Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Ételintolerancia

0 Komment

Rengeteg panaszt lehet hallani arról, hogy manapság már egyre többen allergiásak valamire. Legyen szó a porról, állatokról, növényekről, még akkor is, ha addig egész életünkben nem volt problémánk, egyszer csak feltűnhetnek az allergiás reakciók. Van azonban olyan intolerancia is, melyet nem szabad összetéveszteni az allergiával, hiszen nem okoz azonnali tüneteket, mégis, ugyanúgy oda kell figyelni rá.

Az ételintoleranciáért nem az immunrendszer felelős, mint az allergia esetében, hanem az emésztőrendszer. Főleg enyhébb tüneteket produkál, éppen ezért több időbe telik, míg észrevesszük, hogy mi a probléma. Sok esetben azt hihetjük, csak egy gyomorrontásról van szó, de ha nem múlnak el a panaszok, akkor lépnünk kell, hiszen nem várt károkat is eredményezhet.

A hasmenést, görcsöket, puffadást vagy székrekedést könnyű kezelni, ám ha ezek váltogatják egymást, vagy más tünet is járul hozzájuk, mint például bőrprobléma, fejfájás vagy a hajzat gyérülése és minőségének romlása, akkor már nagy esély van arra, hogy ételintoleranciával állunk szemben. Ezt okozhatja akár a tej – ilyenkor emésztőrendszerünk nem tudja lebontani rendesen a tejfehérjét -, de hibásak lehetnek egyes tartósító szerek, gabonafélék vagy húsok is. Nehéz kiszűrni, hogy pontosan melyik csoport okozza bajunkat, viszont amint megvan a ludas, azonnal tudjuk enyhíteni problémánkat. Diétával és egy-két étel elhagyásával vagy átgondolásával teljes mértékben megszűntethetjük a panaszokat.

Az ilyen formában kialakuló hajhullás természetesen szintén megáll, amint rálépünk a számunkra kijelölt, helyes útra étkezésünkben. Ugyan a hajzatnak kell idő ahhoz, hogy regenerálódhasson, de lassan helyére kerül minden. Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog minden kopaszodási folyamat esetében, sőt! Sajnos már egyre több külső és belső hatás van, melynek eredményeként vagy éppen mellékhatásaként hajhullás indul meg, éppen ezért fontos kivizsgálni, hogy mi okozhatja a nagyfokú hajveszteséget.

Előfordulhat, hogy az öröklés nyomja ránk bélyegét, és ilyenkor választanunk kell. Vagy beletörődünk a kopaszság egyre inkább teret nyerő mértékébe, vagy harcolunk ellene. A kesztyűt csak a hajátültetés segítségével vehetjük fel, hiszen ez az egyetlen biztos és végleges megoldás.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed