Az alvás és a haj

0 Komment

Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony rendszeres és kiadós alvásra is szükség van.

Mivel szervezetünkben a legtöbb regenerálódási folyamat szunyókálás közben megy végbe, ezért nagyon fontos, hogy elegendő időt szánjunk a pihenésre. Ugyancsak sokat segít, ha általában ugyanabban az időpontban térünk nyugovóra, hiszen ezzel szervezetünk felállít egy rendszert. A pihentető alvást szolgálja az is, ha lefekvés előtt próbálunk olyan tevékenységekkel ráhangolódni az éjszakára, melyek megnyugtatnak és ellazítanak minket. Ilyen lehet például egy forró fürdő, vagy olyan zene hallgatása, ami jót tesz a lelkünknek.

A rendszeres testmozgás szintén elősegíti a jó és minőséginek nevezhető alvást, és mindenki érezte már azt is, hogy egy természetben töltött nap után mennyivel könnyebben és mélyebben tudott elaludni. Ahhoz, hogy kellemesen kipihenhessük magunkat éjszaka, lefekvés előtt már ne rágódjunk dolgokon, ne aggodalmaskodjunk semmin, hiszen az csak felületes alváshoz és persze rossz álmokhoz vezethet.

Amennyiben problémáink vannak az alvással, az bizony nem csak napjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem külsőnkre is. A leginkább bőrünkön és hajzatunkon észrevehető jelek képesek megmutatni, ha nyúzottak és fáradtak vagyunk. A ráncos, szürke bőr mellett ugyanis a hajunk állapota ilyenkor a legárulkodóbb. A hajszálak könnyen töredeznek, élettelen és fakó lesz frizuránk. Mivel az alvászavarok sok esetben társulnak más problémákkal, mint például étkezési zavarokkal, könnyen kialakulhat egy idő után hajhullás is.

Ahhoz tehát, hogy szép és egészséges hajkoronánk legyen, nem elég, ha különböző kozmetikumokat kenünk a hajunkra. Amennyiben észrevesszük, hogy hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak, nagyon fontos, hogy gondolkozzunk el, min kellene változtatni, és kérjünk szakértő segítséget minél előbb.

Természetesen a hajhullást rengeteg más tényező is okozhatja, ezért fontos odafigyelnünk a jelekre, melyeket testünk ad. Ha a fent leírt problémákhoz hasonló helyzettel állunk szemben, akkor átmeneti hajhullásról beszélünk, mely esetben a kiváltó okok megszűntetése és orvoslása elegendő lehet. További segítséget nyújthat rosszabb esetben az olyan hajkezelés, mint például a mezoterápia, melynek során koncentráltan kapja meg a fejbőr a szükséges hatóanyagokat.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Balzsam vagy pakolás?

0 Komment

A drogériák polcai roskadozásig vannak tömve a különböző samponokkal és hajbalzsamokkal. Ugyanígy egyre több olyan receptettel is találkozhatunk, melyeket hajpakolás céljából saját otthonunkban is elkészíthetünk. De pontosan melyik mire jó, melyiket mikor alkalmazzuk?

A hajbalzsam tulajdonképpen arra hivatott, hogy regenerálja a hajszálainkat. Általában nem is az egész hajzatra, inkább a hajvégekre, a töredezettebb vagy szárazabb területekre érdemes használni, hiszen sok esetben fejbőrünknek nem is tenne jót, és hamarabb zsírosodna miatta frizuránk. A balzsamok segítenek abban, hogy hajszálaink kicsit újra erőre kapjanak, és ezáltal puhább, fényesebb és főként könnyebben kezelhető lesz hajzatunk. Akár minden hajmosáskor alkalmazhatunk hajbalzsamot, csak az a fontos, hogy saját hajunk típusának és problémáinak megfelelőt válasszunk.

A hajpakolások előnye az, hogy mindig természetes alapanyagokból készülnek, és persze, amikor mi keverjük ki őket, tisztában vagyunk azzal, pontosan mit is tartalmaznak. A hajpakolások célja, hogy külsőleg táplálják, vitaminokkal gazdagítság hajszálainkat. Amennyiben hajzatunk rosszabb állapotban van, alkalmazzuk őket gyakrabban, akár hosszabb kezelésként. Viszont, ha csak egyszerűen hajunk egészséges állapotát szeretnénk megőrizni, akkor elég csak néha felkenni valamilyen pakolást. Ezeket minden esetben hajmosás előtt, vagy közben kell alkalmazni, hiszen nagyon sok összetevőt elég nehéz kiöblíteni a hajból, illetve akadnak olyanok is, melyeknek nem éppen az illatuk az erősségük. Hajpakolások terén szintén nagyon oda kell figyelnünk, hogy hajtípusunknak és persze hajproblémánknak megfelelőt válasszunk magunknak, és minden esetben pontosan tartsuk be a leírások, receptek utasításait.

Összefoglalva tehát mindegyikről elmondható, hogy ha ügyesen kiválasztjuk a nekünk megfelelőt, akkor csak jó tehetünk velük. Viszont, ha komolyabb problémák merülnek fel, mint például a hajhullás, akkor ne higgyük azt, hogy ilyen csodaszerekkel orvosolhatjuk bajunkat. Ilyenkor ne húzzuk az időt, hanem keressünk fel szakembert, aki segít kideríteni, hogy mi okozza a gondokat.

Persze sok esetben meg tudjuk előzni a különböző hajápolási kencékkel hajunk állapotának romlását, ám ha már nagy a baj, akkor ezek nem jelentenek megoldást. Hajhulláskor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve maradandó kopaszodás esetén biztos megoldást a hajátültetés jelent.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kakaós segítség

0 Komment

Előző cikkünkben arról beszéltünk, hogy a mostani divat szerinti frizurák mennyire képesek megtörni a hajszálakat, és könnyen lesz miattuk száraz, élettelen a hajzatunk. Most megismerhetünk egy olyan, házilag elkészítehtő hajpakolást, mely pontosan erre a problémára jelenthet segítséget.

Azt említettük is, hogy a hajformázók és színezők használata között muszáj beiktatnunk egy-egy pihenő napot hajunk szempontjából, és ilyenkor azzal tesszük a legjobbat frizuránknak, ha valamilyen formában több ápolást nyújtunk neki. A következő hajpakolás kifejezetten ebben lehet segítségünkre.

Talán nyugodtan kiejelenthetjük, hogy pakolásunk két összetevője szinte mindenki konyhájában fellelhető. Nem kell ugyanis más hozzá, csak egy pohár yoghurt, és két evőkanálnyi kakaó. Utóbbi természetesen nem az instant, édesített változat, hanem valódi kakaópor kell, hogy legyen.

Keverjük össze ezt a két összetevőt, majd kenjük fel hajzatunkra, főleg azokra a részekre, ahol szárazabb és töredezett. A joghurt ugyanis segít a hajszálak hidratálásában, a kakaó pedig amiatt, mert a benne található vitaminokat – magnézium, vas és jód – képes hajszálainkba építeni, elindítja hajzatunk saját regenerálódását. Ezzel egy természetes fényt ad hajunknak, és frizuránk újra egészségesebb lesz.

Persze ez a módszer, mint az összes pakolás, csak akkor hatásos, ha a hajzat még javítható állapotban van, és nem hanyagoltuk el túl sokáig. Amennyiben már hosszú ideje, tartós romlásról van szó, akkor ne várjunk csodát ettől sem. Hajunk állapota ugyanis rengeteg más bajra is utalhat, és ha nem vesszük észre, hogy nagyobb a gond, akkor fruzuránkban is visszafordíthatatlan károk keletkezhetnek.

Átmeneti hajhullást okozhat péládul az egyszerű elhanyagoltság is, illetve a túl sok hajformázás, ápolás nélkül, de sajnos állhat a háttérben más egészságügyi gond is. Ilyen esetekben egyes kezelések segíthetnek hajzatunk regenerálódásának felgyorsításábán, azonban, ha genetikai ok áll a háttérben, vagy maradandó kopasz foltokokkal küzdünk, akkor a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport