Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borókabogyós hajápolás

0 Komment

A borókabogyó pozitív hatásait kevesen ismerik, pedig rengeteg kozmetikum és hajápoló szer tartalmazza ezt összetevőként. Nem véletlen, hiszen serkentő hatásának köszönhetően igencsak jó befolyással lehet hajhagymáinkra, ezzel együtt pedig az egészséges hajnövekedésre is. Most megismerhetünk egy egyszerű receptet, melyet mindenki el tud készíteni saját otthonában is, és nem csak nőknek ajánljuk!

A borókabogyó az egyik legősibb növény, melyet valaha az emberiség használt, gyógyító céllal. Az egész szervezetünkre nézve rendelkezik pozitívumokkal. Például a prosztata vagy a hólyaggyulladás problémáit képes megoldani, és erősíti a májat is vízhajtó hatásának köszönhetően, de távol tartja az atkákat és a bolhákat is, ha a bőr szempontjából vizsgáljuk hatásait.

Hozzájuthatunk illóolajként, lehet használni inhalálásra is, készíthetünk teát is belőle, most viszont egy egyszerű hajpakolás lesz segítségünkre abban, hogy erősebb, élettel telibb és egészségesebb hajzatot kaphassunk. Nem kell mást tennünk hozzá, mint összetörni egy teáskanálnyi borókabogyót, és ezt hozzákeverni egy egész tojáshoz. Pár perc után vigyük fel hajzatunkra a kapott elegyet, és masszírozzuk bele jól fejbőrünkbe. Maximum tíz percig hagyjuk hatni kencénket, majd alaposan öblítsük ki langyos vízzel, és ezután mossunk hajat a szokásos módon. Mivel a borókabogyó serkenti a hajhagymák működését, kiküszöbölhetünk ezzel a módszerrel nagyon sok olyan problémát, melyek hajhulláshoz vezetnének.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzatunkkal előforduló bajunkra gyógyírt jelenthet a fent leírt hajápolás bevezetése mindennapjainkba, csak egyszerűen sok gondot meg tud előzni. Sajnos léteznek azonban olyan problémák, melyre az ilyen, otthon elkészíthető pakolások már kevésnek bizonyulnak, sőt, még a gyógyszertárban kapható orvoslási készítmények sem elegendők.

A genetika ellen ugyanis nem tudjuk felvenni a harcot, és ha a kopaszodás öröklött jellegű, akkor sajnos ezek nem lehetnek segítségünkre. Egyetlen megoldás tudja visszavarázsolni ilyen esetekben a frizuránkat, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével nem csak biztos, hanem végleges eredményt is kaphatunk.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A szexi Hugh Jackman

0 Komment

Nők milliói bomlanak utána már csak a képernyőn keresztül is, a szexi filmsztár ugyanis nem csak megnyerő arccal, hanem valóban igazi, férfias kisugárzással rendelkezik. Már rengeteg szerepben láthattuk, azonban valljuk be, mégiscsak akad olyan átalakulás, ami nem feltétlenül áll jól neki.

Ugyanis még farkasként is megnyerőbb a kinézete annál, amilyennek „A forrás” című filmben láthatjuk, legalábbis az egyik jelenetsorozatában nem a legtökéletesebben néz ki. Persze, valószínűleg az alkotóknak pont ez volt a célja, viszont ezzel együtt megtudhattuk – és nem biztos, hogy erre a hölgyközönség annyira vágyott is -, hogy milyen lenne a filmsztár kopaszon.

Sajnos a válasz mindenképpen az, hogy ha a színész kopaszodni kezdene, akkor a legjobb, amit tehetne, az a hajbeültetés lenne, hiszen hajzatával az egész karaktere, férfias és szexi kinézete a semmibe veszne. Ezt pedig valószínűleg sem ő maga, sem pedig a nézők nem szeretnék.

Számos férfit ér el hamar a kopaszodás, általában pedig öröklött jellegű hajgyérülésről beszélhetünk, és bizony nagyon sokuknak – ugyancsak, mint Hugh Jachman-nek – nem éppen a legelőnyösebb frizura a hajatlan fejtető. A tarságot pedig vagy elfogadjuk, vagy elkezdünk küzdeni ellene, de sajnos a genetikai úton elkezdődő kopaszodásnak nem szab gátat semmiféle gyógyszer vagy kozmetikum.

Ebben az esetben tényleg csak a hajátültetés lehet segítségünkre, ami viszont végleges megoldást ad mindazoknak, akik a beavatkozás mellett döntenek. Az eljárást követően pedig nem kell félnünk újabb hajhullástól azokon a területeken, melyekre a tarkótáji hajzatból ültettek, hiszen ezek a hajszálak ugyanúgy fognak viselkedni, mint előző helyükön, és nem hullnak ki.  

Mivel az arcunk karakterét nagymértékben befolyásolja a hajunk és annak viselése, ezért érthető, hogy amint kopaszodni kezdünk, felborul az addigi kép.  Nem kell azonban beletörődnünk abba, amibe igazából soha nem is tudnánk teljesen. Válasszuk a hajbeültetés adta lehetőséget inkább, mellyel megmaradhat önbizalmunk, addigi sármos kinézetünk és persze visszatérhet régi hajzatunk is.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Beteges?

0 Komment

Sajnos mindenkiben megvan az a rossz tulajdonság, hogy elsőre a külső alapján ítélkezünk. De mi más teremthetne meg egy alapot abban, hogy megismerjünk egy embert? Ráadásul a külsőnk nagymértékben függ személyiségünktől, hiszen nem véletlen, hogy ki milyen ruhát hord, hogy fésüli frizuráját vagy éppen milyen sminkkel jelenik meg.

De mi van akkor, hogy egy adottsággal nem tudunk mit kezdeni, vagy éppen elindult egy olyan folyamat a testünkön, amin sajnos mi magunk nem vagyunk képesek változtatni? Ilyen lehet a kopaszodás is, melynek millióféleképpen próbálhatunk gátat szabni, ha a genetika okozza, sajnos nem leszünk képesek visszafordítani.

Sok férfi esetében a kopaszság nem hátrányos, mert jól áll nekik, sőt, akár még férfiasabbak is lesznek tőle. De nem mindenki ilyen szerencsés. Ugyanis a legtöbb ember szereti a dús frizurát, amivel lehet is mit kezdeni, és ami személyre szabva határozza meg külsőnket.

Már sokszor beszéltünk arról, hogy a hajzattal való játék mennyire nagy segítséget jelent például a filmvilágban vagy a színházban. Sajnos a kopaszsággal általában nem jó dolgokat akarnak elérni, sőt! A legtöbb betegség ábrázolásakor előveszik a kopaszságot, mint kelléket ahhoz, hogy minél rosszabbul nézzen ki a szereplő, és mint tudjuk, sajnálatos módon a való életben is rengeteg kór jár azzal, hogy a hajzat kihullik.

Nem véletlen tehát, hogy ha gyérülni kezd a frizura, és inkább teljesen leborotváljuk, mert még az is jobban néz ki, sokszor megijednek a környezetünkben élők, hogy „csak nem valami nagy baj van?”. Ez pedig már nem csak kellemetlen, hanem szabályosan idegesítő is lehet, és természetes, hogy ilyenkor nem szeretünk már tükörbe nézni, és az önbizalmunk is egyre gyengébb lesz.

Akinek nem áll jól, bizony jobban teszik, ha nem törődnek bele a kopaszságba, hanem inkább felveszik a kesztyűt ellene, hiszen mind lelkileg, mind a külső szempontjából is csak így lehetnek újra a régiek. Szerencsére már az öröklött kopaszodásra is létezik egy tökéletes megoldás, ami nem csak biztos, hanem végleges eredményt is ad, méghozzá a hajátültetés. Ne engedjünk hát szabad utat a rosszízű pletykáknak, tegyünk a kopaszodás ellen, és érezzük újra jól magunkat saját bőrünkben!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Betegségek sortüzében

0 Komment

A téli időszak rejti magában a legtöbb olyan veszélyhelyzetet, ami betegséget idéz elő. A kinti hideg levegő, a meleg holmik okozta leizzadás, illetve az amúgy is sok beteggel történő érintkezések egyvelege bizony nehezen kivédhető. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor még inkább vigyázzunk magunkra!

Egy egyszerű megfázás is le tudja dönteni a lábáról az embert, de mi van akkor, ha valami komolyabb vírust kapunk el? Bizony a szervezetünk ilyenkor nagymértékben legyengül, és sajnos olyan velejárókkal is számolnunk kell, aminek eleinte azt hisszük, semmi köze nem lehet betegségünkhöz.

Ilyenkor a legtöbb nyavalya magas lázzal jár. Nagyon sokan vannak úgy vele, hogy először próbálják tűrni ezt az állapotot, hiszen, mint tudjuk, ilyenkor a szervezet küzd a kórokozók ellen. Nincs is ezzel baj, de óvatosan kell kezelnünk, hiszen, ha huzamosabb ideig fennáll a magas láz, az sajnos károkat okozhat az egyébként problémamentes részeinél is szervezetünknek.

Illetve, amennyiben hiába próbálkozunk csillapítani lázunkat, mégis az egekbe szökik lázmérőnk mutatója, akkor minél hamarabb szólnunk kell orvosnak, hiszen ilyen esetekben injekció is kellhet. A magas láz sajnos olyan mellékhatást is eredményezhet, mint például a hajhullás. Mivel nagyon le van gyengítve szervezetünk, emellett pedig ádáz küzdelmet vív a betegséggel, ezért mindenhonnan elveszi az energiát ehhez. A hajzat állapotának romlása és gyérülése esetén pedig még inkább ront a helyzeten a sok beszedett gyógyszer.

Próbáljunk tehát odafigyelni, kerülni a beteg embereket, sok vitamint juttatni szervezetünkbe, és minél ésszerűbben öltözködni a nagy hidegekben. Így talán megelőzhetjük a bajt, és nem kell félnünk, hogy a karácsonyt majd ágyban kell töltenünk.

A láz okozta hajhullás persze csak átmeneti, és megszűnik, amint meggyógyul szervezetünk. Ugyan az eltart egy ideig, hogy regenerálódjon frizuránk, ezért nem árt, ha erre mi is rásegítünk egy kis hajápolással. Persze hajhullás más okokból is jelentkezhet, így figyelemmel kell kísérnünk a hajzat javulását. Ha ez nem következik be, akkor más lehet a baj, és fontos kivizsgáltatni. Ma már minden hajzattal kapcsolatos problémára akad megoldás, még az öröklött kopaszodásra is, hiszen a hajátültetés azok gondját is megoldja, akiknél már nem segítenek a különböző készítmények és gyógyszerek.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jim Carrey változásai

0 Komment

Az természetes, hogy a színészek legnagyobb művészete abban rejlik, hogy filmről-filmre, karakterről-karakterre teljesen más arcot képesek mutatni, eljátszani. A különböző figurák életre keltése nem kis feladattal jár, sem a szereplők szempontjából, sem pedig a maszkosok, sminkesek, kellékesek számára.

Jim Carrey-t rengeteg különféle karakter bőrébe bújva láthattuk már, és ezer arcot mutatott már nekünk a sokak által „gumiarcú” jelzővel emlegetett sztár. Nem mehetünk el azonban amellett, hogy bizony a való életben sem kerüli a változásokat mostanában. Bár hosszú éveken keresztül megszokhattuk, hogy általában egy bizonyos frizurával láthatjuk a képernyőnkön, nemrég több átváltozáson is keresztülment a magánéletében hajzata.

Ha minden igaz, egy szakítás miatt vágatta le szinte teljesen kopaszra hajzatát pár évvel ezelőtt, idén pedig nem csak hosszabb frizurával, hanem terjedelmes szakállal jelent meg a közönség előtt. Nem tudni, hogy ez pontosan miért pattant ki a fejéből, mindenesetre a világsztár jobban tenné, ha visszatérne az eredeti verzióhoz, és a már megszokott külsővel láthatnánk újra.

Egy biztos, a kopaszság szintén nem állt jól neki, éppen ezért, ha bármikor gond lenne hajzatával, mindenképpen érdemes lenne elgondolkodnia majd a hajbeültetésen, hiszen ez az egyetlen olyan végleges, és biztos megoldás, mely segítséget nyújthat a férfias, öröklött jellegű kopaszodóknak.

Ugyan azt láthatjuk, hogy a hajhullás veszélye egyelőre nem fenyegeti, és reméljük, hogy nem is fogja, azért ezt a lehetőséget mindenképp szem előtt kellene tartania, ha kopaszodni kezdene. A mindennapi életben sem áll mindenkinek jól a kopaszság, pedig rengetegen küzdenek már idejekorán ezzel a problémával. Nagyon fontos, hogy először az okokat derítsük ki szakember segítségével, és amint megtudjuk, hogy genetikai kopaszodásról van szó, már csak annyi a dolgunk, hogy eldöntsük: beletörődünk, vagy inkább felvesszük a kesztyűt?

A hajátültetés tökéletesen orvosolja ugyanis ezt a problémát, de nem mindenki tudja egyből meghozni a döntést. A HairHungary Klinika több páciense is vezetett már éppen ezért olyan blogot, melyből megismerhetjük a saját szemszögükből az eljárás menetét, illetve az eredményeket.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed