Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fűtés is okozhat hajproblémákat

0 Komment

A téli fagyos hidegben nincs is jobb annál, mikor a kinti mínuszoktól bemenekülünk a jól befűtött, meleg otthonunkba. A radiátor, a kályha vagy kandalló ilyenkor a legjobb barátainkká válnak, és lassan olvasztják ki elgémberedett, átfagyott részeinket. De kellemes és imádott hatásuk mellett azonban van némi káros szerepük is sajnos, melyre nem árt odafigyelnünk.

Bármilyen fűtési eszközt használunk otthonunkban, tisztában kell lennünk azzal, hogy amellett, mennyire jó meleget teremtenek a házban vagy lakásban, a levegő minőségét is befolyásolják. Több helyen kifejezetten pára képződik a hideg és meleg levegő találkozásakor, ilyenkor fontos, hogy használjunk valamilyen párátlanítót, és szellőztessünk minél többet. A másik véglet, ami sokkal gyakrabban előfordul viszont az, hogy a fűtéssel kiszárítjuk a levegőt. A fűtött, száraz levegő pedig igencsak negatív hatással van szervezetünkre, különösképp a bőrünket veszi nagyon igénybe. Mivel fejbőrünk még érzékenyebben reagál az ilyen szárazságra, nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy kellő ápolást kapjon a hideg hónapokban. Amellett, hogy nedvesítjük a levegőt – ezt megtehetjük vizes törölköző kihelyezésével, vagy párásító készülék segítségével -, használjunk hajmosáskor hidratáló samponokat, és nyugodtan kísérletezzünk házi pakolások elkészítésével is.

A fejbőr érzékenységét könnyen észrevehetjük, hiszen a kiszáradt fejbőr viszket, és könnyen kialakulhat korpásodás is. Emellett a hajzatot is megviseli, ha a fejbőrünk nem egészséges állapotú, hajunk könnyen szárazzá válhat szintén, és hullani is kezdhet a megszokottnál jobban.

Ebben az esetben természetesen a hajhullás nem nagymértékű, és könnyen kezelhető kellő odafigyeléssel. Azonban más okok miatt előfordulhat olyan kopaszodási probléma, melyre nem elegendő pakolások használata. Ha valaki magas fokú hajhullással küzd, mindenképpen szakértőkhöz kell fordulnia, hogy gondjára megfelelő segítséget kapjon. Ez többek között lehet mezoterápiás kezelés, vagy a végleges megoldást jelentő hajbeültetés is.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás megfázás miatt

0 Komment

Sajnos ahogy szeptember derekára érünk, egyre jobban el kell fogadnunk, hogy a nyár véget ért, és bármennyire nem vártuk, beköszöntött az ősz. Ilyenkor az időjárás megváltozása miatt bizony szervezetünk is olyan változásokon megy keresztül, melyek megterhelők lehetnek számunkra.

Az egyik legfontosabb változás a hideg levegő érkezésével jön el, amikor nemcsak fázékonyak vagyunk, hanem sajnos sok esetben könnyen meg is fázhatunk. Ez egyrészt azért lehetséges, mert az időjárás változásának hirtelenségét nem követjük öltözködésünkkel, másrészt pedig azért, mert az immun-rendszerünket felkészületlenül érintheti a 10-20 fokos hőmérsékletcsökkenés.

A megfázás nem csak arról szól, hogy köhögünk, tüsszögünk, és több száz zsebkendőt használunk el, hanem érintheti sajnos a fejbőrünket is. Ha hűvösebb időben nem szárítjuk meg kellőképpen hajzatunkat, vagy elkap minket esernyő vagy csuklya nélkül egy hideg eső, mely eláztatja fejünket, és ha ráadásul még konok szél is fúj, nagy valószínűséggel fázhat meg a fejbőrünk.

Ha hajhullást észlelünk éppen akkor, mikor lázasan fekszünk otthon, akkor tudatosíthatjuk magunkban, hogy fejtetőnket sem kíméli a betegség. A fejbőr megfázása viszont jelentkezhet önmagában is, ilyenkor ezt ténylegesen csak az mutatja, hogy hajunk hullani kezd. Ez a fajta hajhullás sajnos hetekig is eltarthat, ha nem kapunk észbe időben, és a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamatot igényel.

A fejbőr megfázásakor lehetséges, hogy nem elég belsőleg gyógyszerrel kezelni a problémát, hanem kifejezetten erre a gondra kifejlesztett sampon és egyéb hajpakolások használatára is szükség lesz.

A hajhullásnak, kopaszodásnak rengeteg oka lehet, mint ahogy például a fejbőr megfázása is. Minden esetben fontos megtalálni, mi állhat a háttérben, mert lehetséges, hogy az okozó problémák kiküszöbölésével, és a hajzat megfelelő ápolásával meg tudjuk állítani a hajhullást, azonban előfordulhat, hogy olyan bajjal állunk szemben, amikor már csak a hajátültetés jelenthet segítséget a régi frizura visszaszerzésében.

 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Kellemetlen fejbőrhámlás

0 Komment

A hajzatnak és a fejbőrnek nagyon sok olyan problémája van, amit természetesnek veszünk, és csak ritkán teszünk ellenük, mert azt gondoljuk, majd úgyis elmúlik idővel. Ilyen gond a fejbőr hámlása is, ami akármennyire nem tűnik nagy bajnak, mégiscsak illene foglalkoznunk vele, mert nem várt károkat is okozhat.

A fejbőrhámlás ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa kialakulása, a kettőt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Viszont ilyen hámlás sokkal gyakrabban fordul elő, ilyenkor szabad szemmel is jól látható, hogy apró, fehér bőrdarabkák peregnek hajunkból. A szárazkorpától csak emiatt különböztethető meg, hiszen nagyobb darabokat láthatunk, mint a korpa esetében.

Fejbőrhámláskor akármennyire is úgy tűnik, hogy nem, a fejbőrünk gyulladt állapotban van, ezért nagyon fontos, hogy kezeljük, és ne hunyjunk szemet a probléma felett. A bőr tehát gyulladt, a fejbőr elszarusodási folyamata felgyorsul, és ez okozza a gyors hámlást.

Kiváltó okok között megemlíthetjük a leégett fejbőrt, a hidrogénezéssel járó hajfestést és a haj dauerolását is. Emellett okozhatja a fejbőr szárazsága, C-vitamin és egyéb nyomelemek hiánya, valamint kiválthatja stressz is. Ha jobban megfigyeljük az okokat, szembetűnő, hogy ezek a dolgok sajnos sokkal súlyosabb bajt is hozhatnak a fejünkre, hiszen a hajhullást kiváltó problémák között egytől-egyig mindet megtalálhatjuk. Ezért nagyon fontos, hogy ha fejbőrhámlást, vagy bármilyen más fejbőrbetegséget észlelünk magunkon, azonnal nézzünk utána, hogy mit lehet tenni ellene, és kezdjük meg a kezelését, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos egy idő után nagy a valószínűsége annak, hogy fejbőrünk, ezzel együtt hajunk állapota romlani fog, és egy idő után a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

A hajhullás és kopaszodás nagyon kellemetlen akár fiatal, akár időskorban jelentkezik. Ha nem kérünk időben szakértő segítséget, előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan lesz ez a folyamat. Nagyon fontos, hogy a haj ritkulásának megtaláljuk az okát, és annak tükrében kezeljük a hajzatot. Sok esetben viszont nem jelenthet megoldást más, csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés, hogy frizuránk a régi lehessen.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Makacs fertőzés: gomba a fejbőrön

0 Komment

Beköszöntött a kánikula, mindenki, aki csak teheti strandokra jár, vagy egyéb vizeket keres a felfrissüléshez. Egyre gyakrabban választják fizetős strandok helyett a folyókat és a bányatavakat. Utóbbiakat amellett, hogy tilos is, nem csak hirtelen mélységük miatt, és kiépítetlen, felügyelet nélküli veszélyességük miatt kockázatos látogatni, hanem bizony a víz tisztaságában sem lehetünk biztosak.

Az árvíz idén is kegyetlen károkat okozva vonult el hazánkban, ezzel együtt a belvíz is hatalmas gondokat okozott. Az egyik ilyen probléma az, hogy a természetes, illetve a mesterséges vizek is szennyeződtek. Sok olyan tó, aminek eddig szinte ivóvíz tisztasága volt, most büdössé és zavarossá vált. Ezeknek a tisztulása egy nagyon hosszú folyamat, a meleg azonban nem várat magára, így az emberek ilyen állapotában is kihasználják a vizeket.

Nagyon fontos, hogy ha nem tudni, mennyire szennyezett vízben fürödtünk, alaposan mossuk le utána nem csak bőrünket, de hajunkat is. Ugyanis ezekben a vizekben ilyenkor rengeteg baktérium él, a forróság pedig csak rátesz még egy lapáttal a gombásodás kialakulásának könnyedségére, hiszen a nedves haj alatt a fejbőr bepállik, és nagyon hamar kialakulhatnak rajta gomba okozta sebek.

Ha már elkéstünk az elővigyázatossággal, azonnal kezelésbe kell vennünk a gombás fejbőrt, hiszen könnyen tovább terjedhet a fertőzés, mely viszketéssel és sokszor hajhullással járhat. Rövid és a hosszabb hajjal rendelkezők is jobban teszik, ha a kényes részeket leborotválják, hiszen ha nem vágjuk le hajunkat, sokkal hosszabb ideig tarthat a folyamat.

A legjobb megoldás, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal, aki a legjobb készítményeket tudja felírni nekünk. A fertőzés megállításához szükség lehet külső kezelésre, spray, samponok és kenőcsök formájában, ezzel együtt még hamarabb kigyógyulhatunk, ha belső, gyógyszeres, antibiotikumos kúrával is segítjük szervezetünket.

Ilyen esetekben a sikeres kezelések után hajunk újra a régi lehet, viszont más probléma okozta hajhullásra sajnos nem mindig elegendőek a különböző kezelések. Előfordulhat olyan betegség miatti hajhullás például, amikor már csak a hajátültetéssel nyerhetjük vissza régi frizuránkat.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed