Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Egy újabb ördögi kör

0 Komment

Hajunk állapota rengeteg apró részlettől függ. Annyi káros hatás éri nap, mint nap, melyek már magukban elegendőek lennének ahhoz, hogy valamilyen probléma lépjen fel, de emellett sok esetben még mi is tetőzzük olyan szokásokkal, amik teljesen tönkretehetik frizuránkat. Ilyenkor jönnek az ajánlott hajápoló módszerek, de figyeljünk oda, mert sajnos ezekkel is tudunk még több kárt okozni!

A nyári melegben nem csak az erős napsütésnek, hanem a klóros víznek, az izzadás miatti gyakori hajmosásnak és rengeteg egyéb káros hatásnak van kitéve hajzatunk. Ha emellett még hajféstékkel is nyüstöljük frizuránkat, esetleg különböző hajformázók használatát visszük kicsit túlzásba, vagy a nagy meleg miatt folyamatosan szoros copfba kötjük hajunkat, akkor máris nagymértékben hozzájárultunk állapotának romlásához.

hajátültetés hairhungary mezoterápií prp-terápia hajhullás kopaszodás hajhagyma kozmetikum hajpakolás hajformázás copf nyár meleg

Amint ez megtörtént, és fáj a szívünk a töredezett szálakért, az egyre nagyobb számú hajcsomókért, melyek kezünkben maradnak hajmosáskor, egyből próbálunk jót tenni frizuránkkal. A legtöbben ilyenkor még több kozmetikumot kezdenek alkalmazni, melyektől aztán várják a csodát, de az érthetetlen módon nem jön el. De vajon miért nem?

A válasz egyszerű. Ha a különböző kozmetikumok használatakor nem figyelünk a leírásokra, és olyan szereket alkalmazunk egyszerre, melyek vagy kiölik egymás hatását, vagy túl soknak bizonyulnak már hajszálainknak, akkor azok ugyanolyan ramatyul lesznek, mint előtte. Nagyon fontos tehát, hogy figyeljünk oda, milyen kozmetikumokat választunk egymás mellé, és ezeket midnig úgy alkalmazzuk, ahogyan a leírásukban szerepel. Nagyon jót teszünk hajzatunkkal akkor is, ha a számunkra megfelelő, természetes anyagokból készítünk otthoni pakolásokat.

Az effajta hajhullás sajnos nagyon drasztikusnak tűnhet, de nem kell megijedni tőle, hiszen ilyen esetekben általában a hajszálak eltörnek, és nem hajhagymával együtt hullanak ki. Segíthetjük a hajhagymák egészséges működését olyan kezelések segítségével, mint például a mezoterápia, vagy a prp-terápia, melyek kicsit felgyorsíthatják hajunk állapotának visszaállítását.

Ha viszont olyan hajszálakkal találkozunk a fésűnkben, melyek végén a hajhagyma is látható, akkor nagyobb a baj. Mivel többféle kopaszodásról is beszélhetünk, érdemes minél előbb szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi okozza a hajveszteséget. Amennyiben öröklött jellegű a kopaszodás, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás, mely véglegesen segít problémánkon.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Almaecetes öblítés

0 Komment

Az almaecet több hajpakolás összetevőjeként szerepelt már írásainkban, most viszont egy olyan hajöblítőt ismerhetünk meg, melyhez nem is kell más. Ez a hajápolási módszer ráadásul nem csak a nyár káros hatásai miatt tökéletes frizuránknak.

Az előző cikkünkben a folsavhiány okozta tünetekről olvashattak, és arról, hogyan tudjuk pótolni ezt a hiányt szervezetünkben. A megfelelő folsavbevitel hajzatunk tekintetében is elengedhetetlen, hiszen minden hajtípus életműködését kedvezően befolyásolja, hiánya pedig, mint, ahogyan azt megtudtuk, a haj gyengüléséhez és gyérüléséhez vezethet.

hajápolás hajöblítés almaecet hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary folsav hajszárító nyári hajápolás

Most egy olyan, nyáron kifejezetten könnyebben alkalmazható hajöblítési módszert ismerhetünk meg, mely külsőleg is segíti hajszálainkat, hogy a tartás nélküli, gyenge hajzat megerősödjön. Ahhoz, hogy ezt elérjük, tegyünk 5 liternyi langyos vízbe 6-7 evőkanál almaecetet. Mossuk meg hajunkat a megszokott módon, majd hajmosás után öblítsük át a kapott folyadékunkkal egész frizuránkat. Ezután hagyjuk megszáradni maguktól tincseinket, ne használjunk hajszárítót. Valljuk be, a nyári melegben ez nem is fog nehezünkre esni egyáltalán. Nyugodtan ismételjük ezt meg hetente egyszer, hogy hajzatunk erős, fényes és egészséges lehessen.

Persze sajnálatos módon nem minden problémát tudnak orvosolni az efféle hajápolási praktikák. Sokszor ugyanis olyan komoly gondok állnak a háttérben, melyek nem csak a hajzat erőtlenségét eredményezik, hanem komoly hajhullás indul meg miattuk. Ilyen esetekben mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, hiszen minél előbb kiderítjük, mi a gond, annál hamarabb tudjuk meg, hogy bajunkon mi segíthet.

A hajhullást sok esetben csak hátráltatni, lassítani tudjuk mi magunk olyan eszközökkel, melyek hajzatunk egészségét óvják, de ha például öröklött kopaszodásról van szó, akkor sajnos ezek kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor csak a hajátültetés segíthet, hiszen egy olyan végleges és biztos megoldást nyújt, melyre más módszer nem képes.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed