Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krumplihéj, mint festék?

0 Komment

Fiatal korban is általában az kell, ami nincs, így van ez a hajszínekkel is. Ha valaki szőke, az barna szeretne lenni, vagy fordítva, de legalább egyszer biztosan ki akarunk próbálni valami újat. Azt viszont mindenki tudja, hogy hosszú távon nem tesznek jót a különböző hajfestékek, és egyéb kémiai változásokat okozó anyagok a hajnak, ezért sokszor érdemesebb kipróbálni természetes színezőket.

Legkésőbb az ősz hajszálak megjelenésekor elgondolkozik mindenki azon, hogyan tovább. Nyugodjunk bele, hogy az idő vas foga egyre láthatóbb nyomokat hagy rajtunk, vagy inkább vegyük fel a harcot, és amit lehet, tegyünk meg annak érdekében, hogy megőrizzük eddigi külsőnket. Az őszülés beköszöntével létezik olyan módszer, ami kicsit segíthet eltűntetni a fehér hajszálakat.

Barna hajúak esetében ajánlott a következő megoldás: mossunk meg jó alaposan, majd hámozzunk meg annyi burgonyát, amennyiből kijön egy csészényi héj. A krumplihéjat tegyük egy lábosba, majd öntsük fel szintén egy csészényi vízzel. 4-5 percnyi forralás után hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át a kapott levet. Ezt a barnás folyadékot ecset segítségével kenjük fel hajunkra, és hagyjuk, hogy megszáradjon rajta. A hajzat természetes fényű és barna színű lesz. Persze ezzel nem állíthatjuk meg az őszülés folyamatát, de kicsit játszhatunk hajzatunk színével.

Az őszülés mellett a másik probléma, amelytől mindkét nem képviselői rettegnek, a hajhullás. Szintén jelentkezhet ez a kellemetlenség a kor előrehaladtával, azonban sajnos kijelenthetjük, hogy a rengeteg káros hatásnak köszönhetően, illetve a férfiaknál leginkább előforduló, örökletes folyamatok miatt már idejekorán is megkezdődhet a kopaszodás.

Persze lehetséges, hogy egy kis odafigyeléssel megállíthatjuk a hajhullást, azonban pont a megszámlálhatatlanul sok okozó miatt akkor tesszük a legjobbat, ha azonnal kivizsgáltatjuk problémánkat, mi is áll a háttérben, a mi esetünkben. Ugyanis, ha a genetika miatt kezdődött meg a kopaszodás, arra sajnos igazi gyógymód nincsen, csak egyetlen megoldás adhatja vissza frizuránkat, a hajátültetés. Más esetekben viszont elegendő lehet a kiváltó okok orvoslása, illetve egyes kezelésekkel - például mezoterápia - segíthetjük a hajhagymák regenerálódását.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Gyönyörű vörös tincsek

0 Komment

Minden hajszínnek megvan a trükkje, hogyan legyen még szebb, fényesebb és ragyogóbb. Persze ilyenkor csak a természetes hajszíneket értjük ez alatt, a festett hajszálaknál más a helyzet. Amennyiben valaki festékkel vagy színezővel éri el a kívánt hajszínt, azok számára rengeteg hajszínvédő sampon áll rendelkezésre, de mi most azt fogjuk részletezni, mit tegyen, ha természetes vörös frizurával áldotta meg a sors.

A saját vörös hajjal nem mindenki elégedett, pedig, ha egy kicsit teszünk érte, akkor gyönyörű színű tincseink lehetnek. Ne gondoljunk nagy ördöngösségre, hiszen a következő trükkhöz minden kellék és összetevő megtalálható szinte bárkinek a konyhájában.

Először is pépesre kell nyomni pár darab epret, majd ezt fel kell önteni alma vagy áfonya lével annyira, hogy az állaga krémesen kenhető legyen. Ezt vigyük fel egyenletesen a hajzatra, majd hagyjuk hatni a jótékony pakolást legalább 20 percig. Utána öblítsük le hajunkról, majd mossuk meg alaposan frizuránkat a megszokott módon. Ha minden héten megismételjük ezt az otthoni kezelést, akkor vörös tincseink élettel telibbek lesznek, és csodás színben fognak ragyogni.  

Nagyon sok olyan hétköznapi trükk létezik, melyeket nyugodtan kipróbálhatunk otthon, amikor ápolni szeretnénk frizuránkat. Mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbbet, hiszen attól függően, milyen problémánk van – töredezettség, szárazság vagy éppen túlzott zsírosság -, különböző összetevők tudnak segíteni.

Sajnos azonban vannak olyan gondok is, melyekre egy-egy pakolás nem jelenthet elegendő segítséget. Amennyiben hajhullást észlelünk magunknál, valószínűleg nagyobb a baj, és a háttérben komolyabb okok is állhatnak. Ilyen esetekben fontos az, hogy kivizsgáltassuk problémánkat, és megtudjuk, mi miatt indult meg a kopaszodás.

Egyes esetekben szerencsénk lehet, és a kiváltó problémák megoldásával megállíthatjuk a haj gyérülését, de előfordulhat, hogy ezt sajnos nem tudjuk megtenni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, melyre nincs különösebb gyógymód. Ebben az esetben se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokat még ilyenkor is van esélyünk eltűntetni, méghozzá a hajátültetés segítségével.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A csodás ásványvíz

0 Komment

Ki hitte volna, hogy az ásványvíz nem csak szomjunk oltására alkalmas, hanem más dolgokban is olyan hatása van, mely miatt mindenkinek kellene alkalmaznia néha. A sima csapvízben ugyanis rengeteg olyan anyag található, mint például a mész vagy a klór, melyek lerakódást jelentenek bőrünkön és hajunkon.

Éppen ezért ha mindig csak sima csapvízzel mosakodunk és mosunk hajat, akkor ezek az anyagok tompa fényűvé teszik a bőrt és a hajzatot, és természetesen a fejbőrnél is okozhatnak problémát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes fürdéshez és hajmosáshoz használjunk ásványvizet, hiszen ez lehetetlen lenne.

ásványvíz hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary csapvíz klór mész lerakódás töredezett haj száraz haj zsíros hajAzonban ha néha kitöltünk egy pohárba ásványvizet, belemártunk egy vattapamacsot, és azzal áttöröljük arcunkat, az egyszerűen csodákat művel majd bőrünkkel. A puhaság mellett eltűnik a pattanások nagy része is, így egy üdébb, tisztább arcbőrt kapunk.

Hajmosáskor pedig ugyanúgy járjunk el, ahogy szoktunk, természetesen csapvízzel kezdjünk neki, majd samponozzuk, ha kell, ezt a műveletet kétszer is tegyük meg. A lényeg, hogy a legutolsó öblítést ne sima, hanem ásványvízzel tegyük meg, ez hosszú haj esetén sem kell, hogy több legyen egy pohárnyinál. Hajzatunk fényes és egészséges lesz tőle, valamint fejbőrünk is hálás lesz érte.

Mivel frizuránk rengeteg káros hatásnak van kitéve, nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, és figyeljünk oda állagára. Ugyanis nagyon korán meglehet a baj, ha elhanyagoljuk. Nem csak korpásodás, töredezettség, száraz vagy éppen zsíros hajzat alakulhat ki, hanem bizony előbb utóbb hajhullás is. Ilyenkor ki kell deríteni minél előbb, hogy mi okozhatja a kopaszodást, és aszerint tudunk tenni ellene. Előfordulhat, hogy a kiváltó okot nem tudjuk megoldani, így a hajhullást sem tudjuk megállítani. Ilyen esetekben jöhet szóba még mindig segítségként a hajátültetés, mely visszaadhatja régi frizuránkat.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed