Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajápolás repceolajjal

0 Komment

A haj kényeztetése elengedhetetlen ahhoz, hogy kifogástalan és egészséges állapotot tartsunk fent mind a hajkoronánk, mind pedig a fejbőrünk tekintetében. Amint nem figyelünk oda, vagy éppen nem hagyunk időt az ápolásra, nagyon hamar előjöhetnek olyan gondok, melyeket a külső, káros hatások vagy éppen a helytelen életmód eredményez.

Hajpakolásaink széles skáláját most a repceolajjal egészítjük ki, mely többféleképpen is alkalmazható hajunk gondozásában. Mivel a sok telítetlen zsírsav mellett rengeteg B-, E- és K- vitamint is tartalmaz, remek hidratáló és gyulladáscsökkentő a hatása. Emellett pedig puhítja a hajzatot, ezért selymes, egészséges frizurát kaphatunk, ha pakolásként használjuk.

Hajzatunk erősítéséhez keverjünk egy kevéske pirospaprikát repceolajba, majd jól masszírozzuk bele fejbőrünkbe. Ez serkenti a hajhagymák működését, ezzel biztosítva a hajszálak erősebb és ellenállóbb mivoltát. Sörhöz keverve dúsabb és élettel telibb hajkoronát varázsol fejünkre, és ezt a hajápolási módszert akár kéthetente is elég alkalmaznunk a szép eredmény eléréséhez.

Természetesen nem minden hajjal kapcsolatos probléma oldható meg az ilyen házi praktikák segítségével. A haj elvékonyodása, töredezettsége, illetve fénytelensége olyan komoly gondokra is utalhat, melyeknek hamar utána kell járni. Főként, ha megfelelő ápolás mellett sem lesz egészséges frizuránk, akkor tudhatjuk, hogy máshol kell keresni a baj forrását.

Nőknél nagyon sok esetben végződik olyan átmeneti hajhullással az effajta hajzatromlás, mellyel aztán sokkal többet kell majd foglalkozni, hogy helyre jöjjön. Ugyan a leggyakoribb hajhullási forma, az öröklött jellegű kopaszodás a férfiakat érinti, nagyon sok hölgy is küzd a frizura gyérülésének gondjával.

Míg előzőnél a gének a ludasok, és megoldásként igazi segítséget csak a hajátültetés jelenthet, addig a nőknél gyakrabban előforduló, átmeneti hajhullásért általában valamilyen betegség vagy lelki gond a felelős. Ilyenkor a kiváltó tényezők kiiktatásával, illetve orvoslásával a hajzat is regenerálódik idővel, de segítséget nyújt és felgyorsítja ezt a folyamatot a mezoterápiás- vagy akár a prp-kezelés is.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszodik a párom!

0 Komment

A legtöbb párkapcsolatban azon áll vagy bukik a közös történetünk, hogy mennyire vagyunk képesek elfogadni a másik hibáit, mennyire akarjuk megváltoztatni egyes dolgokban, illetve, hogy ezt a változtatást ő mennyire teszi meg értünk szívesen és könnyedén, ha egyáltalán megteszi. Ez így van mind a külsőnket, mind pedig a belsőnket illetően.

Természetesen, ha két ember együtt van, akkor folyamatosan csiszolódnak, kialakulnak szokások, melyeket együtt élnek át nap, mint nap, és persze egyszer-egyszer előjönnek az ellentétek is. De mi van akkor, ha egy olyan külsőt érintő probléma jön be a képbe, mely ellen mi magunk nem tehetünk semmit.

Ilyen lehet például a kopaszodás is, mely legtöbb esetben sajnos nem tőlünk függ, nem választhatjuk meg, hogy mikor kezdődjön el. A férfiakat érintő, leggyakrabban előforduló, öröklött jellegű kopaszodás ráadásul sok esetben már elég fiatal korban megindulhat, és ez természetesen zavaró hatással van a legtöbb kopaszodóra. És sok esetben nem csak rájuk, hanem kedvesükre is, hiszen az addig megszokott fürtöknek, rakoncátlan tincseknek, melyek közé eddig élvezettel túrhattak, igen hamar búcsút kell inteniük. Persze, ha a férfinak a szerencsétlen, kopaszodásért felelős gének mellé szerencsés gének is társultak, és jól áll neki a tar fej, akkor csak idő kérdése, és megszokjuk az új külsőt. Azonban nem mindenkiről mondható el, hogy hajzat nélkül is jóképű és szexi. Az ilyen helyzetekben pedig a társaknak sincs könnyű helyzetük, hiszen attól még, hogy szeretik párjukat, a külső változások árnyoldalt jelenthetnek a kapcsolatban is.

Fontos, hogy minden helyzetben álljunk ki szívünk választottja mellett, és ha negatív irányba kezd haladni a kopaszodás okozta helyzet, akkor ne hazudjuk azt, hogy „igen, nekem így is tetszel”. Beszéljük meg ezt a problémát, és próbáljuk terelni kedvesünket arra az útra, ami mindenki számára megnyugvást okozhat.

A kopaszodás ugyanis manapság már nem egy orvosolhatatlan gond, hanem igenis tehetünk ellene, ha nem szeretnénk, hogy beférkőzzön mindennapjainkba és magánéletünkbe. A hajátültetés lehetőséget ad mindenki számára, hogy ismét olyan frizurával hódítson, mint régen, és elfelejthesse a hajhullás okozta kellemetlenségeket. Fogjuk hát meg párunk kezét, és segítsük a helyes döntés meghozatalában, hogy a hajbeültetés után aztán mindketten elégedettek lehessünk az eredménnyel!

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszon vagy hajjal?

0 Komment

Nagyon sok világsztár fogadta el a kopaszságot, sőt, sokaknak már védjegyükké vált a tarság, azonban nem teljesen biztos, hogy mindenkinek jól áll ez. Vajon jól döntött például StanleyTucci, amikor a kopaszság mellett tette le a voksát, vagy jobban tenné, ha inkább új frizurát választana magának?

A híres színészt rengeteg olyan szerepben láthattuk már, ahol más és más frizurával jelent meg, de természetesen leginkább kopaszon találkozhatunk vele a filmvásznakon. Persze lehetséges, hogy könnyebbséget jelent egyes karakterek megformálásánál, ha csak simán különböző parókákba bújtatják fejét, és sokak szerint jól áll neki a kopaszság is. Ennek ellenére inkább elgondolkodhatna azon, milyen lenne ismét dús hajzattal az élet, hiszen valljuk be, akár éveket is fiatalíthatna rajta a hajkorona.

Rengeteg férfi néz szembe ugyanezzel a problémával, és sokan közülük már nagyon fiatalon tapasztalhatják a kopaszodás okozta kellemetlenségeket. Mivel kinézetünk egyik alapvető részletéről van szó, ezért nagy hatással van külsőnkre a hajzat milyensége. A férfiaknál leggyakrabban előforduló, öröklött típusú hajhullást ráadásul maximum csak késleltetni lehet picit, igazi megoldásként viszont egyetlen eljárás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés.

A beavatkozás során a tarkótáji donorterületről ültetnek át hajszálakat azokra a fejrészekre, ahol különösen gyér már a hajzat. Az új helyükön pedig úgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint az eredeti területükön, és nem hullnak ki, ami végleges biztonságot ad a pácienseknek. Az öröklött kopaszodás esetén általában a homlokvonal húzódik gyorsan feljebb, illetve a fejtetőn kezd egyre inkább gyérülni a hajzat. A hajátültetést követően újra olyan lehet frizuránk, mint régen, és ez több esetben is fiatalodást, az önbizalom visszaszerzését és természetesen kisugárzásunkban is pozitív változást eredményez majd.

Amennyiben a kopaszság rossz hatással van lelki világunkra, és nem érezzük miatta jól magunkat a bőrünkben, nem szabad beletörődni, hiszen van rá megoldás. Stanley Tucci talán azt hiszi, sármosabb és férfiasabb mostani hajzatával – vagyis inkább hajzatának hiányával -, ám ha belevágna a hajátültetésbe, egyértelmű, hogy csak pozitív visszajelzéseket kapna külsejével kapcsolatban.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A veszélyes penész

0 Komment

A penészgombák imádják a nyirkos helyeket, és ugyancsak szeretik a meleget is. Éppen ezért nagyon hamar indul meg a szaporodásuk nyáron, amire fokozottan oda kell figyelnünk, hiszen elegendő egy kis penészfolttal rendelkező gyümölcsöt megennünk ahhoz, hogy utolérjen minket a baj.

Ha valamilyen úton-módon bekerülnek szervezetünkbe a penészgombák spórái, akkor az megzavarhatja a hormonháztartásunkat, bélrendszeri gondokat okozhat, gyulladásokat idézhet elő. Fejbőrünk pedig az egyik leggyorsabb jelzőrendszer ilyen esetekben, hiszen mindez hat rá is sajnos, és hamar mutatja elváltozásokkal, hogy probléma van a szervezetben.

Amennyiben allergiásak vagyunk a penészgombára, már az is elég, ha csak belélegzünk valamennyit. Az ilyenfajta allergiát jelezheti szédülés, fejfájás, hányinger vagy hasmenés, illetve hajhullás is. Elég egy olyan rejtett zug, ahol nem is láthatjuk, hogy penész van, már az előidézheti az allergiás tüneteket, azonban ha olyan helyen élünk, ahol szinte állandóan jelen van, akkor sajnos drasztikus és megállíthatatlan minden folyamat, míg nem orvosoljuk a problémát. A többszöri szellőztetés, a jó szigetelés és a gyakori takarítás vethet csak véget szenvedésünknek.

A penész tehát több szempontból is veszélyes szervezetünkre, és sajnos frizuránkat nézve bármelyik variációról is beszélünk, negatív hatással bír. A penészgomba által előidézett hajhullás azonban elmúlik, amint kiiktatjuk életünkből a penész jelenlétét. Amennyiben belekerült szervezetünkbe, speciális méregtelenítéssel, lúgosítással tudjuk orvosolni a helyzetet, a külső tényezőket pedig a fent leírtak alapján tudjuk számunkra biztonságossá tenni. A problémák kiküszöbölése után megindul hajzatunk regenerálódása, mely – mint általában minden átmeneti hajhullás esetében – legfeljebb 6 hónapig tarthat. Persze, ha későn jöttünk rá, hogy mi a baj, akkor ez sajnos tovább is húzódhat, ilyenkor segítségünkre lehetnek olyan eljárások, melyek gyorsítják a hajzat felépülését és visszanövését. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

Az említett gondok azonban csak egy töredékei annak a listának, melyen a hajhullás hátterében álló gondok szerepelnek. Számtalan más oka is lehet annak, hogy megindul a kopaszodás, a genetikától kezdve a lelki gondokig, így jobban tesszük, ha segítséggel próbáljuk megtudni, hogy mi okozhatja hajgyérülésünket. Amennyiben öröklött jellegű kopaszodásról van szó, egyetlen megoldás jelenthet biztos segítséget, mégpedig a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed