Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aktív sportolás

0 Komment

A kiegyensúlyozott, egészséges életmódhoz szervesen hozzátartozik az is, hogy a mozgás nagy hangsúllyal megjelenjen mindennapjainkban. Már fél óra gyors séta is segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de azok, akik valamilyen sportba fektetik energiájukat, rengeteg negatív hatástól és betegségek ezrétől menekülhetnek meg.

Az aktív sportolók természetesen sokkal nagyobb erőbedobással élik hétköznapjaikat, és akinek ez válik az életévé, annak nem csak a munkája, hanem a szenvedélye is a kiválasztott sportág lesz. Általában már gyermekkorban kezdik pályájukat, így egészen fiatal koruktól alakul már át szervezetük erre az életformára. Gyönyörű izmok, kitartás, erő és persze a hajszolt siker folyton nyakukban ólálkodó súlya jellemzi az igazán nagy sportolókat.

Amellett, hogy a mozgás egészséges, a mindennapi edzésnek sajnos előbb vagy utóbb jelentkezhetnek hátulütői is. Ilyenek például az idős korra szinte teljesen kimerült csontok és végtagok, a magánéleti problémák kialakulása a folyamatos felkészülések miatti kevés szabadidő következtében, vagy az aktív sportolással járó hormonális változások.

Utolsónak köszönhető az is, hogy például a kitartásban is nagy szerepet vállaló tesztoszteron olyan negatív hatással van a hajhagymák működésére, hogy emiatt kopaszodás indul meg. Ezért láthatunk rengeteg élsportolót már fiatal korban gyér frizurával. Számos sportág képviselője – legyen szó fociról, vízilabdáról, futásról, jégkorongról stb. – küzdött kopaszodással, vagy éppen fogadta el tarságát.

Azok számára, akik nem akarnak beletörődni az egyre fogyó hajzatba, segítséget nyújthat a hajátültetés. Ilyen beavatkozáson esett át már például Wayne Rooney, illetve a HairHungary Klinika által végzett hajbeültetés segített többek között Lisztes Krisztiánnak, Varga Dánielnek, Harsányi Gergelynek, Hosnyánszy Norbertnek vagy éppen Szuper Leventének abban, hogy újra dús, vagy még dúsabb frizurájuk lehessen. Az eredmények pedig magukért beszélnek, és nem csak az új hajzattal rendelkező sportolók, hanem persze a szurkoló hölgyek is elégedettek velük.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rózsavizes öblítés

0 Komment

Aki tegnap ellátogatott az EsteticHungary blogoldalára, az megismerkedhetett a rózsavíz bőrre gyakorolt, pozitív hatásaival. Most azt fogjuk kicsit közelebbről megvizsgálni, milyen eredményt adhat, ha a haj állagának javításához alkalmazzuk, és azt is megtudjuk, hogy ezt hogyan tehetjük meg.

A rózsának már több évezredes múltja van mind a szépségipar, mind pedig a gyógyászat terén, mégis nagyon kevesen ismerik jótékony hatásait. Pedig a stressz kezeléstől kezdve az illatosításig rengeteg pozitívum rejlik ebben a nem csak hatékony, de gyönyörű növényben.

A hajápolás terén szintén jól járunk a rózsavíz alkalmazásával, ugyanis nem csak ápolja a hajzatot, hanem javítja is állagát. Készíthetünk belőle hajöblítőt, amihez pár csepp rózsavizet kell cseppenteni egy kis kamillateába, és a hajmosás közben egyszer ezzel leöblíteni frizuránkat, de akár magában is használhatjuk. Selymes, fényes és főként illatos lesz tőle hajzatunk, hiszen amellett, hogy tökéletesen hidratál és táplál, ki ne szeretné a rózsa finom, semmi máshoz nem hasonlítható illatát.

Mivel stimuláló, valamint vérkeringést serkentő hatása van - és nyugodtan tehetjük a fejbőrünkre is, nem csak a hajzatra -, így a rózsavíz sok esetben megelőzheti a hajhullás kialakulását. A hajhagymák működését segíti, ezáltal nem csak erősek lesznek hajszálaink, de ellenállóbbak is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a hajhullás minden esetben kezelhető rózsavíz alkalmazásával. A kopaszodás hátterében ugyanis számos olyan ok állhat, melyet sajnos nem tudunk orvosolni ilyen praktikákkal. Természetesen, ahogy fent is említettük, sokszor segít a megelőzésben, de hormonális, vagy éppen öröklődési problémákat nem képes megoldani.

Nem csak ajánlatos, hanem szükséges is, hogy rendszeresen foglalkozzunk hajunk ápolásával, de amint nagyobb gondot észlelünk, azonnal szakértő segítséget kell kérnünk. A hajgyérülés rengeteg betegség jele is lehet, illetve számos probléma is eredményezheti, így ennek a függvényében tudhatjuk majd, milyen lépéseket kell megtenni.

A kopaszodásra, attól függően, hogy mi okozta, több megoldás is létezik. Amennyiben csak átmeneti volt a hajhullás, akkor segíthetjük a hajzatunk visszaállítását mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel, azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy maradandó kopasz foltokat eredményezett, akkor a hajátültetés segíthet csak.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nyári zápor

0 Komment

Valahogy mindenki utál elázni, amikor elered az eső, akkor elkezdünk szaladni, és bármit, amit csak lehet, fejünk fölé tartunk, ha éppen nincs nálunk egy esernyő, esőkabát vagy csuklyás felső. Pedig nyáron – főleg idén – egymást érik a záporok, és tulajdonképpen a nagy hőségben annyira nem is baj egy kis felfrissülés.

És milyen jól tennénk, ha nem csak a hőmérséklet szempontjából örülnénk az ilyen hamar eltűnő, mégis nagymértékű csapadékkal járó esőnek, illetve azért, mert nem kell megint locsolnunk. Nyugodtan kihasználhatnánk ugyanis az esőzést arra, hogy néha elázzunk.

Ez lehet, hogy elsőként furcsán hangzik, azonban higgyük csak el, hogy ezzel igazán jót teszünk hajzatunknak. Az esővíztől ugyanis a haj puhább lesz, és a sokszor nagyon klóros csapvíz után igazi felüdülés lesz neki ez a természetes víz. Emellett az esővíz lágy, és enyhén savas kémhatású, ami a fejbőrnek is jót tesz.

Sokan gyűjtik össze egyébként a csapadékot, és használják hajuk öblítésére, de ezt könnyen ki lehet váltani azzal, hogy ha nem félünk egy kicsit megázni. Persze a legjobb, ha ezt nem egy szmogos, poros belvárosi környéken tesszük, hiszen ott sajnos az esővíz sem marad teljesen tiszta.

Nagyon hasznos, ha tisztában vagyunk néhány jó régi trükkel frizuránk szempontjából, hiszen ha ezeket elfelednénk, akkor maradnának csak a boltok polcain sorakozó ilyen-olyan kozmetikumok, amelyek persze nem károsak – amennyiben okosan használjuk őket -, de mégis néha meg kell maradnunk a természetes dolgok körében, és javunkra használni azokat.

A hajzatnak különösen kell az ápolás, hiszen elég egy kis probléma ahhoz, hogy gondok legyenek vele. A túl sok stressz, a rossz étrend, az egészségtelen életmód, a vitaminhiány, és ezek mellett az élet olyan más velejárói, mint egyes betegségek, vagy éppen gyógyszerek szedése mind-mind okozhatnak a frizurában kárt, így hajhulláshoz is vezethetnek. Ha már megvan a baj, akkor hamar szakértő segítséghez kell fordulni, hogy megtudjuk, mi orvosolhatja problémánkat. Esetenként egyes készítmények alkalmazása és a kiváltó okok megszüntetése is elegendő lehet, de van, amikor csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés varázsolhatja vissza régi frizuránkat.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A csodás ásványvíz

0 Komment

Ki hitte volna, hogy az ásványvíz nem csak szomjunk oltására alkalmas, hanem más dolgokban is olyan hatása van, mely miatt mindenkinek kellene alkalmaznia néha. A sima csapvízben ugyanis rengeteg olyan anyag található, mint például a mész vagy a klór, melyek lerakódást jelentenek bőrünkön és hajunkon.

Éppen ezért ha mindig csak sima csapvízzel mosakodunk és mosunk hajat, akkor ezek az anyagok tompa fényűvé teszik a bőrt és a hajzatot, és természetesen a fejbőrnél is okozhatnak problémát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes fürdéshez és hajmosáshoz használjunk ásványvizet, hiszen ez lehetetlen lenne.

ásványvíz hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary csapvíz klór mész lerakódás töredezett haj száraz haj zsíros hajAzonban ha néha kitöltünk egy pohárba ásványvizet, belemártunk egy vattapamacsot, és azzal áttöröljük arcunkat, az egyszerűen csodákat művel majd bőrünkkel. A puhaság mellett eltűnik a pattanások nagy része is, így egy üdébb, tisztább arcbőrt kapunk.

Hajmosáskor pedig ugyanúgy járjunk el, ahogy szoktunk, természetesen csapvízzel kezdjünk neki, majd samponozzuk, ha kell, ezt a műveletet kétszer is tegyük meg. A lényeg, hogy a legutolsó öblítést ne sima, hanem ásványvízzel tegyük meg, ez hosszú haj esetén sem kell, hogy több legyen egy pohárnyinál. Hajzatunk fényes és egészséges lesz tőle, valamint fejbőrünk is hálás lesz érte.

Mivel frizuránk rengeteg káros hatásnak van kitéve, nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, és figyeljünk oda állagára. Ugyanis nagyon korán meglehet a baj, ha elhanyagoljuk. Nem csak korpásodás, töredezettség, száraz vagy éppen zsíros hajzat alakulhat ki, hanem bizony előbb utóbb hajhullás is. Ilyenkor ki kell deríteni minél előbb, hogy mi okozhatja a kopaszodást, és aszerint tudunk tenni ellene. Előfordulhat, hogy a kiváltó okot nem tudjuk megoldani, így a hajhullást sem tudjuk megállítani. Ilyen esetekben jöhet szóba még mindig segítségként a hajátültetés, mely visszaadhatja régi frizuránkat.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed