Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Körömvirágos gyógykezelések

0 Komment

Talán nincs is még egy olyan gyógynövényként használt virág, mely szinte minden évben, és akár évente többször is virágzik. Ennek köszönhetően pedig termesztése igazi kincs, hiszen nagyon sokféleképpen használhatjuk fel, és egészségünk minden esetben hálás lesz érte.

Gyulladáscsökkentőként, fertőtlenítőszerként és még görcsoldóként is megállja a helyét, de legyen szó akár belső, akár külső problémáról, számos esetben segítségünkre lesz ez a mellesleg szép kis virág. Készíthetünk belőle különböző főzeteket, használhatjuk fürdőhöz is, fogyaszthatjuk tea formájában, de akár ízesíthetünk vele ételeket is. Most azt fogjuk megismerni közelebbről, milyen módon alkalmazhatjuk a hajápolás területén.

Az egyik legjobb módja annak, hogy hajzatunk egészségét növeljük segítségével, ha körömvirág olajat készítünk belőle. Ehhez szárított körömvirág szirmokkal töltsünk meg egy tiszta befőttes üveget, majd öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, és zárjuk le. Körülbelül 2 hétig hagyjuk pihenni sötét, hűvös helyen, de naponta rázzuk fel az üveget közben. Ha letelt a 2 hét, szűrjük le, és már használhatjuk is. Masszírozzuk bele közvetlenül fejbőrünkbe, vagy akár alkalmazzuk pakolásként egész hajzatunkra, ha annak állapota ezt megkívánja.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így fejbőrünknek is kifejezetten jót fog tenni, akár sebes, viszkető fejbőr esetén is. A hajunkat főként akkor kezeljük vele, ha száraz, töredezett, élettelen a frizuránk. A körömvirág rengeteg jótékony hatásának segítségével visszanyerheti fejbőrünk az egészséges állapotát, és hajzatunk is csillogó, fényes és könnyebben kezelhető lesz.

Természetesen nem mindenkinek nyújthat gyógyírt a körömvirág, hiszen nem minden problémát tudunk kiküszöbölni vele. Ráadásul fontos, hogy allergiás tüneteket is okozhat, így elengedhetetlen használata előtt az, hogy kipróbáljuk bőrünkön. Ha nem pirosodik ki tőle, akkor alkalmazzuk nyugodtan készítményünket.

Azonban, ha a hajzat állapotának romlásában olyan dolgok játszanak fő szerepet, mint például a stressz vagy valamilyen gyógyszer mellékhatásai, akkor persze ártani nem ártunk az ilyen praktikákkal, de sajnos gyógyulást nem várhatunk el tőlük. Szintén általunk megoldhatatlan problémát jelent az öröklött jellegű kopaszodás is, melyet gyógyítani nem is lehet, viszont a kopasz területek eltüntetésére létezik már megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely nagyon sok esetben jelenthet még újjászületést frizuránknak.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed