Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A frizura meghatározó

0 Komment

Amikor a szépségtrendekről, divatról és frizurákról beszélünk, általában azt hisszük, hogy ez főként a nőket érinti. Pedig nem! A férfiaknál ugyanolyan fontos szerepe van annak, hogy milyen a megjelenésük, és mennyire figyelnek az apró elemekre, mint a hölgyeknél. Sőt! Egy férfi esetében sokszor nem is hisszük, mennyire lényegesek a részletek.

Ugyan a legtöbben szívesen kijelentjük, hogy a lényeg a belső, a lélek és a személyiség, de nem szabad áltatnunk magunkat azzal, hogy a külsőnknek nincs semmilyen szerepe. Hiszen maga a külsőnk is tulajdonképpen egy kifejező eszköz arra, milyenek is vagyunk belül, ráadásul egy ismeretlennél természetes, hogy elsőre a megjelenése alapján térképezzük fel a helyzetet.

A frizura szintén nem csak a nőknél áll a fontossági sorrend elején, ha a kinézetről beszélünk. A férfiak szempontjából ugyancsak nagyon meghatározó, milyen hajzatuk van és azt hogyan hordják. Éppen ezért az egyik legnagyobb probléma, ami nem is kevés fiatalembert érint, az a korai kopaszodás.

Ennek hátterében legtöbbször a genetika áll, ilyenkor öröklött kopaszodásról beszélünk. Ez a fajta hajgyérülés bizony gyakran már nagyon fiatal korban jelentkezik. Ez pedig gyökerestül változtatja meg a kinézetet, és ilyenkor dönteni kell, hogy beletörődnek a kopaszságba, vagy nem. Amennyiben valakinek jól áll a kopasz fej, az kicsit könnyebb helyzetben van, viszont akinek mindig is a hosszabb frizura tetszett, annak el kell kezdenie a küzdelmet.

Sokan próbálkoznak mindenféle módszerrel, kencékkel és hajnövesztő szerekkel, de aztán egy idő után mindenki rájön, hogy az effajta dolgok nem fogják megoldani a kopaszodás problémáját. Az öröklött kopaszodásra ugyanis csak egyetlen olyan segítség létezik, mely biztos és egyben végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

Az eljárás már rengeteg kopaszodónak adta vissza elfeledett frizuráját, ezzel együtt régi kinézetét és persze önbizalmát is. Ha olyanba próbálunk beletörődni, amibe sosem fogunk tudni, az nagymértékben roncsolja önképünket, éppen ezért fontos, hogy kiálljunk magunkért, és hozzunk olyan döntést, mely minden szempontból segít rajtunk.

 

Ismerje meg jobban az öröklött hajhullás egyetlen megoldását, a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Itt a változás ideje!

0 Komment

A nők általában tavasszal vagy ősszel szeretnek beiktatni életükbe látványos változásokat, aminek talán az lehet az oka, hogy a természet is ilyenkor alakul át a legszembetűnőbben. Persze emellett szeretünk kifejezni némely változtatásokkal olyan mérföldkövek – szakítások, új kapcsolatok, munkahelyváltások– eljövetelét, melyek igencsak felforgatják amúgy is életünket.

Az ősz nem csak amiatt jó időszak arra, hogy alakítsunk életünkön, mert épp egy alapvető változás áll be mindenhol, hanem egyéb előnyei is vannak. Mi most azt fogjuk firtatni, hogy miért érdemes a hajátültetésbe is belevágni még most, ősszel.

Mivel a hajbeültetési eljárás után – mint minden más beavatkozást követően – természetesen számolnunk kell gyógyulási idővel, nem mindegy, hogy mikor szánjuk rá magunkat a műtétre. Az átültetett haj növekedése körülbelül három hónap után indul meg, a végleges eredményt pedig a 10.-12. hónapban láthatjuk majd. A HairHungary Klinikán végzett, tökéletesen kiforrott technológiának köszönhetően a gyógyulási idő nagyon lecsökkent, és az apró sebek teljesen láthatatlanokká válnak akár már az első hét után is, de legkésőbb 3 hét elteltével senki sem tudná megmondani, hogy bármilyen műtéten átestünk.

Viszont mindehhez nagyon fontos, hogy vegyük komolyan azt a pár szabályt, melyeket be kell tartanunk. Ha odafigyelünk a részletekre, akkor nagyon hamar bekövetkezik a tökéletes gyógyulás. Ilyen szabály például az is, hogy a hajátültetésen frissen átesett fejbőrt védeni kell az erős napfénytől, vagy az is, hogy fürdés közben vigyázzunk arra, ne érje víz a fejünket.

Éppen ezért jelenthet az ősz tökéletes időszakot arra, hogy belevágjunk egy ilyen műtétbe. Hiszen ilyenkor nem kell félnünk a napsugarak ártó hatásától és persze úszni sem támadna kedvünk. Ezen felül a hangulatossá varázsolt, mégis hosszú, őszi estéken sokkal kényelmesebb otthon maradni, és kivárni, hogy a lábadozás időszaka leteljen.

Mint tudjuk, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás az öröklött – és persze egyéb, mással nem gyógyítható – kopaszodás esetében. Míg a hölgyek ilyenkor szeretnek átesni egy kis frizura-átalakításon, addig a hajhiányban szenvedő férfiak miért ne dönthetnének úgy, hogy eljött az ideje számukra is a változásnak.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A hajátültetés következményei

0 Komment

Mint tudjuk, a hajátültetés az egyetlen olyan biztos megoldást jelentő segítség, mely az öröklött kopaszodás esetén szóba jöhet. Próbálkozhatunk mindenféle kencével, samponnal és hitegető kezelésekkel, előbb vagy utóbb el fogunk jutni arra a pontra, hogy feladjuk a felesleges kísérleteket.

Azonban azzal, hogy számos próbálkozásunk kudarcba fulladt már, természetes, hogy bennünk van a félsz, amikor egy úgymond nagyobb fába vágnánk a fejszénket, és egy olyan beavatkozás mellett döntenénk, mely még reményt éltet bennünk. Természetes, hogy kétségeink vannak, és ezer kérdésünk is adódik hirtelen, de amikor végre megértjük, hogy ez az egyetlen lehetőség arra, hogy ismét ne önbizalom hiányosan nézzünk a tükörbe, akkor talán le tudjuk győzni a félelmeinket.

A hajátültetést eddig még senki nem bánta meg, ez talán az egyik legértékesebb indok arra, miért is vágjunk bele. Most összeszedjük azokat a következményeket, illetve eredményeket, melyek még inkább biztosíthatnak minket afelől, hogy kétségtelenül ez a legjobb döntés, amit meghozhatunk.

A hajbeültetés során saját, tarkótáji donorterületeinkről kerülnek át hajszálaink azon részekre, ahol nagyobb mértékben mutatkozik hajhiány. Mindenkinél személyre szabva kerül meghatározásra az, hogy hány hajszállal kell dolgozni, illetve hány alkalommal kell a tűk alá feküdni ahhoz, hogy a kívánt eredményt érhessük el. Ez természetesen attól függ, kinél milyen mértékben uralkodtak el a kopasz területek.

Mivel eredeti helyükön nem hat ezekre a hajszálcsoportokra az a férfi nemi hormon, mely a hajhullásért felelős, így új helyükön is ugyanígy fognak viselkedni. Ez azt jelenti, hogy a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk attól, hogy újra szembekerülünk a kopaszodás rémével.

Ezen felül a mára tökéletesre forrott technológiának köszönhetően a műtéttel járó hegek annyira picik, hogy gyógyulás után teljesen láthatatlanok lesznek. Emellett pedig maximálisan természetes hatású lesz frizuránk, egyáltalán nem lehet megmondani majd róla, hogy nem maguktól nőttek oda azok a hajszálak.

A hajátültetés következményei közé tehát csakis a tökéletes eredményt, és persze az elégedettséget, a visszatért önbizalmat és a megújult, fiatalabb külsőt tudjuk felsorolni. Ha mégis akadnának még kétségek, olvassanak bele egy-egy blogba, melyeket hajbeültetésen átesett páciensek írtak.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed