Férfi hajtrendek 2017-ben

0 Komment

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy milyen frizurák fognak hódítani ebben az évben a hölgyek körében. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy milyen stílust kell választaniuk a férfiaknak ahhoz, hogy 2017-ben divatosak lehessenek.

Általában a divat nem igazán szöges ellentétek behozatalával váltja le az előző év trendjét, természetesen mindig akad némi átfedés, legyen szó bármilyen ágazatáról. Így a frizurák terén is megfigyelhető a 2016-os év hatása, azonban persze valamelyik irányban mindig elmozdul a változás.

Idén is nagy szerepet kap például a különböző, „hajtetoválásként” is emlegetett formanyírás a hajzatba, de a természetesség még nagyobb hangsúllyal lép be a frizurák életébe. Ahogy a női divatban, a férfiaknál is egyre kevésbé lesz trendi a hajformázó készítmények alkalmazása, ami azt jelenti, hogy a zselézett, beállított hajzat már a múlté. Viszont a felnyírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott hajzat idén is közkedvelt marad.

hajhullás koapszodás öröklött kopaszodás férfi frizura 2017 hajtrend hajdivat divat stílus hosszú haj hajzselé fodrász hairhungary hajátültetés

A legnagyobb tetszést ebben az évben a hosszabb, szexi loboncok válthatják ki, melyek elterjedésében nem kis szerepet játszottak az egyes, manapság nagyon közismert és persze közkedvelt sorozatok  - mint például a Trónok harca - sztárjai. A sármosság erősítéseként pedig a kisebb borosta, vagy a nagyobb szakáll teszi fel a pontot arra a bizonyos „i”-re.

Idén az ősz haj már olyannyira nem kínos, hogy nem csak a természetes folyamatoknak lehetünk majd szemtanúi. Bizony, a fiatalság megőrzésére folytatott harc a hajfestékek bevetésével kicsit módosul, és a szürkés, őszes színeket próbálják majd sokan ki a hajfestés segítségével.

Láthatjuk tehát, hogy elég széleskörű, mégis nagyjából behatárolható hajdivat fog uralkodni 2017-ben a férfiakat tekintve. Egy biztos azonban, a kopaszság még mindig nem trendi, persze azok kivételével, akiknek igencsak jól áll a haj nélküli frizura. Sajnos azonban nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen szerencsések, és a kopaszodás általában rosszul érinti az embert, főként, ha már korán megindul a folyamat.

A férfiak többségét érintő, öröklött jellegű kopaszodásra is van azonban megoldás. A hajátültetés tökéletesen és véglegesen oldhatja meg a problémát, és ha hosszú loboncunk nem is, de azért fodrászt igénylő, trendi frizuránk még mindig lehet utána.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajápolás férfiaknak

0 Komment

Amikor kozmetikáról, hajápolásról és hajpakolásokról beszélünk, akkor szinte mindenki csak a női nemre gondol, pedig ez nagy hiba. Ugyanis a frizurával kapcsolatos problémák a férfiakat is érintik, sőt, nagyon sok esetben gyakrabban fordulnak elő náluk.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy akár mi, nők segítsük ebben párjainkat, és ne engedjük, hogy elhanyagolják ezt a kérdést. A hajzat állapotának figyelése, illetve folyamatos ápolása bizony elengedhetetlen, hiszen a korpás fejbőr, a zsíros haj vagy éppen a hajritkulás a férfiak számára is nagy gondot jelent.

Rengeteg hajpakolással ismerkedtünk már meg korábban, amelyek mindkét nem tekintetében ugyanolyan alkalmasak arra, hogy megoldjanak egyes problémákat, illetve, hogy széppé és egészségesebbé varázsolják a frizurát. Természetesen akadnak olyan gondok is, melyeket sajnos a hajápolás nem old meg, de nagyon sok baj megelőzhető segítségükkel.

Ne érezzük tehát cikinek a hajpakolások alkalmazását, hiszen saját magunkkal szúrunk ki, ha emiatt nem törődünk frizuránkkal. Ráadásul az otthon elkészíthető csodaszereket úgy kenhetjük fel hajunkra, hogy azt senkinek nem kell tudnia vagy látnia, tehát tényleg nincsen ebben semmi különös.

Természetesen a hajpakolások csak olyan gondokat képesek megoldani, melyek nem előrehaladottak, és olyan kiváltó okok állnak a háttérben például, mint a túl sok hajzselé használata, a megfázás vagy egyéb kisebb problémák.

Kopaszodás tekintetében figyelembe kell vennünk azonban, hogy a férfiak többségénél a genetika indítja útjának ezt a folyamatot. Az öröklött hajhullás megoldására pedig természetesen sosem lesznek elegendőek a házi praktikák, de még a gyógyszertári vagy máshonnan kapható készítmények sem.

Az androgén jellegű kopaszodás maximum csak késleltethető, de meg nem állítható, és főleg nem orvosolható különböző kozmetikai vagy egyéb szerek segítségével. Az egyetlen megoldást a hajátültetés jelenti, mely biztos és végleges eredményt kínál mindazoknak, akik szembenéznek a kopaszodással, és beletörődés helyett inkább vissza akarják kapni régi frizurájukat. Ezek után pedig csak annyi lesz a dolguk ismét, hogy a lehető legjobb és legegészségesebb kinézet érdekében ápolják is azt.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajlakk helyett természetes rögzítést!

0 Komment

Ahogy már előző cikkekben is foglalkoztunk az olyan hajjal kapcsolatos kozmetikumok hatásaival, mint a hajlakk vagy a hajzselé, most is elmondhatjuk, hogy ezek a készítmények ugyan hasznosak lehetnek a frizuránk beállítása céljából, azonban a hajzatnak nem mindenképpen tesznek jót.

A mindennapokban ahhoz, hogy jól nézzünk ki, bizony szükség van rengeteg olyan eszköz és kozmetikum használatára, melyek nem mindig pozitívan hatnak külsőnkre, mégis alkalmazásuk gyors, és sokszor csak ezt tartjuk szem előtt a rohanó napjainkban.

A hajlakkok és hajzselék rövid úton oldják meg a frizura beállításának menetét, azonban hajunk sajnos kiszáradhat tőlük, töredezetté és élettelenné válhat, és bizony sok esetben akár hajhulláshoz is vezethet gyakori használatuk. Ezért a következőkben olyan otthon elkészíthető helyettesítőket szedtünk össze, melyek ugyan nem annyira bombabiztosak, mint a már említett készítmények, de mégis hasonló tartást adnak frizuránknak amellett, hogy még táplálják is hajszálainkat, megelőzve ezzel a káros hatásokat, mint például a hajhullást is.

Hajmosás után ha sört masszírozunk hajunkba, az tartást és csillogást ad frizuránknak. Ha egy kis melegvizet összekeverünk egy teáskanálnyi mézzel, pici ecettel és kamillateával, akkor az így kapott folyadék felvitele után hajunk nem ragadós lesz, hanem formálható és fényes. Ugyanilyen formázásra alkalmas, ha hajmosás után egy tojás fehérjét elkenünk frizuránkon. Ugyancsak szép tartást ad a hajzatnak, ha egy csésze forró vízben feloldunk 2 evőkanál cukrot, és ezzel dörzsöljük át frizuránkat. Végül, de nem utolsó sorban egy citrom leve is csodákra képes, könnyedén tudjuk rögzíteni segítségével hajunkat, de ezt csak és kizárólag festetlen hajzaton alkalmazzuk!

Sok lehetőség van tehát arra, hogy a kémiai anyagokat természetes anyagokkal helyettesítsük, megóvva frizuránkat a káros hatásoktól. Persze nem minden bajt tudunk megelőzni ezzel, hiszen hajhullás és kopaszodás olyan okokból is kialakulhat, melyekre sajnos ezek nem nyújtanak gyógyírt. Ilyen esetekre is létezik azonban segítség, mely lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy végső megoldásként visszaadhatja régi frizuránkat a hajbeültetés, amennyiben megoldhatatlan kopaszsággal állunk szemben.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12