Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Az év legszexisebb pasija kopasz!

1 Komment

Egy amerikai bulvármagazin minden évben kihirdeti az „év legszexisebb pasija” címet, melyet idén a Szikla, Dwayne Johnson nyert el. Bár sokak szerint maga a színész is meglepődött ezen, igazából érthető a választás, hiszen nem csak remek formában van, de sármossága nők ezreit vonzza a képernyők elé.

Testalkata mellett természetesen egész fizimiskája és kisugárzása is maga a férfiasság, és amilyen szerencsés, az, hogy kopasz, még inkább ezt hangsúlyozza ki. Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy amint elindult nála a kopaszodás, azonnal váltott teljesen tar fejre, és, hogy ez mennyire jól is áll neki. Az viszont eléggé ritka, hogy egy kopasz celeb érdemelje ki ezt a rangot, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dwayne valóban megérdemli.

hajhullás hajgyérülés genetika kopaszodás férfias szexi dwayne johnson the rock szikla hajátültetés hairhungary follione az év legszexisebb pasija kopasz

Karaktere és felépítése teljes mértékben lehetővé tette, hogy a kopaszságot szinte érzékien, vonzóan viselje. Sőt, hajatlan formában talán még szívdöglesztőbb lett, és tökéletesen illik az általában megformált szerepeihez is kopaszsága.

Ez azonban nagyon ritka, és tényleg kell hozzá a szerencse is, hogy valakinek ennyire jól álljon a tarság. Sajnos a legtöbben azonban pontosan az ellentétét érzik és látják vissza a tükörből, amikor elkezdenek kopaszodni. Ugyanis általában ez egy olyan nem várt folyamat, mely teljesen megdöntheti addigi kinézetünket, és legtöbbször negatív irányban.

Sokan érzik úgy, hogy hajzatukkal együtt annak az esélyét is elveszítik, hogy jól nézzenek ki, és jól érezzék magukat a bőrükben. Ez pedig komoly önértékelési gondokat eredményezhet, és az önbizalom is csorbul. Ilyen esetekben a legjobb, amit tehetünk, hogy minél korábban szakértő segítséget kérünk.

A genetikai jellegű kopaszodás esetében ugyanis hiába várjuk a csodát, csak akkor sikerülhet megóvni frizuránkat, ha lépünk is annak érdekében. A kopaszodás korai szakaszaiban egyes kezelések is segítségünkre lehetnek a folyamat lelassításában, illetve olyan készítmények alkalmazása is, mint például a Follione termékek. Előrehaladottabb állapotban viszont már csak a hajátültetés jöhet szóba, ami saját donorterületünkről kinyert hajszálakkal építi vissza elveszett frizuránkat.

Aki tehát nem érzi jól magát kopaszon, illetve hajának gyérülése egyre rosszabbul érinti, annak lépnie kell, és megoldást kaphat gondjára. Hiszen hajunk az egyik ékszerünk, és nem mindenki lehet olyan szerencsés alkat, hogy nélküle is az év legszexisebb pasija lehessen.

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Rossz tréfák kereszttüzében

0 Komment

A genetikai jellegű hajhullás nagyon nagy számban szedi áldozatait már fiatalabb életkorban is, és nem várat magára. Míg ezzel a kopaszodással rengetegen szembe kell,hogy nézzenek, addig azonban sajnos a másik oldal valamiért mindig úgy érzi, hogy ez tulajdonképpen a viccek melegágyát jelenti.

Akármennyire kellemetlen ilyenkor az egyre inkább gyérülő haj, mintha ez még nem lenne elég, tréfálkozásra ad okot azok körében, akiket nem érint a korai hajhullás. Pedig ezzel csak még rosszabb lesz a helyzete annak, aki talán épp próbálja elfogadni új kinézetét, vagy nem tudja még, hogyan harcoljon régi frizurájáért.

Legtöbb esetben pedig ráadásul pont a baráti társaság, a család tagjai és persze a kollégák érzik a leginkább felhatalmazva magukat arra, hogy viccelődjenek. Így ez akár mindennapos is lehet. Sokan lövik el a „szerencsehozó Buddha” poént, miközben megdörzsölgetik a tar fejet, de persze nem maradhat el a „Kojak” megnevezés sem.

A rossz viccek elkövetői pedig ezen felül még el is várnák, hogy a megviccelt elismerje a poénokat, és jókat derüljön rajtuk, holott már lehet, hogy az első ilyen megnyilvánulás is sértően érintette. Persze, azok a szerencsések, akik el tudják fogadni a kopaszságot, és azt választják, hogy így élnek tovább, általában még saját maguk is szoktak ilyen tréfákat gyártani, megelőzve, hogy a róluk készült vicceket ne mástól hallják majd. Viszont, ha valakit eleve zavar a kopaszodás, és éppen abban az időszakban van, hogy még nem tud dönteni, mit tegyen, akkor akár mély sebeket is ejthetnek az önbizalmán a buta poénok.  

Sajnos azonban ezek szinte kikerülhetetlenek, éppen ezért nagyon fontos, hogy már a kopaszodás első jeleinél forduljunk szakemberhez. Egyes kezelések, illetve külső és belső alkalmazású szerek ugyanis segítséget tudnak nyújtani abban, hogy egy kicsit behúzzák a féket a kopaszodás folyamatában.

Amennyiben viszont már nagyobb méretű kopasz területekről beszélünk, a hajátültetés jelentheti az egyetlen olyan megoldást, mely biztos és végleges eredményt ad. Érdemes tehát átgondolni, és időben lépni, hogy változtassunk azon, ami kellemetlenül érint minket. Ha továbbra is azt szeretnénk, hogy hajzatunk dús maradjon, és soha nem akarunk teljesen kopasz frizurát hordani, akkor válasszuk a hajátültetést, és kerüljük el a rossz viccek áradatát!

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Történelmi frizurák

0 Komment

Nagyon sokszor halljuk azt manapság, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlságosan feminin módon ügyelnek külsejükre. Közben nem is hinnénk, hogy a régi, történelmi hősök, akik sokszor igazi férfiistenként vannak emlegetve, milyen szinten figyeltek arra, hogy hajzatuk megfelelő legyen.

A dús hajkorona már az ókorban szimbolizálta a testi erőt és a világi hatalmat. Julis Caesar például azért is viselt babérkoszorút a nyilvános megjelenésekkor, mert az segített eltakarni a gyérülő halántékát. A kopaszodás ugyanis ekkor a hatalom gyérülését jelentette. Egy időben például teljesen leborotvált fejjel kellett élniük azoknak, akiket kirekesztettek a társadalomból vagy megfosztottak hatalmuktól.

Egy másik kulturális rétegben viszont éppen azok hordták teljesen kopaszon fejtetőjüket, akik a világi hatalom ellentéteként inkább a szellemi világhoz akartak közel kerülni. Ők úgy hitték, hogy ezzel közvetlenebb kapcsolatot tudnak felvenni az égi világgal. Sokan pedig azért borotválták le fejüket, mert azzal bölcsebbnek és öregebbnek tűntek.

Manapság pont az utóbbi ellentétét szeretné mindenki, hiszen, amennyire lehet, próbáljuk megőrizni a fiatalságot. A kopaszodás jelei pedig egyértelműen az öregedéssel vannak összekapcsolva, pedig nagyon sok esetben már igen fiatal korban megindul ez a folyamat. Ugyanis, ha genetikai jellegű hajgyérülésről beszélünk, az már a férfiak jó nagy részénél akár a 30-as éveikben is elkezdődhet.

A régi korral ellentétben természetesen annak, hogy valaki kopaszodni kezd, vagy éppen hiánytalanul dús hajzattal rendelkezik, nincs köze semmiféle hatalomhoz, vagy presztízshez. Ahhoz azonban, hogy ki, hogyan érzi magát saját bőrében, már igencsak sok köze van. Nem mindenkinek áll jól ugyanis a tar fejtető, és ilyenkor ebbe nehéz beletörődni.

De nem is kell, hiszen van már olyan tökéletes eredményt nyújtó megoldás, amely képes arra, hogy elfeledtesse a kopaszságot. A hajátültetés egy olyan kiforrott technológia, ami saját donorterületünkről nyert hajszálakkal biztosítja a kopasz foltok eltűntetését. Ha látnák ezt a régi idők történelmi hősei, biztosan egytől egyig élnének ezzel a lehetőséggel.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed