Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajápolás munka után

0 Komment

Rengeteg olyan szakma van, ahol előírás részt venni munkavédelmi előadásokon, van, ahol vizsgázni is kell abból, hogy mi a teendő egy-egy munkahelyi veszélyhelyzet vagy baleset esetén. Ezen kívül sokan kell, hogy hordjanak különböző védőfelszereléseket, védőruhákat a munkahelyükön. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy olyan helyen dolgoznak, ahol hajzatuk is káros hatások sorozatának lehet kitéve.

Aki koszos, porral teli helyen dolgozik, legyen az egy gyár, egy fatelep vagy egy építkezés, annak bizony mind a haját, mind a fejbőrét igénybe veszi és megviseli a levegőben szálló finomszemcsés por és kosz. Ennek következtében a fejbőrön lerakódás képződhet, az elhalt hámréteg a fejbőrre rátapad, ami egy idő után folyamatos hajveszteséghez vezethet.

Ugyanilyen problémát okozhat egy védősisak, vagy bármilyen fejfedő folyamatos viselése, ami alatt a fejbőr befülled. Ennek következtében begyulladhat, kipirosodhat a fejbőr, mivel nem tud lélegezni, ez viszketéshez vezethet, és szintén okozhat hajhullást is, ha nem ápoljuk megfelelően az igénybe vett hajzatot.

A fent említett helyzetekben nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk hajunk és fejbőrünk regenerálásáról annak érdekében, hogy a kellemetlen következményeket megelőzhessük. Ilyen esetekben érdemes minden nap hajat mosni, természetesen csak és kizárólag olyan samponnal, vagy hajgyógyászati készítménnyel, amely erre alkalmas, hiszen a túl gyakori hajmosás szintén fenyegető lehet frizuránkra. A fejfedőket mindig fertőtleníteni kell, hogy elkerüljük az irritációt, hajzatunkat pedig többször át kell fésülni, kefélni, hogy fejbőrünk szellőzhessen. Érdemes a munka közti szünetekből – mint például ebédszünet – erre is áldozni pár percet, hajunk mindenképpen hálás lesz érte.

Több ezekhez hasonló probléma okozhat tehát hajhullást, viszont ezek mellett rengeteg más oka is lehet a kopaszodásnak. Ha mindent megtettünk azért, hogy hajunk és fejbőrünk ápolt legyen, és még mindig hullik a hajunk, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés hozza vissza.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed