Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Év végi fáradtság

0 Komment

Újra eltelt egy év, és ilyenkor, a nagy ünnepi készülődésben mindenki nagyon elfárad. Az egész éves munka, a sok rohangálás és az ünnepek miatti utolsó hajtás igencsak ki tudja venni az ember energiáját, még akkor is, ha örömmel várja az év végét.

Ilyenkor muszáj szusszannunk egy picit, és a nagy kikészülést bizony ki kell pihennünk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor annak bizony hosszú távú kárai is lesznek. A fáradtság, az alvatlanság ugyanis nagyon rossz dolgokat tud eredményezi testünkben, és kihat egész szervezetünkre.

Ilyenkor minél fáradtabbak vagyunk, annál nehezebben fog menni a pihenés is. Gond lesz anyagcserénkkel, egyre nyúzottabbnak érezzük magunkat, és külsőnkben is elindul a változás, sajnos rossz irányba. Akinek nem működik 100%-on az immunrendszere, annak elegendő egy kisebb túlterhelés is, és nagyon könnyen elkapja az ilyenkor amúgy is fenyegető betegségeket.

A legyengült szervezet pedig tovább terjeszti magában a negatív energiákat. Nehezen gyógyul, és olyan problémák is előjönnek ilyenkor már, mint például a hajhullás. Az ilyenfajta hajhullást persze meg lehet állítani, de sajnos nem egyből lesz meg ennek a látszatja. Az elfáradt szervezetben ugyanis a hajhagymák működése is másképp zajlik, ezért hajzatunk először fakó, élettelen lesz, majd igencsak gyérülni kezd. Amennyiben teszünk az ellen, hogy testünk ilyen gyenge legyen, persze ez az állapot is visszafordítható.

Először is, pihenjük ki magunkat! És ez nem csak egy napos relaxálást jelent, hanem bizony be kell vezetnünk életünkbe olyan kikapcsolódásokat, melyek pihentetőek számunkra, és a további hétköznapokon is be tudjuk iktatni őket. Másodszor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk étrendünkre, egészséges táplálkozással ugyanis hozzá tudjuk juttatni szervezetünket a megfelelő vitaminokhoz, melyek erősítik az immunrendszerünket.

Ha a fent leírtakat megtesszük, a hajhullás is meg fog szűnni, és idővel visszaáll minden az eredeti kerékvágásba. Amennyiben más áll a hajhullás hátterében, mindenképpen szakértő segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy problémánk megoldódhasson. Ugyanis vannak olyan esetek – mint például az öröklött kopaszodás -, melyeknek hátterét nem tudjuk megoldani, ilyenkor csak más segítség jöhet szóba, ami lehet egy kezelés, vagy a végleges eredményt adó hajátültetés.   

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed