Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Céklával az egészséges hajért

0 Komment

A cékla, illetve a cékla leve rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért egy kifejezett vitaminbombaként hat szervezetünkre. Nem csak fogyasztásával előzünk meg mindenféle egészségügyi problémát, de külső használatával is sokat tudunk segíteni.

Amennyiben rendszeresen fogyasztunk céklát, vagy szívesen isszuk meg a levét, olyan komolyabb bajokat is megelőzhetünk, mint például a magas vérnyomás, a vérszegénység, az érelmeszesedés vagy az anyagcserezavarok. Mint tudjuk, a felsorolt problémák bizony nem kis százalékban járulnak hozzá az átmeneti hajhullás kialakulásához, éppen ezért akár ellenszernek is mondhatjuk ezen esetekben a cékla fogyasztását.

Másrészt külsőleg is alkalmazhatjuk a cékla levét hajzatunk ápolásában, nem is csak egyféleképpen! Ha magában használjuk, már az elegendő lehet a fejbőr vérkeringésének javítására, ami hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez. Ecettel keverve alkalmazhatjuk akár még pikkelysömör esetén is, illetve megtisztítja fejbőrünket a korpától. Hidratáló hatása miatt a fejbőr egészséges lesz, megszűnik a szárazság, és az ezzel járó viszketés is. Egészségesebb, fényesebb és puhább frizurát kaphatunk, ha a céklalevet gyömbérrel keverjük össze, majd ezzel masszírozzuk át fejbőrünket, hiszen ez táplálja a hajtöveket és serkenti a vérkeringést.

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajfestés mennyire károsan tud hatni hajzatunkra. Amennyiben mégis szeretnénk egy kis változatosságot, megtehetjük ezt úgy is, hogy természetes hajszínezőket alkalmazunk. A cékla arra is tökéletes megoldás, ha valaki vöröses árnyalatra vágyna. A vízbe kevert cékla lével való öblítés is képes ilyen hatásra, de ha intenzívebb színre vágyunk, összeverhetjük hennával is, így egy természetes alapú hajfestéket kapunk.   

A cékla segítségével tehát számos olyan veszélyt küszöbölhetünk ki, melyek nagymértékben elősegítenék a hajhullás kialakulását, legyen szó belső, egészségügyi gondokról vagy éppen fejbőrproblémákról. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden egyes hajzattal kapcsolatos bajra gyógyír lehet a cékla, de rengeteget megelőzhetünk vele.

Sajnos azonban léteznek olyan komolyabb, kopaszodást elősegítő problémák, melyekre csak szakértő segítség nyújthat megoldást. Az öröklött kopaszodással például mi magunk nem tudunk kezdeni semmit, hiszen ez a genetikánkban van kódolva, önhibánkon kívül. Ilyen esetekre csak egyetlen segítség jelent biztos megoldást, méghozzá a hajátültetés.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fejtetű okozta kellemetlenségek

0 Komment

Ahogy beindul az óvodás szezon, sajnos előfordulhat, hogy szembe kell néznünk a fejtetvességgel is, ugyanis ez a vérszívó élősködő leggyakrabban a gyermekek zárt közösségében fordul elő. Sajnos nagyon könnyen elterjed ez a probléma, és ilyenkor akár a felnőtteket is érintheti a fejtetű okozta összes kellemetlenség.

A fejtetvesség erős viszketéssel jár, hiszen az élősködők nyálmirigyének váladéka olyan véralvadást gátló és viszketést kiváltó anyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően piros, duzzadt lesz az érintett rész és rendkívül viszkető érzés veszi át a hatalmat fejbőrünkön. Sajnos emiatt sokszor nem vagyunk képesek teljesen leállni a vakarózással, ami további problémákat szül.

Amint felsebezzük vakarással fejbőrünket, ott másodlagos fertőzésnek van kitéve a sérült terület, és begennyesedhet, begyulladhat. A felsértett fejbőr pedig kisebesedik, és a gyulladt részeken sajnos hajhullás is előfordulhat. A fejtetű tulajdonképpen nem okoz fertőző megbetegedést, csak a vele járó kellemetlenségek felelősek nagyon sok fertőzésért. Éppen ezért nem szabad szégyellni, ha előfordul a családban ilyen probléma, hanem azonnal kezelni kell, és meg kell állítani a fejtetű továbbterjedését.

Ezt tetűirtó hajszesz segítségével tehetjük meg, illetve a kezelés ideje alatt minden egyes hajzattal kapcsolatos eszközt – fésűt, hajcsatot stb. – ki kell cserélnünk, vagy fertőtlenítenünk kell. Oda kell figyelnünk azonban arra is, hogy maga a tetűirtás ne okozzon további gondokat. Ugyanis néhány szer annyira erős, hogy könnyen allergiás reakciót válthat ki, ami erős hajveszteséghez és egyéb panaszokhoz vezethet.

Amennyiben sikerült kikerülni a fejtetű okozta kálváriából, nagyon fontos, hogy segítsük fejbőrünket és hajzatunkat a regenerálódásban. Amennyiben az irtás során hajhullás indult meg, a szervezetnek több hónap szükséges ahhoz, hogy visszaállítsa régi frizuránkat. Mint minden átmeneti hajhullás esetén, itt is segítségünkre lehet vészesebb esetekben a mezoterápiás kezelés.

Persze hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, tehát nagyon fontos, hogy komolyan álljunk a problémához, és ne legyintsünk rá, hogy ez biztos csak az évszakváltás vagy valami más. Ugyanis a valami más akár olyan gond is lehet, mely idővel maradandó kopaszságot okoz, amire sajnos már nem elég egyes kezelések alkalmazása, hanem csak a hajátültetés jelenthet megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tetovált haj

0 Komment

Cikkünkben most egy olyan eljárást ismerhetünk meg közelebbről, melyről már tettünk említést korábban, de eddig nem részleteztük. Pedig egy olyan megoldásról van szó, mely sokak életébe hozhat változást. A hajtetoválás bizony számos kopaszodónak segíthet abban, hogy másképp érezze magát a mindennapokban.

A hajhullás problémája nagyon sok embert érinti, és bizony a legtöbben nem tudják, mit is kezdjenek vele. Pedig több lehetőség is van, melyek orvosolni tudják az okozott gondokat. Gyér frizurával, hajhiányos területekkel bizony senki nem érezheti jól magát, ilyenkor romlik az önbecsülés is, és nem szeretünk tükörbe nézve szembesülni azzal, hogy napról napra több hajszálnak kell búcsút mondanunk.

A legtökéletesebb megoldás maga a hajbeültetés, melynek segítségével visszanyerhetjük régi frizuránkat. Viszont vannak olyan esetek, amikor nem lehetséges ennek az opciónak a választása, ilyen például az, amikor nincs elegendő hajszál a tarkótáji részünkön sem, vagyis a donorterületen. Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen a hajtetoválás segítségével sokat javíthatunk a kopaszság helyzetén.

Az eljárás során tulajdonképpen optikailag sűrítik a hajzatot, a fejbőr pigmentálásával. Ez leginkább akkor éri el a kívánt hatást, ha rövidre vágott frizuránk van, de akkor is segíthet a ritkultság eltűntetésében, ha például női hajválasztékokról beszélünk. Az eljárás során saját hajunk színével azonos, tetovált hajszálakat kapunk, melyek tökéletesen be fogják fedni a kopasz részeket.

Amennyiben hajhullást észlelünk magunkon, mindenképpen a legfontosabb az, hogy keressünk fel szakértőt, és tudjuk meg, milyen megoldások jöhetnek szóba. Sok esetben ugyanis elegendő külső és belső szerek alkalmazása, vagy csupán a kopaszodást kiváltó okok megszűntetése. Amennyiben öröklött vagy más olyan típusú hajhullásban szenvedünk, melyet megállítani nem tudunk, akkor a tökéletes megoldást a hajátültetés jelenti. Aki viszont hajtetoválással szeretné optikailag elfedni a kopasz foltokat, szintén szakértő kezekhez forduljon! Ezzel számos gondot elkerülhet, és professzionális eljárásban részesülhet.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajátültetésről és a hajtetoválásról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed