Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Divatos és hasznos

0 Komment

A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen divatosak, és a megfelelőt kiválasztva nagyon jó kiegészítők lehetnek a szebbnél szebb nyári ruhák és ingek mellett, egyben pedig viselőjüket óvják az erős napsugaraktól.

Bizony nem véletlenül teszünk a kisgyerekek fejére is kis sapkákat nyáron, ezt azonban sok felnőtt igencsak mellőzi, pedig ez a viselet minden korosztálynak ajánlott ilyenkor. A mai divatban annyi fajta fejtető létezik, hogy szinte kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, ami megfelelő és tetszik. Higgyük el, nagyon sok káros hatástól is megmentjük ezzel szervezetünket, és ezen felül még jól is nézhetünk ki.

Ha sokat tartózkodunk kint a forró napsugarak alatt, akkor bizony könnyen napszúrást kaphatunk. Ez szédüléssel, fejfájással és rosszulléttel járhat, ami bizony nem múlik el egykönnyen. Fejünk takarása mellett rengeteg folyadékot is kell fogyasztanunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Az erős napfénytől nem csak arcbőrünket, hanem természetesen fejbőrünket is védjük, ha fejünkre húzunk egy szalmakalapot vagy bármi más fejfedőt. Persze a hajas fejbőr annyira nincs kitéve veszélynek, de akinek kicsit is ritkább a hajzata, annak máris könnyen leéghet a fejbőre is. Ez pedig kellemetlenségekkel jár, hiszen a leégett fejbőr nem csak viszket, fáj és hámlik egy idő után, hanem bizony akár hajhulláshoz is vezethet.

Frizuránk ápolása a nyári hónapokban is nagyon fontos, hiszen annyi káros hatásnak van kitéve, hogy ha nem törődünk vele, akkor nagyon hamar szárazzá, töredezetté és élettelenné válhat. Aki pedig már kopaszodik, még inkább óvnia kell fejbőrét attól, hogy még nagyobb károk ne érjék.

Kopaszodást nagyon sok probléma okozhat, de ha idejében felismerjük, hogy mi áll a háttérben, akkor lehet ellene küzdeni. Ha viszont olyan gonddal állunk szemben, melyet nem lehet kiküszöbölni, akkor se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokra gyógyírt tud nyújtani a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után már nem kell félnünk attól, hogy fejbőrünk le fog égni nyáron, és csak azért kell fejfedőt hordanunk, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fejkosz

0 Komment

A fejkosz egy olyan bőrbetegség, ami sajnos egyrészt igen kellemetlen, másrészt pedig hegesedéssel is jár. Igazából nem következtethetünk a nevéből semmire, hiszen sem a koszhoz nem köthető, ezen kívül pedig nem függ a nemtől és kortól sem, sajnos bármikor, bárkivel előfordulhat.

Persze hamarabb jelentkezik rossz higiénia mellett, de sajnos azokat is utolérheti, akik rendes körülmények között élnek. A betegséget kórokozó és gomba okozhatja, és fertőzött tárggyal való érintkezés útján terjed is sajnos.

A betegség a hajas fejbőrön alakul ki, általában szabad szemmel észrevehetően, így amint tapasztaljuk ezt, azonnal orvoshoz kell fordulni vele. A legjellemzőbb tünete a kérges lerakódás a hajszálak körül, melyet ha eltávolítunk, alatta a bőr nedves és vörös marad, mellette pedig igen kellemetlen szaga van a fejbőrnek.

A betegségnek három szakasza van. Az elsőnél csak fejbőrpír jelentkezik, a második szakaszban már láthatóak a felrakódások, amelyek már ilyenkor hajhullást eredményeznek. A legsúlyosabb szakaszban a fejbőr nagy része már beteg, ami akár teljes kopaszodáshoz is vezethet. Ezért fontos, hogy amint észleljük magunkon a betegség kialakulását, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Kezeléskor pedig nem csak a megbetegedett fejbőrrel rendelkező egyént, hanem bizony a közvetlen környezetében élőket is kezelni kell, nehogy átterjedjen másra is a fertőzés.

A fejkoszt okozó gomba és kórokozó hamar elpusztítható, azonban az okozott hegek és a hajhullás miatti kopasz területek sajnos már nem orvosolhatóak olyan egyszerűen. Amennyiben sikerül a betegséget még idejében elcsípni, akkor egyes kezelések, és különböző készítmények alkalmazása segíthet bajunkon, azonban ha nagyon elhatalmasodott felettünk, és maradandó kopaszságot okozott, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés jöhet szóba régi frizuránk visszavarázsolásához.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Izzadó fejbőr

0 Komment

Nagyon sokakat érint az a probléma, hogy rendszeres hajápolás mellett, akár közvetlen hajmosás után is elkezd izzadni a fejbőrük. Ez főként azért kellemetlen, mert ilyenkor a fejbőr bepállik, viszket, a hajzat pedig könnyebben elkezd zsírosodni, és ez mind bizony fejbőrhámlást is okozhat. De mit tehetünk ellene?

Elsősorban semmiképp sem szabad elviselni, és szemet hunyni felette, hiszen ha nem szüntetjük meg idejében ezt a gondot, az bizony nem csak a fenti kellemetlen tüneteket eredményezheti, hanem egy idő után igen erős hajhullást is okozhat. Így ha nagyon vészes a helyzet, egyből orvoshoz kell fordulni vele, aki fel tud írni olyan megfelelő szereket rá, melyek használatával meg tudjuk gátolni a további romlást. Ha csekély mértékű az izzadás, akkor segíthet például, ha hajmosás után paraffinolajjal dörzsöljük be fejbőrünket. Ezzel nem csak nyugtatjuk fejbőrünket, hanem meggátoljuk a haj és fejbőr kiszáradását, így a hajszálak nem fognak törni és kihullani.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary zsíros haj száraz haj töredezett haj izzadás izzadó fejbőr fejbőrhámlás viszkető fejbőr

Hajunk ápolása nagyon fontos, és kifejezetten lényeges odafigyelni már az apróbb kellemetlenségekre is. Ugyanis ha fejbőrünk izzad, hámlik, viszket, ha hajszálaink túl zsírosak vagy éppen túl szárazak és töredezettek, mindegyik okozhat akár olyan nagy és hirtelen problémát, mint a nagyfokú hajveszteség. Az esetek egy részében ez visszafordítható, ha idejében felismerjük, hogy gond van, és ha kell, szakértő segítséghez fordulunk. Ha viszont nem vesszük komolyan, és azt várjuk, hogy majd magától elmúlik ez a probléma, sajnos sok esetben szembe kell majd néznünk azzal, hogy már túl késő. Természetesen arra is van már megoldás, ha a kopaszodás nem egy visszafordítható állapot. A hajátültetés olyan emberek számára nyújt segítséget, akiknél a hajhullás egy visszafordíthatatlan jelenség, legyen annak bármilyen ok is a hátterében. Viszont ha olyan kopaszodással küzdünk, melynek kideríthető okai is orvosolhatóak, akkor sok esetben elég lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy frizuránk újra a régi lehessen.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg a különböző megoldásokat hajhullásra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Anyajegyek a fejbőrön

0 Komment

Az anyajegyek úgymond jóindulatú bőrdaganatok testünk egész felszínén. Számuk és kialakulásuk főként az örökléstől függ, de rossz életmóddal akár mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy újak jönnek létre. Mindenképpen oda kell figyelnünk rájuk, hiszen ha elváltozást tapasztalunk – viszketést, alakváltozást, növekedést, stb. -, az rosszat is jelenthet.

A hajas fejbőrön az anyajegyek állandó sérülésveszélynek vannak kitéve, hiszen hajmosáskor, fésülködéskor könnyen megsérthetjük őket. Ezenfelül ha valakinek ritkább a haja, vagy erősen kopaszodni kezd, bizony nem nyújtanak esztétikus látványt, így érdemes erről a területről leszedetni őket.

hajhullás kopaszodás hajritkulás hajátültetés hairhungary anyajegy hajas fejbőr anyajegy a fejbőrön

A kopaszodás természetesen emellett magában is egy nagyon kellemetlen probléma, mely ellen azonnal lépéseket kell tennünk, amint észrevesszük, hogy a normálisnál sokkal több hajunk hullik ki. Léteznek ugyanis olyan esetek, amikor elejét tudjuk venni a bajnak egy kis odafigyeléssel – mint például több vitamin fogyasztásával, kisebb vagy nagyobb mértékű életmódváltással, hajregeneráló pakolásokkal stb. -, de az is előfordulhat, hogy a hajhullást sokkal komolyabb ok eredményezi.

Öröklött kopaszodás esetén például nem tudjuk megállítani ezt a folyamatot, viszont szakértő segítséggel erre is kaphatunk megoldást. A hajátültetési eljárás vissza tudja varázsolni régi frizuránkat, mivel ilyenkor a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre, ami új helyéről már nem fog kihullani.

Mind a hajhullás okozta kellemetlen kopasz foltok, mind az esztétikailag rossz látványt nyújtó anyajegyek olyan problémák, melyekkel mihamarabb foglalkoznunk kell. Nem csak az önbizalmunk, hanem sok esetben egészségünk is múlik azon, hogy idejében észrevegyük a változásokat magunkon, és azokkal minél előbb el is kezdjünk foglalkozni.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hidegen sajtolt olajokat a hajnak!

0 Komment

Rengeteg otthon elkészíthető hajpakolást ismerhettünk már meg, azonban tudnunk kell, hogy nem csak az egyik legegyszerűbb, de a leghatékonyabb is, ha hidegen sajtolt olajokkal kényeztetjük frizuránkat, főleg abban az esetben, ha hajunk fénytelen és kifésülhetetlen. Ezek a gondok azonnal eltűnnek ilyen olajok alkalmazása mellett.

A hidegen sajtolt olajok sajátos préseléssel készülnek, amely sokkal kíméletesebb módszer, mint a melegen sajtolás, amelynél sajnos nem kívánatos anyagok is felszabadulnak a hőkezelés következtében. A haj szempontjából az egyik legeredményesebb pakolást szőlőmagolajból készíthetjük el, mivel nagyon gazdag E-vitaminban. Használata nagyon egyszerű. Hajmosás előtt körülbelül fél órával masszírozzuk be vele fejbőrünket, de az sem baj, ha a hajszálakra is jut belőle valamennyi.  Ebben a fél órában a vitaminok és zsírsavak beszívódnak a fejbőrbe, táplálva a hajhagymákat. Ha letelt az idő, mossuk meg a hajunkat a szokásos módon.

Az ilyen természetes hajpakolásoktól a fejbőr újra fellélegezhet, és a vérellátás is helyreáll az addig problémás területeken. Ilyen módon megelőzhető nem csak a haj egészségének károsodása, hanem a hajhagymák megfelelő működésének leállása is, ami hajhulláshoz vezethet.

Ha már előjött a hajhullás problémája, akkor számot kell vetnünk, hogy vajon mi okozhatja azt. Állhat ugyanis a háttérben az, hogy nem törődtünk megfelelően frizuránkkal, és nem ápoltuk rendesen fejbőrünket, ami pedig nagyon fontos lenne, hiszen hajzatunk nap, mint nap káros hatásoknak van kitéve. Azonban ha más probléma eredményezi kopaszodásunkat, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megtudjuk, mi orvosolhatja gondunkat. Előfordulhat ugyanis – mint például öröklött kopaszodás esetén -, hogy csak a végleges és biztos megoldást jelentő hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed