Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Körömvirágos gyógykezelések

0 Komment

Talán nincs is még egy olyan gyógynövényként használt virág, mely szinte minden évben, és akár évente többször is virágzik. Ennek köszönhetően pedig termesztése igazi kincs, hiszen nagyon sokféleképpen használhatjuk fel, és egészségünk minden esetben hálás lesz érte.

Gyulladáscsökkentőként, fertőtlenítőszerként és még görcsoldóként is megállja a helyét, de legyen szó akár belső, akár külső problémáról, számos esetben segítségünkre lesz ez a mellesleg szép kis virág. Készíthetünk belőle különböző főzeteket, használhatjuk fürdőhöz is, fogyaszthatjuk tea formájában, de akár ízesíthetünk vele ételeket is. Most azt fogjuk megismerni közelebbről, milyen módon alkalmazhatjuk a hajápolás területén.

Az egyik legjobb módja annak, hogy hajzatunk egészségét növeljük segítségével, ha körömvirág olajat készítünk belőle. Ehhez szárított körömvirág szirmokkal töltsünk meg egy tiszta befőttes üveget, majd öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, és zárjuk le. Körülbelül 2 hétig hagyjuk pihenni sötét, hűvös helyen, de naponta rázzuk fel az üveget közben. Ha letelt a 2 hét, szűrjük le, és már használhatjuk is. Masszírozzuk bele közvetlenül fejbőrünkbe, vagy akár alkalmazzuk pakolásként egész hajzatunkra, ha annak állapota ezt megkívánja.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így fejbőrünknek is kifejezetten jót fog tenni, akár sebes, viszkető fejbőr esetén is. A hajunkat főként akkor kezeljük vele, ha száraz, töredezett, élettelen a frizuránk. A körömvirág rengeteg jótékony hatásának segítségével visszanyerheti fejbőrünk az egészséges állapotát, és hajzatunk is csillogó, fényes és könnyebben kezelhető lesz.

Természetesen nem mindenkinek nyújthat gyógyírt a körömvirág, hiszen nem minden problémát tudunk kiküszöbölni vele. Ráadásul fontos, hogy allergiás tüneteket is okozhat, így elengedhetetlen használata előtt az, hogy kipróbáljuk bőrünkön. Ha nem pirosodik ki tőle, akkor alkalmazzuk nyugodtan készítményünket.

Azonban, ha a hajzat állapotának romlásában olyan dolgok játszanak fő szerepet, mint például a stressz vagy valamilyen gyógyszer mellékhatásai, akkor persze ártani nem ártunk az ilyen praktikákkal, de sajnos gyógyulást nem várhatunk el tőlük. Szintén általunk megoldhatatlan problémát jelent az öröklött jellegű kopaszodás is, melyet gyógyítani nem is lehet, viszont a kopasz területek eltüntetésére létezik már megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely nagyon sok esetben jelenthet még újjászületést frizuránknak.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Jobb, ha nem habzik?

0 Komment

Sokan azt hiszik, hogy minél inkább habzik egy sampon, annál jobban hat, vagy annál tisztább lesz a hajzatunk. Pedig ez nem így van. Annak ellenére, hogy mindenki azt tartja természetesnek, hogy habzó fejjel áll a zuhany alatt, és általában utálja azokat a termékeket, melyeket alig lehet eloszlatni pont azért, mert nem habzanak egyáltalán, mégis a második a jó választás!

Hajmosáskor ugyanis nem főként a hajszálainkat kell megtisztítanunk, hanem a fejbőrünket. Ehhez pedig nem kimondottan kell a nagy habzás. Ha nem közvetlenül nyomjuk a sampont fejünkre, hanem a kezünkről oszlatjuk el egyenletesen, akkor sokkal többet teszünk hajunk épségéért, mint gondolnánk, és egyáltalán nem kell durva mozdulatokkal azt várni, hogy minél több hab képződjön közben.

Ha túlságosan habzik a samponunk, akkor sajnos az megtapad a hajszálakon, nehezítve azokat, és akár roncsolva is szerkezetüket. Ez az egyik legfontosabb részlet, melyre oda kell figyelnünk hajmosáskor, de persze sok más apróságnak tűnő dolgot sem szabad elfelejtenünk. Például fontos, hogy ne túlságosan meleg vízzel öblítsük ki hajzatunkat, és az sem mindegy, hogy egyáltalán milyen gyakran iktatjuk be a hajmosást.

Ha nem figyelünk oda a részletekre, akkor nagy károkat okozhatunk saját magunknak, pedig higgyük el, hajzatunk épp elég káros hatásnak van kitéve e nélkül is. Így könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, mint a haj kiszáradása, vagy éppen túlzott zsírosodása, a fejbőr megbetegedése, a hajszálak töredezése és végül, de nem utolsó sorban a haj hullása.

Persze az ilyen okokból meginduló hajgyérülés könnyen orvosolható, hiszen ha kicsit odafigyelünk a megfelelő gondoskodásra, máris visszafordíthatjuk ezt a kellemetlen folyamatot, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor sokkal összetettebb a probléma.

Okozhatja a hajhullást, illetve erősítheti a folyamatot pluszba a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás vagy esetleg valamilyen trauma hatása is. És lapulhat a háttérben sajnos maga a genetika, és ebben a helyzetben már saját magunk nem tudunk tenni a kopaszodás ellen. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, mely képes visszaadni eredeti frizuránkat, az a hajátültetés, de sok más helyzetben is ez lehet a legjobb segítség.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Küzdelem a korpa ellen

0 Komment

Kicsiket, nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat is érinthet nemtől függetlenül az egyik legidegesítőbb hajprobléma, a korpásodás. Ez az időszak pedig a legjobb melegágya a korpa kialakulásának, mindjárt részletezzük is, hogy miért.

Sajnos a hideg évszakoknak mindig megvan az a hátrányuk, hogy rengeteg hőingadozással járó problémát idéznek elő. A kinti, mínuszokkal lehűtött levegő után a benti meleg már okozhat gondokat, de ezt csak tetőzi a sapka hordása miatti fejbőrizzadás, vagy a fűtés miatti nem csak meleg, hanem főként száraz levegő is. Fejbőrünk ezáltal kiszárad teljesen, és rövid időn belül elindul a korpásodás. Még fokozhatja kialakulásának gyorsaságát az is, ha nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat, és a kinti hidegben megfázik fejbőrünk.

Így nagyon sokan küzdenek ilyenkor a korpa rémével, mely nem csak egy kellemetlen jelenség, hanem bizony látványos is lehet, ami még inkább zavaró. De mit tehetünk ellene? Elsősorban fontos odafigyelni a megelőzésére, rendesen hajat szárítani, és persze olyan sampont vagy hajpakolást használni, mely táplálja a száraz fejbőrt. Viszont, ha már kialakult, akkor minél előbb vegyük fel vele a küzdelmet, ugyanis sajnos még nagyobb gondokat okozhat, ha nem orvosoljuk.

Lehet kapni külön olyan készítményeket, melyek kifejezetten korpás hajra valóak, de akár az otthonunkban, saját magunk is készíthetünk hajápolásra alkalmas kencéket. Készítsünk finom pasztát egy kis beáztatott görögszénából, és dörzsöljük be vele fejbőrünket. Ugyanilyen hatással lehet, ha kókuszolajjal masszírozzuk fejünket hajmosás előtt, illetve szintén korpa ellenes a hagymatea, ha öblítéshez alkalmazzuk. A lime és a citrom is segíthet legyőzni a korpát, elegendő vízbe keverni őket, és azzal végezni az öblítést. Persze mindenkinek más használ gyorsabban, attól függően, milyen típusú és mértékű korpásodással állunk szemben.

Ugyan elhangzott, hogy ez az egyik legidegesítőbb hajprobléma, azért tudnunk kell, hogy van ennél súlyosabb gond is, méghozzá a hajhullás. Ha pedig nem figyelünk oda hajzatunk ápolására, és apróbb gondjaira, akkor bizony ez a folyamat könnyebben beindulhat. Persze rengeteg ok állhat a kopaszodás hátterében, éppen ezért nagyon fontos szakértő véleményét és segítségét kérni. Ugyanis, ha például genetikai jellegű kopaszodással állunk szemben, az nem a mi hibánk, viszont megoldást is csak egy dolog tud adni, méghozzá a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed