Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossz tréfák kereszttüzében

0 Komment

A genetikai jellegű hajhullás nagyon nagy számban szedi áldozatait már fiatalabb életkorban is, és nem várat magára. Míg ezzel a kopaszodással rengetegen szembe kell,hogy nézzenek, addig azonban sajnos a másik oldal valamiért mindig úgy érzi, hogy ez tulajdonképpen a viccek melegágyát jelenti.

Akármennyire kellemetlen ilyenkor az egyre inkább gyérülő haj, mintha ez még nem lenne elég, tréfálkozásra ad okot azok körében, akiket nem érint a korai hajhullás. Pedig ezzel csak még rosszabb lesz a helyzete annak, aki talán épp próbálja elfogadni új kinézetét, vagy nem tudja még, hogyan harcoljon régi frizurájáért.

Legtöbb esetben pedig ráadásul pont a baráti társaság, a család tagjai és persze a kollégák érzik a leginkább felhatalmazva magukat arra, hogy viccelődjenek. Így ez akár mindennapos is lehet. Sokan lövik el a „szerencsehozó Buddha” poént, miközben megdörzsölgetik a tar fejet, de persze nem maradhat el a „Kojak” megnevezés sem.

A rossz viccek elkövetői pedig ezen felül még el is várnák, hogy a megviccelt elismerje a poénokat, és jókat derüljön rajtuk, holott már lehet, hogy az első ilyen megnyilvánulás is sértően érintette. Persze, azok a szerencsések, akik el tudják fogadni a kopaszságot, és azt választják, hogy így élnek tovább, általában még saját maguk is szoktak ilyen tréfákat gyártani, megelőzve, hogy a róluk készült vicceket ne mástól hallják majd. Viszont, ha valakit eleve zavar a kopaszodás, és éppen abban az időszakban van, hogy még nem tud dönteni, mit tegyen, akkor akár mély sebeket is ejthetnek az önbizalmán a buta poénok.  

Sajnos azonban ezek szinte kikerülhetetlenek, éppen ezért nagyon fontos, hogy már a kopaszodás első jeleinél forduljunk szakemberhez. Egyes kezelések, illetve külső és belső alkalmazású szerek ugyanis segítséget tudnak nyújtani abban, hogy egy kicsit behúzzák a féket a kopaszodás folyamatában.

Amennyiben viszont már nagyobb méretű kopasz területekről beszélünk, a hajátültetés jelentheti az egyetlen olyan megoldást, mely biztos és végleges eredményt ad. Érdemes tehát átgondolni, és időben lépni, hogy változtassunk azon, ami kellemetlenül érint minket. Ha továbbra is azt szeretnénk, hogy hajzatunk dús maradjon, és soha nem akarunk teljesen kopasz frizurát hordani, akkor válasszuk a hajátültetést, és kerüljük el a rossz viccek áradatát!

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A férfiak rémálma

0 Komment

Az elhízás, az őszülés, vagy akár az impotencia is előkelő helyen szerepel azon a listán, amely egy brit kutatás eredményeit rögzíti abban a kérdésben, hogy mitől tartanak leginkább a férfiak az öregedés során. A kopaszodás azonban fölényesen győzött minden előtt, hiszen a válaszadók 94 százaléka retteg attól, hogy hajzata gyérülni és fogyni kezd.

Először talán furcsállható, hogy legtöbben a hajzat kérdését olyan problémák elé helyezték, melyek sokkal inkább érintik az egészséget. Azonban, ha mélyebben belegondolunk, bizony ennek is nagy súlya lelehet, hiszen a kopaszodás kialakulásával sajnos akár lélektani és önbecsülési gondok is elindulhatnak.

A külső szempontjából pedig központi szerepet tölt be az, hogy ki, milyen frizurát visel, éppen ezért, ha csorba esik a megjelenésen a kopaszodásnak köszönhetően, az nagyon komoly válságot is jelenthet annak, aki nem képes azonosulni az új kinézettel. Márpedig nem mindenkiről mondható el, hogy a nagyon rövid, vagy a teljesen kopasz fej előnyös lenne számára, holott előbb vagy utóbb ide lyukad ki mindenki, ugyanis a gyérülő frizura még inkább rosszul mutat egy hosszabban hagyott hajzatnál.

Míg azt gondoljuk, hogy a nők számára egy valóságos rémálom lehet a kopaszodás, bizony a férfiaknál is ugyanolyan tragédiát jelenthet. Saját önképük sérülhet, ha nem keresnek megoldást, márpedig a folyamatos kalap vagy sapkaviselés nem minősül annak. Az öröklött jellegű, sokszor nagyon hamar meginduló hajhullás esetén jobb, ha minél előbb teszünk az ügy érdekében valamit.

Aki a kopaszodás kezdetétől foglalkozik a problémával, bizony nagyon sokat tehet azért, hogy egy darabig gátat szabjon a folyamatnak, például olyan készítmények segítségével, mint a Follione termékek. Előrehaladottabb állapotban pedig meg kell fontolnunk a hajátültetés lehetőségét, hiszen ez a megoldás végleges segítséget ad a beültetett területeken.

A genetikai eredetű kopaszodást sajnos kikerülni nem lehet, viszont akkor is lehet tenni azért, hogy a külsőnk a régi maradhasson, ha már elindult a folyamat, és nincs visszaút. A hajbeültetés segítségével ugyanis van.  

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Történelmi frizurák

0 Komment

Nagyon sokszor halljuk azt manapság, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlságosan feminin módon ügyelnek külsejükre. Közben nem is hinnénk, hogy a régi, történelmi hősök, akik sokszor igazi férfiistenként vannak emlegetve, milyen szinten figyeltek arra, hogy hajzatuk megfelelő legyen.

A dús hajkorona már az ókorban szimbolizálta a testi erőt és a világi hatalmat. Julis Caesar például azért is viselt babérkoszorút a nyilvános megjelenésekkor, mert az segített eltakarni a gyérülő halántékát. A kopaszodás ugyanis ekkor a hatalom gyérülését jelentette. Egy időben például teljesen leborotvált fejjel kellett élniük azoknak, akiket kirekesztettek a társadalomból vagy megfosztottak hatalmuktól.

Egy másik kulturális rétegben viszont éppen azok hordták teljesen kopaszon fejtetőjüket, akik a világi hatalom ellentéteként inkább a szellemi világhoz akartak közel kerülni. Ők úgy hitték, hogy ezzel közvetlenebb kapcsolatot tudnak felvenni az égi világgal. Sokan pedig azért borotválták le fejüket, mert azzal bölcsebbnek és öregebbnek tűntek.

Manapság pont az utóbbi ellentétét szeretné mindenki, hiszen, amennyire lehet, próbáljuk megőrizni a fiatalságot. A kopaszodás jelei pedig egyértelműen az öregedéssel vannak összekapcsolva, pedig nagyon sok esetben már igen fiatal korban megindul ez a folyamat. Ugyanis, ha genetikai jellegű hajgyérülésről beszélünk, az már a férfiak jó nagy részénél akár a 30-as éveikben is elkezdődhet.

A régi korral ellentétben természetesen annak, hogy valaki kopaszodni kezd, vagy éppen hiánytalanul dús hajzattal rendelkezik, nincs köze semmiféle hatalomhoz, vagy presztízshez. Ahhoz azonban, hogy ki, hogyan érzi magát saját bőrében, már igencsak sok köze van. Nem mindenkinek áll jól ugyanis a tar fejtető, és ilyenkor ebbe nehéz beletörődni.

De nem is kell, hiszen van már olyan tökéletes eredményt nyújtó megoldás, amely képes arra, hogy elfeledtesse a kopaszságot. A hajátültetés egy olyan kiforrott technológia, ami saját donorterületünkről nyert hajszálakkal biztosítja a kopasz foltok eltűntetését. Ha látnák ezt a régi idők történelmi hősei, biztosan egytől egyig élnének ezzel a lehetőséggel.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – V. rész

0 Komment

Az utóbbi hetekben megismerkedhettünk a Norwood skála szintjeivel, illetve azzal, hogy melyik stádiumban mit tehetünk a kopaszodás lelassítására, valamint a hajveszteség maradandó nyomai ellen. Befejező cikkünkben a kopaszodás legdrasztikusabb fokozatával fogunk még foglalkozni.

A Norwood skála, mint ahogy azt megismerhettük, különböző, számokkal jelzett kategóriákon keresztül sorolja be a kopaszodást az erősségétől, mértékétől és formájától függően. A legutolsó szint a 6-os és 7-es fok, amelynél már épphogy marad olyan fejrész, amin hajzat található.

Ezekben az esetekben sajnos legtöbbször a hajátültetés sem segíthet, hiszen ilyenkor már nincs megfelelő mennyiségű és minőségű hajszál a donor területeken ahhoz, hogy meg lehetne oldani a hajzat felépítését az egész fejen. Abban az esetben, ha a páciensnek a testszőrzete viszont képes kihúzni minket a bajból, még lehet szó a beültetésről, de természetesen ez inkább kivétel.

Aki eljutott erre a szintre kopaszodásában, annak igazából ténylegesen a hajprotézis jelenthet még megoldást, melyről egy külön cikkünkben már említést tettük. Mindaddig, amíg van használható hajmennyiség a donorterületeken, ezt a megoldást érdemes kerülni, hiszen sokkal élhetőbb segítséget jelent a hajátültetés. Azonban ha már elkéstünk ezzel, akkor természetesen mindazok számára ajánlott a hajprotézis, akik nem békélnek meg a szinte teljes kopaszsággal.

Addig viszont, amíg módunkban áll tenni a kopaszodás ellen, mindenképpen ajánlatos, hogy lépjük is meg, amit csak lehet. Ugyanis, ha időben eldöntjük, hogy nem szeretnénk együtt élni a kopaszság kellemetlenségeivel, akkor, ahogy azt cikksorozatunk előző részeiben megtudhattuk, bizony sokáig létezik végleges és biztos megoldás gondunkra.

Mivel a hajátültetés után az átültetett szálak ugyanúgy viselkednek, mint eredeti helyükön, tehát nem hullnak ki, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a végleges és megmenthetetlen kopaszság el fog kerülni bennünket. Érdemes tehát időben átgondolni, és cselekedni, hiszen senkinek sem mindegy, hogy milyen frizurával éli le életét.

Reméljük, hogy cikksorozatunk választ adott néhány örök kérdésre a kopaszodást illetően, és a Norwood skála segítségével most már könnyebben beazonosíthatja mindenki, hogy épp melyik szinten áll, és mi lehet a megoldás. A személyre szabott segítség érdekében pedig a HairHungary Klinika ingyenes konzultációt biztosít mindenki számára, hogy a legmegfelelőbb eredményt kaphassuk.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – II. rész

0 Komment

Cikksorozatunk első részében arról írtunk múlt héten, hogy a férfias jellegű hajhullásnak mi az első lépcsőfoka a Norwood skála szerint, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a kopaszodás kellemetlen és nem várt folyamatát egy kissé visszatartsuk. E heti cikkünkben a skála második szintjéről tudhatnak meg többet.

Amennyiben a kopaszodás mértéke átlépi az első, észlelhető fokot, akkor beszélhetünk a Norwood skála szerinti kettes szintről, amelynek már láthatóbb és zavaróbb jelei vannak. Nevezik ezt „Mikiegér-effektusnak” is, ami abból fakad, hogy a homloknál két oldalra indul meg jobban a kopaszodás, középen pedig megmarad a hajzat.

Ebben az esetben is alkalmazhatjuk az első cikkben említett külső és belső szereket, azonban ajánlatosabb már más megoldáson is elgondolkodni. Ilyenkor ajánlott az egy napos hajátültetés, ami könnyedén képes eltűntetni a haj nélkül maradt foltokat. Mivel ez idő tájt még nem beszélünk nagyon sok átültetendő hajszálról, ezért tényleg csak egy beavatkozással kell számolnunk, melynek segítségével visszaállíthatjuk hajzatunkat eredeti helyzetébe.

A hajátültetést, illetve annak eredményét érdemes további kiegészítő segítségekkel alátámasztani. Választhatjuk itt is a külső szerek alkalmazását, például kifejezetten a műtét utáni időszakra kifejlesztett Follione termékeket, illetve szintén ajánlott lehet a hajátültetés után PRP-terápiára mennünk.

A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárás ebben az esetben képes kivédeni a lehetséges műtéti szövődményeket, csökkenti a bőrpírt és felgyorsítja a gyógyulási időszakot. Segítségével hamarabb érhető el a végleges eredmény a gyorsabb regenerálódás miatt.

Sokan nem törődnek még ilyenkor sem a gyérülő hajzattal, vagy csak legyintve elfogadják, hogy ez még nem annyira vészes. Pedig ebben a fázisban még jóval egyszerűbb tenni a kopaszodás ellen, és kisebb beavatkozás kell ahhoz, hogy újra olyan frizuránk lehessen, amilyet régen megszoktunk.

Következő cikkünkből megtudhatják jövő héten, hogy pontosan mit jelent a Norwood skálán a 2a-val jelölt szint, illetve, hogy mi tarozik a 3-as csoportba, és persze olvashatnak arról is, mit lehet tenni ezekben a fázisokban a kopaszodás egyre inkább teret nyerő kellemetlenségei ellen.

 

Addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed