Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Illatosító pakolások

0 Komment

A legtöbb, otthon elkészíthető hajpakolásnak olyan alapanyagai vannak, melyek nem arra hivatottak, hogy frizuránk illatos legyen tőlük. A különböző összetevők ugyanis minden erejükkel azon lesznek, hogy hajzatunk erős, ápolt és egészséges legyen, nem pedig azon, hogy kellemes illatokat árasszon.

Természetes, hogy ha például tojásból készítünk házi kencét, akkor azt szeretnénk, hogy a jótékony hatás után ne maradjanak más, orrunkat nem kímélő szaghatások. Sok esetben viszont hiába kenjük fejünkre a gondosan elkészített kencénket, ha utána teljesen kiszárítjuk hajunkat és fejbőrünket a többszöri hajmosással.

Ha valakit irritál a saját keze által összerakott hajpakolás illata, akkor ártó hajmosások helyett inkább készítsen magának egy illatosító pakolást, mely teljesen megszünteti a zavaró szagokat. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy liter langyos vízhez hozzácsepegtetni 30 cseppnyi illóolajat, és átöblíteni vele hajzatunkat. Ez az illóolaj lehet akár levendula-, citrom- vagy kókuszolaj, hiszen ezek az illatok éppen annyira erősek, hogy megszüntessék a kellemetlen szagokat, és segítségükkel akár még három nap múlva is illatos lesz frizuránk.

Amikor valamilyen hajpakolást alkalmazunk – saját hajzatunknak és az azzal kapcsolatos, felmerülő problémáknak megfelelően –, akkor nem csak külsőleg teszünk jót frizuránknak. Főleg, ha egy illatos hajöblítéssel is kiegészítjük a kényeztetést, higgyük el, az erre fordított idő kikapcsol és feltölt minket.

Frizuránk pedig meg fogja hálálni a gondoskodást, és a külső, káros hatásokkal szemben is ellenállóbb lesz. Hajzatunk állapota nagymértékben függ a természeti tényezőktől és saját lelkiállapotunktól is. Ha valami nincs rendben, vagy rossz kozmetikumokat használunk, rengeteg apró, de annál inkább zavaró probléma jelentkezhet, mint például a korpásodás, vagy a haj töredezettsége. Amennyiben nem figyelünk eléggé, sajnos ezek a gondok pedig hajhulláshoz is vezethetnek.

Persze a haj gyérülésének hátterében megszámlálhatatlan ok állhat, és sok esetben sajnos nem olyan hajhullásról beszélünk, melyet mi magunk meg tudnánk oldani. Az öröklött kopaszodás esetében például kenhetnénk bármit fejbőrünkre, megállítani nem tudjuk a folyamatot, és a kihullott hajszálakat sem tudjuk visszahozni már. Erre egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, viszont ez az eljárás biztos, végleges megoldással szolgál.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Válás és szakítás

0 Komment

Arról beszéltünk már, hogy a sok stressz és a lelki megterheltség mennyire nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Érzelmeink viharai pedig lehetnek hirtelenek, vagy lassú lefolyásúak, közben teljesen felőrlőek. Az egyik leggyakoribb oka a lelki bajoknak nem más, mint a szakítás vagy a válás, és ez sajnos mindkét nemben hatalmas nyomokat képes hagyni.

Ilyen helyzetben a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a válás, illetve a szakítás már csak a jéghegy csúcsa, és előtte akár nagyon hosszú időszakon keresztül húzódhat a megpróbáltatás. Ez pedig nem csak szomorúsággal és sok könnyel járhat, hanem bizony testi jelei is lehetnek.

Nem csak hirtelen bekövetkező trauma okozhatja ugyanis például hajunk hullását, hanem a hosszabban elnyúló, fájdalmas időszak is képes hajzatunkra bélyeget nyomni. A kilátástalanság, a csalódottság és a félelem mind olyan érzések, melyek csak még inkább táplálják a feszültséget és a stresszt, amiről pedig már mindenki tudja, hogy mihez vezethet frizuránk terén.

Az elválás pedig, akármennyire is egy rossz időszak lezárását jelenti, hatalmas nagy törést jelenthet még akkor is, ha úgy érezzük, lélekben már felkészültünk rá. Ilyenkor szervezetünknek sokkal nagyobb támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne legyenek maradandó károk. Amennyiben szükséges, keressünk fel inkább szakembert, akivel át tudjuk beszélni problémáinkat, és aki megoldást tud nyújtani nekünk borongós napjainkban. Fontos a stressz feloldása is, amit elérhetünk akár meditációval, jógával, vagy egyéb testmozgással. Nyugtató vagy éppen feszültséget kiadó hatása lehet egyes zenéknek is, melyek egyéntől függően képesek a problémák csillapítására. Akármit is teszünk ilyenkor magunkért, az a fontos, hogy minél előbb kezdjük el. Vegyük észre, ha szükségünk van segítségre, és haladjunk azon az úton, mely a nyugalomhoz vezethet.

Amennyiben ilyen időszakban vagyunk, és hajzatunk állapota olyannyira megromlik, hogy az hajhulláshoz is vezet, talán az lehet az egyik legnagyobb vészcsengő. Az ilyen fajta hajgyérülés persze csak átmeneti, amennyiben kezelni kezdjük a kiváltó problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a hajzat regenerálódása sokkal több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ilyenkor segítségünkre lehet például a prp-terápia. Más jellegű hajhullás esetén viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés képes visszaadni régi frizuránkat, mely beavatkozás most június 15.-ig kedvezményesen érhető el Klinikánkon.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

 

Citrom és mandula

1 Komment

Bár ezt a két összetevőt akár egy finom sütemény készítésekor is együtt emlegethetnénk, most egy olyan receptet ismerhetünk meg, mely főként a hajhagymáinknak fog édes pillanatokat okozni. Hiszen ebből a két összetevőből egy olyan hajpakolást állíthatunk össze, melyért igencsak hálás lesz hajzatunk.

Ehhez nincs is más dolgunk, mint egy kevés tejszínbe facsarni ugyanannyi citromlét, majd hozzáadni körülbelül 6-8 csepp mandulaolajat. Ha elkészült a kencénk, akkor mossuk meg hajunkat a szokásos módon, majd a nedves hajba masszírozzuk bele pakolásunkat. Ne hagyjunk ki egy részt sem, mind a fejbőrre, mind a hajszálakra jusson! Várjunk legalább egy fél órát, hogy a mandulaolaj beszívódhasson, majd langyos vízzel öblítsük le fejünket.

Hajzatunk már az első használat után fényesebb és selymesebb lesz, de ha többször is kényeztetjük ezzel az otthon elkészíthető pakolással, akkor olyan problémákat is orvosolhatunk vele, mint a korpás fejbőr, vagy a hajszálak elgyengülése és elvékonyodása. Így bizony akár megelőzhetünk nagyobb gondokat is, mint például a hajhullást, hiszen ezek az összetevők segítik a hajhagymák egészséges működését.

Persze hajunk gyérülése nem minden esetben olyan okokból kezdődik meg, melyekért felelősek lehetünk, és sajnos olyankor is megindulhat hajhullás, amikor nem számítunk rá, mert hajzatunkat megfelelően ápoljuk. Ez lehet akár egy gyógyszeres kezelés mellékhatása, de okozhatja a kopaszodást az öröklési hajlam is. Utóbbi esetben pedig sajnos nem tudunk tenni semmit, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, visszafordítsuk.

Genetikai hajhullás és az egyre inkább teret nyerő kopaszság esetén csak egyetlen megoldás képes visszaadni régi frizuránkat, méghozzá a hajátültetés. Ezen eljárás segítségével azonban visszanyerhetjük eredeti kinézetünket, és a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk újabb kopaszodástól.

Viszont, ha nem az öröklés okozza a hajveszteséget, akkor természetesen egyes kezelések is – például a mezoterápia – képesek arra, hogy visszafordítsák a kellemetlen folyamatokat, de rengetegszer meg tudnánk előzni a bajt, ha tudatosan figyelnénk arra, hogy ápoljuk szervezetünket kívülről, és persze belülről is.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fellaini nagy haja

0 Komment

A Machester United játékosa szinte nem is inkább a kiemelkedő teljesítményéről, hanem elsősorban nagy hajáról ismert mindenki számára. Nem is kétséges, hogy már szinte védjegyévé vált ez a meghökkentő sörény, ennek ellenére képes volt egy fogadást tenni még 2014-ben, melyre frizuráját tette fel tétnek.

Bár nem kellett volna beváltania az ígéretét, mégis levágatta akkor egész rövidre hajzatát, sokak megdöbbenésére. Valljuk be, az új frizura egyáltalán nem mutatott rosszul, de mégiscsak furcsa, és a sportolótól idegen volt ez a hajviselet. Mára ismét nagy lobonccal fut a pályán, megkönnyítve mindenki dolgát, aki őt akarja kiszúrni messziről.

Egy biztos, ha a futballsztár haja gyérülésnek indulna, több mint valószínű, hogy nem törődne bele – ahogy csapattársa, Rooney sem tette -, hiszen a kopaszság teljes ellentétben áll azzal, hogy milyen a kialakult és mindenki számára ismert megjelenése. Mivel a férfiak nagy részének viszont számolni kell az öröklött kopaszodás lehetőségével, a sportolók pedig még inkább ki vannak téve annak, hogy hamarabb beindulhat ez a folyamat, nem kizárt, hogy a játékosnál is előfordulhat ez a probléma, bár elnézve mostani frizuráját, nem igazán kell tartania ettől egyelőre.

Sokaknak viszont már egy létező gondot jelent a kopaszodás, akár már ebben a korban is, hiszen a genetika útjai kifürkészhetetlenek, és főként megelőzhetetlenek. Az effajta hajhullásra pedig igazi gyógyír nincs, maximum késleltetni lehet. Létezik azonban egy megoldás, a hajátültetés, amely nem csak visszaadja elveszettnek hitt frizuránkat, hanem eredménye végleges is, így nem kell tartanunk többé a kopaszodástól azokon a részeken, ahol hajbeültetés történt.

A HairHungary Klinika már számos elégedett pácienst tudhat maga mögött, köztük olyan sportolókkal, akiknek életébe korán beköszöntött a kopaszodás. A hajátültetés segítségével viszont nem kellett beletörődniük ebbe, hanem felvették a kesztyűt, és ma már ugyanolyan frizurát hordhatnak, mint sok évvel ezelőtt.  

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed