Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb, ha nem habzik?

0 Komment

Sokan azt hiszik, hogy minél inkább habzik egy sampon, annál jobban hat, vagy annál tisztább lesz a hajzatunk. Pedig ez nem így van. Annak ellenére, hogy mindenki azt tartja természetesnek, hogy habzó fejjel áll a zuhany alatt, és általában utálja azokat a termékeket, melyeket alig lehet eloszlatni pont azért, mert nem habzanak egyáltalán, mégis a második a jó választás!

Hajmosáskor ugyanis nem főként a hajszálainkat kell megtisztítanunk, hanem a fejbőrünket. Ehhez pedig nem kimondottan kell a nagy habzás. Ha nem közvetlenül nyomjuk a sampont fejünkre, hanem a kezünkről oszlatjuk el egyenletesen, akkor sokkal többet teszünk hajunk épségéért, mint gondolnánk, és egyáltalán nem kell durva mozdulatokkal azt várni, hogy minél több hab képződjön közben.

Ha túlságosan habzik a samponunk, akkor sajnos az megtapad a hajszálakon, nehezítve azokat, és akár roncsolva is szerkezetüket. Ez az egyik legfontosabb részlet, melyre oda kell figyelnünk hajmosáskor, de persze sok más apróságnak tűnő dolgot sem szabad elfelejtenünk. Például fontos, hogy ne túlságosan meleg vízzel öblítsük ki hajzatunkat, és az sem mindegy, hogy egyáltalán milyen gyakran iktatjuk be a hajmosást.

Ha nem figyelünk oda a részletekre, akkor nagy károkat okozhatunk saját magunknak, pedig higgyük el, hajzatunk épp elég káros hatásnak van kitéve e nélkül is. Így könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, mint a haj kiszáradása, vagy éppen túlzott zsírosodása, a fejbőr megbetegedése, a hajszálak töredezése és végül, de nem utolsó sorban a haj hullása.

Persze az ilyen okokból meginduló hajgyérülés könnyen orvosolható, hiszen ha kicsit odafigyelünk a megfelelő gondoskodásra, máris visszafordíthatjuk ezt a kellemetlen folyamatot, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor sokkal összetettebb a probléma.

Okozhatja a hajhullást, illetve erősítheti a folyamatot pluszba a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás vagy esetleg valamilyen trauma hatása is. És lapulhat a háttérben sajnos maga a genetika, és ebben a helyzetben már saját magunk nem tudunk tenni a kopaszodás ellen. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, mely képes visszaadni eredeti frizuránkat, az a hajátültetés, de sok más helyzetben is ez lehet a legjobb segítség.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed