Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás skálázva – V. rész

0 Komment

Az utóbbi hetekben megismerkedhettünk a Norwood skála szintjeivel, illetve azzal, hogy melyik stádiumban mit tehetünk a kopaszodás lelassítására, valamint a hajveszteség maradandó nyomai ellen. Befejező cikkünkben a kopaszodás legdrasztikusabb fokozatával fogunk még foglalkozni.

A Norwood skála, mint ahogy azt megismerhettük, különböző, számokkal jelzett kategóriákon keresztül sorolja be a kopaszodást az erősségétől, mértékétől és formájától függően. A legutolsó szint a 6-os és 7-es fok, amelynél már épphogy marad olyan fejrész, amin hajzat található.

Ezekben az esetekben sajnos legtöbbször a hajátültetés sem segíthet, hiszen ilyenkor már nincs megfelelő mennyiségű és minőségű hajszál a donor területeken ahhoz, hogy meg lehetne oldani a hajzat felépítését az egész fejen. Abban az esetben, ha a páciensnek a testszőrzete viszont képes kihúzni minket a bajból, még lehet szó a beültetésről, de természetesen ez inkább kivétel.

Aki eljutott erre a szintre kopaszodásában, annak igazából ténylegesen a hajprotézis jelenthet még megoldást, melyről egy külön cikkünkben már említést tettük. Mindaddig, amíg van használható hajmennyiség a donorterületeken, ezt a megoldást érdemes kerülni, hiszen sokkal élhetőbb segítséget jelent a hajátültetés. Azonban ha már elkéstünk ezzel, akkor természetesen mindazok számára ajánlott a hajprotézis, akik nem békélnek meg a szinte teljes kopaszsággal.

Addig viszont, amíg módunkban áll tenni a kopaszodás ellen, mindenképpen ajánlatos, hogy lépjük is meg, amit csak lehet. Ugyanis, ha időben eldöntjük, hogy nem szeretnénk együtt élni a kopaszság kellemetlenségeivel, akkor, ahogy azt cikksorozatunk előző részeiben megtudhattuk, bizony sokáig létezik végleges és biztos megoldás gondunkra.

Mivel a hajátültetés után az átültetett szálak ugyanúgy viselkednek, mint eredeti helyükön, tehát nem hullnak ki, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a végleges és megmenthetetlen kopaszság el fog kerülni bennünket. Érdemes tehát időben átgondolni, és cselekedni, hiszen senkinek sem mindegy, hogy milyen frizurával éli le életét.

Reméljük, hogy cikksorozatunk választ adott néhány örök kérdésre a kopaszodást illetően, és a Norwood skála segítségével most már könnyebben beazonosíthatja mindenki, hogy épp melyik szinten áll, és mi lehet a megoldás. A személyre szabott segítség érdekében pedig a HairHungary Klinika ingyenes konzultációt biztosít mindenki számára, hogy a legmegfelelőbb eredményt kaphassuk.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – IV. rész

0 Komment

Múlt héten megtudhatták, hogy mit lehet tenni, ha valaki olyan mértékű kopaszodással áll szemben, melynél már egyszerűen nem lehet eltakarni sehogy sem a kellemetlen jeleket, a hajhiányos területeket. Akinél még fokozottabb a kopaszság térnyerése, talán azt hiszi, hogy akkor már nincs mit tenni, de higgyük el, még mindig dönthetünk a haj mellett!

A Norwood skála következő szintjeire értünk cikksorozatunk mostani részében, méghozzá a 4-estől az 5a fázisig bezárólag vizsgáljuk most meg, mi lehet a megoldás. Ugyanis annak, akit zavar a kopaszság, még ekkor is van esélye arra, hogy változtasson frizurája kinézetén.

Persze ilyenkor már jóval nehezebb, hiszen ezen fokozatoknál már sokkal nagyobb tere van a kopasz részeknek. Többfajta formája lehet ennek a fázisnak is, tulajdonképpen az előző skálafokon részletezett kopaszság egyszerűen még több teret nyer magának, akár a homlokvonal teljes felhúzódásával, akár a kétirányú kopaszodás növekedésével, illetve természetesen a fejbúbon kialakuló, kör alakú folt is egyre nagyobb lesz.

Ha eddig úgy gondoltuk, hogy együtt tudunk élni a kopaszsággal, de mégsem érezzük jól magunkat ezzel a kinézettel, akkor még mindig van lehetőség arra, hogy segítséget kérjünk problémánkra. Ebben az esetben is természetesen a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos eredményt adhat, de az kétségtelen, hogy egy alkalom nem lesz elegendő.

Mindenképpen számítanunk kell arra, hogy hajbeültetésünk kétnapos lesz, és ha megfelelő mennyiségű és minőségű hajszállal tud szolgálni a tarkótáji donorterületünk, akkor ezt meg kell ismételni még egyszer. Amennyiben kevés az átültethető hajszál, akkor a kétnapos hajátültetés mellett testszőr átültetés jöhet még szóba a megfelelő eredmény érdekében.

Természetesen mindenki számára személyre szabott megoldást kínál a HairHungary Klinika, ahol az ingyenes konzultációk során minden apró részletet megtudhatunk azzal kapcsolatban, számunkra mi lenne a legjobb és legmegfelelőbb. Ugyan hosszabb az út ezen esetekben a végeredményig, de egy biztos, ha nem tudunk azonosulni kopaszságunkkal, akkor megéri!

 

Jövő héten megismerhetik befejező cikkünkben a Norwood skála legfelsőbb szintjeit, addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – III. rész

0 Komment

Előző cikkeinkből megismerhették a Norwood skála szerinti 1-es és 2-es szinten jelölt kopaszodás részleteit. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy mit takar a 2a és a 3-as fokozat összes verziója, illetve, hogy mi a teendőnk, ha ilyen stádiumban lévő kopaszodás keseríti meg életünket.

A 2a szintnél olyan nagymértékben hátrahúzódott homlokvonalról beszélünk, melynél az egész terület érintett, tehát nem marad középen sem nagyobb mennyiségű hajzat. Az ilyenkor igencsak magas homlok már kezdi átvenni a hatalmat, és megváltozhat tőle arcunk karaktere, valamint frizuránk hordását tekintve is gondok akadhatnak már.

A 3-as skálafokozat további több szintre van osztva, a kopaszodás mintája alapján. Itt megemlíthetjük a még inkább feljebb húzódó „Mikiegér-effektust”, a teljes homlokvonal megemelkedését szinte fejközépig, valamint az ezek mellett kialakuló kopasz foltot hátul a fejbúbon.  

A fent említett fázisoknál jelenthető ki, hogy talán a legtöbben ilyenkor kezdenek el foglalkozni igazán a problémával. Mivel ezek már annyira szembetűnő jelek, hogy nem tudunk legyinteni rájuk, egyre inkább érezhető, hogy dönteni kell a gyérülő frizurával kapcsolatban: el tudjuk ezt így fogadni, vagy nem?

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy azonosulni tud a kopaszsággal, illetve a pár milliméternyi frizurával, hiszen ez csak keveseknek áll jól. Azonban az is nagyon rosszul tud mutatni, ha a kopasz foltok ellenére meghagyjuk a többi hajzatot hosszabbra, és előbb-utóbb ez a megoldás számunkra is kellemetlen lesz, ha tükörbe nézünk.

Ilyen esetekben ajánlott a hajátültetés segítségét igénybe venni, hiszen ezen fázisokban még elegendő lehet az egy napos beavatkozás. A tökéletes eredményt és a gyorsabb regenerálódást pedig segíti, ha a hajbeültetés előtt is, és persze utána is PRP-terápián esünk át. Ez a sajátvér-terápia, ahogy előző cikkünkből is megtudhatták, rendkívül nagy segítséget jelent hajátültetés után, ha viszont ilyen fokú hajhullás áldozatai vagyunk, akkor előtte sem árt, ha igénybe vesszük ezt a kezelést.

Cikksorozatunk következő részéből kiderül, hogy mi van akkor, ha nem lépünk még ebben az időszakban sem, és hagyjuk, hogy a kopaszodás még inkább teret nyerhessen magának.

Látogassanak el honlapunkra addig is, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – II. rész

0 Komment

Cikksorozatunk első részében arról írtunk múlt héten, hogy a férfias jellegű hajhullásnak mi az első lépcsőfoka a Norwood skála szerint, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a kopaszodás kellemetlen és nem várt folyamatát egy kissé visszatartsuk. E heti cikkünkben a skála második szintjéről tudhatnak meg többet.

Amennyiben a kopaszodás mértéke átlépi az első, észlelhető fokot, akkor beszélhetünk a Norwood skála szerinti kettes szintről, amelynek már láthatóbb és zavaróbb jelei vannak. Nevezik ezt „Mikiegér-effektusnak” is, ami abból fakad, hogy a homloknál két oldalra indul meg jobban a kopaszodás, középen pedig megmarad a hajzat.

Ebben az esetben is alkalmazhatjuk az első cikkben említett külső és belső szereket, azonban ajánlatosabb már más megoldáson is elgondolkodni. Ilyenkor ajánlott az egy napos hajátültetés, ami könnyedén képes eltűntetni a haj nélkül maradt foltokat. Mivel ez idő tájt még nem beszélünk nagyon sok átültetendő hajszálról, ezért tényleg csak egy beavatkozással kell számolnunk, melynek segítségével visszaállíthatjuk hajzatunkat eredeti helyzetébe.

A hajátültetést, illetve annak eredményét érdemes további kiegészítő segítségekkel alátámasztani. Választhatjuk itt is a külső szerek alkalmazását, például kifejezetten a műtét utáni időszakra kifejlesztett Follione termékeket, illetve szintén ajánlott lehet a hajátültetés után PRP-terápiára mennünk.

A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárás ebben az esetben képes kivédeni a lehetséges műtéti szövődményeket, csökkenti a bőrpírt és felgyorsítja a gyógyulási időszakot. Segítségével hamarabb érhető el a végleges eredmény a gyorsabb regenerálódás miatt.

Sokan nem törődnek még ilyenkor sem a gyérülő hajzattal, vagy csak legyintve elfogadják, hogy ez még nem annyira vészes. Pedig ebben a fázisban még jóval egyszerűbb tenni a kopaszodás ellen, és kisebb beavatkozás kell ahhoz, hogy újra olyan frizuránk lehessen, amilyet régen megszoktunk.

Következő cikkünkből megtudhatják jövő héten, hogy pontosan mit jelent a Norwood skálán a 2a-val jelölt szint, illetve, hogy mi tarozik a 3-as csoportba, és persze olvashatnak arról is, mit lehet tenni ezekben a fázisokban a kopaszodás egyre inkább teret nyerő kellemetlenségei ellen.

 

Addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – I. rész

0 Komment

A férfi és a női kopaszodás különböző mintáit, formáit és előrehaladottságukat különféle skálák szerint sorolják be. Most induló cikksorozatunkból hetente egy lépcsőfokkal ismerkedünk meg a Norwood skáláról, melyen kifejezetten a férfi hajhullás típusait jelenítik meg.

Az ilyen jellegű kopaszodás alapja legtöbb esetben a genetika, ezen felül, illetve ezzel együtt persze ludas még a hormonok hajhagymára gyakorolt hatása, valamint természetesen kialakulhat az öregedés során is. Leggyakrabban azonban fiatalabb, akár már serdülőkorban is megindulhat az androgén kopaszodás.

A Norwood skála szerinti első szinten már észlelhető, hogy az első hajvonal ritkulni kezd. Sokakat ez még nem is zavar nagyon, pedig ebben az időszakban még több lépést is tehetünk hajzatunk érdekében. Egyrészt a további hajhullás megelőzése ilyenkor még lehetséges, illetve a már megindult kopaszodási folyamatokat lassítani tudjuk ebben az időszakban.

Aki még ennyire az elején jár a kopaszodásnak, az próbálkozhat különböző szerek alkalmazásával. Ezek lehetnek belsőleg alkalmazható gyógyszerek, illetve külső használatra előállított termékek. A Follione készítmények például nagy dózisban tartalmaznak olyan természetes hatóanyagokat, melyek hatásosak a kopaszodás lelassításában.  

Szintén ajánlott a Norwood skála első lépcsőfokán állóknak például a PRP-terápia, a külső szerek kiegészítéseként. A kezelés képes visszaerősíteni a még meglévő, de elvékonyodott hajszálakat, a hajhullás folyamata pedig már az első kezelés után egy hónappal megállhat. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a fejbőrbe, melynek következtében a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel. Ez pedig erősebb és persze élettel telibb frizurához vezet, és kitolja annak az idejét, hogy a kopaszodás tovább fokozódjon.

Minden hajhullás persze más és más, azonban egy biztos: amint észleljük magunkon a változást, azonnal lépni kell, hiszen akkor még van rá esély, hogy egy kicsit késleltessük a nem várt folyamatokat. Sajnos az első fok után következik ugyanis a többi, és egyre nehezebb lesz küzdeni a kopaszodással, melynek, ha a fent említett genetikai oka van, egy idő után már csak a hajátültetés oldhatja meg nyomait. Addig viszont jobban tesszük, ha felvesszük a kesztyűt, és harcolunk ellene.

 

Cikksorozatunk következő részében a második fokozatról olvashatnak, addig is látogassanak el honlapunkra, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed