Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajbeültetés előtt

0 Komment

Ha valaki a hajbeültetés mellett dönt a túlzottan elhatalmasodni kezdő kopaszodás miatt, az általában még mindig tele van kérdésekkel. Milyen lesz? Hogyan zajlik? Mit lehet várni? Mire lehet számítani? Pontosan azért, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat kaphassunk, szükséges a beavatkozás előtt konzultáción részt vennünk.

És persze nem csak ezért. Rengeteg felmerülő lehetőséget kell átbeszélni és természetesen kizárni ahhoz, hogy a személyre szabott hajplasztikánk a lehető legjobb eredményt érhesse el. A HairHungary Klinika éppen ezért tartja elengedhetetlennek a személyes konzultációt, melyet ingyenes biztosít mindenkinek.

A konzultáción mindkét fél tájékozódik a részletekről, hiszen ilyenkor kerül megbeszélésre, hogy a páciens mit szeretne, és persze szintén ekkor tudja meg a szakorvostól, hogy pontosan mire számíthat. A hajbeültetést minden esetben először egy alapos kivizsgálás előzi meg, melynek során analizálják, hogy tulajdonképpen mi is okozza a kopaszodást. Amennyiben felmerül a lehetősége, hogy a hajvesztés visszafordítható, akkor természetesen más megoldás is szóba jöhet, így ezeket az eshetőségeket ki kell zárni.

Felmérik továbbá a donorterületet, a fejbőr jellemzőit, a haj vastagságát, egyszerűen egy olyan mindent átfogó kivizsgálásra számíthatunk, melynek segítségével aztán biztosak lehetünk majd a tökéletes végeredményben. A páciens kórelőzményeit és kívánságait figyelembe véve készül aztán el a beavatkozás személyre szabott terve. Fontos, hogy ennek minden részletével, illetve az eljárás pontos menetével tisztában legyünk ahhoz, hogy nyugodt szívvel vághassunk bele az egész változásba.

Lehetőség van a személyes konzultáció során arra is, hogy valaki egyedi kérésekkel álljon elő, mint például, hogy milyen legyen az új hajszálak dőlésszöge. Nagy könnyítést jelenthet az is, ha valaki egy régebbi fotóját elhozza és megmutatja, hogy milyen volt korábbi hajkoronája.

A hajbeültetési műtét időpontja csak mindez után lesz leegyeztetve, amikor már nem maradt bennünk sem kérdés, sem kétely azzal kapcsolatban, hogy mire is vállalkozunk pontosan. Mivel a konzultációt a szakorvosok végzik, így biztosak lehetünk abban, hogy teljes körű és mindenre kiterjedő válaszokat kaptunk. Már csak egy dolgunk van hátra ezután: várni a műtét napját, és az azt követő időszakot, amikor hétről-hétre nyomon kísérhetjük majd hajzatunk pozitív változásait.

Bővebben a kopaszodásról és a hajbeültetésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A hajátültetés fáj?

0 Komment

Nemrégiben egyik celebünk vetette fel a gondolatot, hogy a hajátültetés biztos nagyon fájhat, ezért valószínűleg ő nem feküdne a tűk alá. De vajon helyes-e a feltevés, hogy ez a beavatkozás valóban fájdalmakkal jár, vagy csak feleslegesen félünk ilyen részletektől, esetleg ilyen indokokkal próbáljuk kihúzni magunkat az alól, hogy meghozzuk a döntést?

Természetesen hiába terjed el egyre jobban a hajátültetésről szóló sok pozitív bejegyzés és beszámoló, sajnos még mindig nagyon sokan nem ismerik, hogy tulajdonképpen miről is szól egy ilyen eljárás, mivel jár, és mi várható utána.

A HairHungary Klinika pedig már rengeteg kopaszsággal küzdőnek adta vissza az elfelejtett frizurát, és ezzel együtt a korábbi kinézetet, ami valljuk be, igencsak pozitív változást jelent mindazoknak, akik hamar kezdték elveszíteni hajzatuk nagy részét. Emellett blogoldalt is vezetnek, akik átestek már a beavatkozáson, így mindenki választ tud kapni felmerülő kérdéseire és kétségeire.

A hajátültetést egyébként egy teljesen felszerelt, steril és a lehető legnagyobb kényelmet biztosító hajplasztikai műtőben végzik Klinikánkon. Ahhoz, hogy az eljárás ideje alatt a páciens el tudjon lazulni, hallgathat zenét, nézhet filmet, vagy akár internetezhet is. Mivel a beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, így semmilyen fájdalomtól nem kell tartani. A páciens maximum csak érzetszerűen fogja tapasztalni, hogy épp munka folyik a fejtetején, fájdalommal azonban egyáltalán nem kell számolni.

Tehát, akit a fájdalomtól való félelem tart vissza attól, hogy kopaszságával szembenézzen, és jelentkezzen az egyetlen végleges és biztos megoldást nyújtó eljárásra, annak itt az ideje, hogy elhiggye, ettől tényleg nem kell tartania.

A hajátültetés után nem csak az eredmény lesz biztos, hanem az is, hogy a páciens teljesen kicserélődik, sokkal jobban fogja érezni magát bőrében és főleg új frizurájában. Ráadásul a beültetett hajszálak már sosem fenyegetnek azzal, hogy újra kihullanának, így nyugodtan dőlhetünk majd hátra, és csak azzal kell foglalkoznunk, hogyan, merre fésüljük majd hajzatunkat.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A hajátültetés következményei

0 Komment

Mint tudjuk, a hajátültetés az egyetlen olyan biztos megoldást jelentő segítség, mely az öröklött kopaszodás esetén szóba jöhet. Próbálkozhatunk mindenféle kencével, samponnal és hitegető kezelésekkel, előbb vagy utóbb el fogunk jutni arra a pontra, hogy feladjuk a felesleges kísérleteket.

Azonban azzal, hogy számos próbálkozásunk kudarcba fulladt már, természetes, hogy bennünk van a félsz, amikor egy úgymond nagyobb fába vágnánk a fejszénket, és egy olyan beavatkozás mellett döntenénk, mely még reményt éltet bennünk. Természetes, hogy kétségeink vannak, és ezer kérdésünk is adódik hirtelen, de amikor végre megértjük, hogy ez az egyetlen lehetőség arra, hogy ismét ne önbizalom hiányosan nézzünk a tükörbe, akkor talán le tudjuk győzni a félelmeinket.

A hajátültetést eddig még senki nem bánta meg, ez talán az egyik legértékesebb indok arra, miért is vágjunk bele. Most összeszedjük azokat a következményeket, illetve eredményeket, melyek még inkább biztosíthatnak minket afelől, hogy kétségtelenül ez a legjobb döntés, amit meghozhatunk.

A hajbeültetés során saját, tarkótáji donorterületeinkről kerülnek át hajszálaink azon részekre, ahol nagyobb mértékben mutatkozik hajhiány. Mindenkinél személyre szabva kerül meghatározásra az, hogy hány hajszállal kell dolgozni, illetve hány alkalommal kell a tűk alá feküdni ahhoz, hogy a kívánt eredményt érhessük el. Ez természetesen attól függ, kinél milyen mértékben uralkodtak el a kopasz területek.

Mivel eredeti helyükön nem hat ezekre a hajszálcsoportokra az a férfi nemi hormon, mely a hajhullásért felelős, így új helyükön is ugyanígy fognak viselkedni. Ez azt jelenti, hogy a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk attól, hogy újra szembekerülünk a kopaszodás rémével.

Ezen felül a mára tökéletesre forrott technológiának köszönhetően a műtéttel járó hegek annyira picik, hogy gyógyulás után teljesen láthatatlanok lesznek. Emellett pedig maximálisan természetes hatású lesz frizuránk, egyáltalán nem lehet megmondani majd róla, hogy nem maguktól nőttek oda azok a hajszálak.

A hajátültetés következményei közé tehát csakis a tökéletes eredményt, és persze az elégedettséget, a visszatért önbizalmat és a megújult, fiatalabb külsőt tudjuk felsorolni. Ha mégis akadnának még kétségek, olvassanak bele egy-egy blogba, melyeket hajbeültetésen átesett páciensek írtak.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

3 hónappal a műtét után

0 Komment

Cikksorozatunkban azon pácienseink szemszögéből ismertetjük meg a hajátültetési eljárás menetét, és az ő saját gondolataikat, akik már átestek ezen a beavatkozáson. A műtétet megelőző, illetve közvetlen a műtét utáni érzelmekről már olvashattunk, most a beavatkozás után 3 hónappal időzünk el egy kicsit.

Ez ugyanis ismét egy sorsdöntő korszak, hiszen ekkorra már nem csak növöget az új helyén a hajzat, hanem bizony hullogatnak is ki az új hajszálak. Ez elsőként rémisztő lehet, pedig ez nem más, mint egy természetes hajhullási folyamat, amitől nem kell tartani. De lássuk, hogyan látják ezt maguk a páciensek.

„Időnként figyelgetem, hogy épp hullanak, vagy nőnek-e az új hajszálak, egyelőre úgy tűnik, hogy továbbra is inkább fogynak, de ez normális – a forgatókönyv szerint a harmadik hónap tájékán lesz a legkevesebb a létszámuk, majd onnan indul meg az egységes növekedés.” (Hajbeültetés után – blog)

hajhullás hajbeültetés hajátültetés műtét páciensek hairhungary 3 hónap hajnövekedés hajbeültetés blog

„Leginkább abból vettem észre, hogy tovább növekvő hajam ismét régi formáját kezdte fölvenni: hátul és oldalt sűrű, elöl pedig jóval ritkább, rövidebb és gyengébb volt… Ám a család egészen jó hírrel fogadott. Mint elmondták - a homlokom középső részén, ahol a hajbeültetés történt, sok apró fekete hajszál kandikál kifelé - egészen sűrűn és fiatalosan.” (Tamás hajátültetése)

„1 hónap elteltével viszont elkezdett hullani és 1,5 hónappal a beültetés után már szinte az összes beültetett haj kihullott. Ezt már a műtét előtt jelezték, hogy így fog történni, úgyhogy nagy meglepetés nem ért ezzel kapcsolatosan.” (Zsolt hajbeültetése)

A fent olvasott részletekből tehát láthatjuk, hogy akármennyire is ijesztő lehet az, hogy az újonnan beültetett hajszálak megválnak tőlünk, a személyes konzultációknak, és a Klinika teljes körű odafigyelésének köszönhetően, miszerint a pácienseket minden apróságról és lehetséges történésről tájékoztatnak, mégis el tudják hinni, hogy ez természetes folyamat, és bizakodva várják a lassan, de biztosan közeledő végeredményt.

Következő cikkünkből megtudhatják, mi várható a beavatkozás után fél évvel, addig is szemezgessenek hajbeültetés blogjainkból, és keressék fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen kérdésük van a hajátültetéssel kapcsolatban:

 HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Cikksorozatunkban eddig a hajátültetést megelőző indokokról és érzelmekről, valamint magáról a műtét menetéről olvashattunk a páciensek gondolatain át. Most az első kritikus hétről tudunk meg többet, ami a beavatkozáson keresztül ment embereknél ugyancsak olyan izgalmas, mint akár maga a műtét.

Természetesen itt is, mint minden más műtét után bizony odafigyelést igényel a beavatkozással járó minden apró részlet, melyre a pácienseknek maguknak kell gondot fordítaniuk, ha azt akarják, hogy az eredmény valóban megfelelő legyen. Lássuk, hogyan élték ezt át, és pontosan mikre kellett feltétlen vigyázniuk:

„… egy hétig kell a fiziológiás sóoldattal permeteznem a beültetés helyét, és víz nem érheti azt. Két párnával kell aludnom és csak a hátamon feküdhetek éjszaka. Az utcára kimozdulni nem javasolt egy hétig, mert a nagy hideg sem tesz jót a frissen beültetett graftoknak.” (Egy hajbeültetés története – blog)

„A doktornő egyébként is "kiadta parancsba", hogy kerüljem az izzadást, a meleget és fizikai terhelést legalább 2 hétig. Őszintén szólva a legnehezebben azt lehetett kibírni, hogy nem sportolhattam az első időszakban.” (Harsányi Gergely hajátültetése)

hajbeültetés hajátültetés hajbeültetés blog hajhullás kopaszodás harsányi gergely első kritikus hét műtét páciensek Szuper Levente

„… - a műtét után egy hétig javasolt az önkéntes szobafogság, egyrészt a biztonságos gyógyulás miatt, másrészt hogy ne ijeszd halálra az embereket a homlokodtól az orrod felé haladó púp (felszívódó érzéstelenítő) keltette bizarr látvánnyal.” (Hajbeültetés után – blog)

„Egyetlen dolog zavart csak. Az, hogy nem moshattam  hajat az első héten…” (Hajbeültetés nőknek – blog)

A műtét utáni első hét tehát annyiban kritikus, hogy nem ajánlott kimozdulni, illetve alvás szempontjából sem biztos, hogy a legkényelmesebb módon kell elhelyezkedünk azért, mert az újonnan beültetett graftok nem érintkezhetnek a párnákkal. Ezek az apró kellemetlenségek viszont úgy tűnik, hogy nem szegték a páciensek kedvét, a blogokból kiderül, hogy mindenki, mint egy kisangyal, betartotta a mondottakat, és így átlépve aztán a nehéz időszakot eljöhetett a jóleső felismerés ideje, hogy az új hajszálak növögetni kezdenek.

A következő időszakról megtudhatnak többet jövő heti cikkünkből, addig is olvasgassák hajbeültetés blogjainkat, és ismerjék meg közelebbről a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed