, illetve annak eredményét érdemes további kiegészítő segítségekkel alátámasztani. Választhatjuk itt is a külső szerek alkalmazását, például kifejezetten a műtét utáni időszakra kifejlesztett Follione termékeket, illetve szintén ajánlott lehet a hajátültetés után PRP-terápiára mennünk.

A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárás ebben az esetben képes kivédeni a lehetséges műtéti szövődményeket, csökkenti a bőrpírt és felgyorsítja a gyógyulási időszakot. Segítségével hamarabb érhető el a végleges eredmény a gyorsabb regenerálódás miatt.

Sokan nem törődnek még ilyenkor sem a gyérülő hajzattal, vagy csak legyintve elfogadják, hogy ez még nem annyira vészes. Pedig ebben a fázisban még jóval egyszerűbb tenni a kopaszodás ellen, és kisebb beavatkozás kell ahhoz, hogy újra olyan frizuránk lehessen, amilyet régen megszoktunk.

Következő cikkünkből megtudhatják jövő héten, hogy pontosan mit jelent a Norwood skálán a 2a-val jelölt szint, illetve, hogy mi tarozik a 3-as csoportba, és persze olvashatnak arról is, mit lehet tenni ezekben a fázisokban a kopaszodás egyre inkább teret nyerő kellemetlenségei ellen.

 

Addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfias hajpakolás

0 Komment

Köztudott, hogy a férfiak annyira nem szeretik az elfecséreltnek hitt időt olyan dolgokba fektetni, mint például a hajuk ápolása. Pedig, ha valaki el szeretné kerülni, hogy frizurája idő előtt gyérüljön, akkor nem árt bevetni egy-két olyan praktikát, melyet otthon, a négy fal között bevethetnek, úgy, hogy senki se lássa.

Mivel a kopaszodás leginkább az erősebbik nemet érinti, így nem kérdés, hogy fontos az, mivel és hogyan táplálják hajzatukat, fejbőrüket. Most megismerhetünk egy olyan összetevőt, ami kifejezetten alkalmas arra, hogy a hajhagymák működését serkentse, útjába állva ezzel nagyon sok olyan negatív tényezőnek, mely hajhullást okozna. Természetesen az alábbiakat a hölgyek is kipróbálhatják!

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás hajátültetés hairhungary mustár mustármag serkentő hajpakolás hajápolás vérketingés fejbőr hajnövekedés

A mustár egy igazán sokoldalú csodaszer lehet ugyanis. Fogyasztását is nagyon ajánljuk, hiszen emésztési zavarokra tökéletes medoldást nyújthat, de most azt fogjuk megvizsgálni, milyen formában alkalmazhatjuk külsőleg. Nagyon fontos elsőként megemlíteni, hogy körültekintően kell használnunk, és nem szabad megvárni, hogy égető érzést keltsen fejbőrünkön. A mustár ugyanis nagyon erős, és ha nem úgy bánunk vele, ahogy kell, akkor nagyobb károkat okozhatunk.

A legjobb, ha őrölt mustármagot teszünk pakolásunkba. Semmi esetre se használjunk háztartási mustárt, hiszen az tele van olyan adalékanyagokkal, melyek nem tennének jót. Vegyünk 2 evőkanálnyi, őrölt mustármagot – de használhatunk por formában kapható mustármagot is eleve -, adjunk hozzá egy tojássárgáját és egy kis vizet, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál olíva olajat.

A kapott pépet masszírozzuk bele fejbőrünkbe, de csak miután kipróbáltuk egy kis részen, hogy nem okoz-e pirosodást. A massza mindenképpen csípni fogja bőrünket, ez természetes, azonban ha égető érzést észlelünk, azonnal mossuk le. A pakolásunkat mindig még hajmosás előtt, száraz fejbőrre vigyük fel, csakis a fejbőrünkre, majd legkésőbb 15 perc elteltével öblítsük le langyos vízzel. Ezután mossuk meg a hajunkat a szokásos módon.

A mustár hatására felserken majd fejbőrünk vérketingése, ami kifejezetten jót tesz a hajhagymák működésének, így hajnövekedésünknek is. Természetesen az öröklött kopaszodást ez a módszer sem tudja kiküszöbölni, maximum késleltetni, de erre a problémára az egyetlen biztos és végleges megolást csak a hajátültetés adhatja nekünk.   

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed