AJÁNLÓ
 
09:03
2016. 09. 22.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2016. 09. 22.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2016. 09. 22.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2016. 09. 22.
Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2016. 09. 22.
Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás skálázva – II. rész

0 Komment

Cikksorozatunk első részében arról írtunk múlt héten, hogy a férfias jellegű hajhullásnak mi az első lépcsőfoka a Norwood skála szerint, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a kopaszodás kellemetlen és nem várt folyamatát egy kissé visszatartsuk. E heti cikkünkben a skála második szintjéről tudhatnak meg többet.

Amennyiben a kopaszodás mértéke átlépi az első, észlelhető fokot, akkor beszélhetünk a Norwood skála szerinti kettes szintről, amelynek már láthatóbb és zavaróbb jelei vannak. Nevezik ezt „Mikiegér-effektusnak” is, ami abból fakad, hogy a homloknál két oldalra indul meg jobban a kopaszodás, középen pedig megmarad a hajzat.

Ebben az esetben is alkalmazhatjuk az első cikkben említett külső és belső szereket, azonban ajánlatosabb már más megoldáson is elgondolkodni. Ilyenkor ajánlott az egy napos hajátültetés, ami könnyedén képes eltűntetni a haj nélkül maradt foltokat. Mivel ez idő tájt még nem beszélünk nagyon sok átültetendő hajszálról, ezért tényleg csak egy beavatkozással kell számolnunk, melynek segítségével visszaállíthatjuk hajzatunkat eredeti helyzetébe.

A hajátültetést, illetve annak eredményét érdemes további kiegészítő segítségekkel alátámasztani. Választhatjuk itt is a külső szerek alkalmazását, például kifejezetten a műtét utáni időszakra kifejlesztett Follione termékeket, illetve szintén ajánlott lehet a hajátültetés után PRP-terápiára mennünk.

A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárás ebben az esetben képes kivédeni a lehetséges műtéti szövődményeket, csökkenti a bőrpírt és felgyorsítja a gyógyulási időszakot. Segítségével hamarabb érhető el a végleges eredmény a gyorsabb regenerálódás miatt.

Sokan nem törődnek még ilyenkor sem a gyérülő hajzattal, vagy csak legyintve elfogadják, hogy ez még nem annyira vészes. Pedig ebben a fázisban még jóval egyszerűbb tenni a kopaszodás ellen, és kisebb beavatkozás kell ahhoz, hogy újra olyan frizuránk lehessen, amilyet régen megszoktunk.

Következő cikkünkből megtudhatják jövő héten, hogy pontosan mit jelent a Norwood skálán a 2a-val jelölt szint, illetve, hogy mi tarozik a 3-as csoportba, és persze olvashatnak arról is, mit lehet tenni ezekben a fázisokban a kopaszodás egyre inkább teret nyerő kellemetlenségei ellen.

 

Addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed