Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A csodás ásványvíz

0 Komment

Ki hitte volna, hogy az ásványvíz nem csak szomjunk oltására alkalmas, hanem más dolgokban is olyan hatása van, mely miatt mindenkinek kellene alkalmaznia néha. A sima csapvízben ugyanis rengeteg olyan anyag található, mint például a mész vagy a klór, melyek lerakódást jelentenek bőrünkön és hajunkon.

Éppen ezért ha mindig csak sima csapvízzel mosakodunk és mosunk hajat, akkor ezek az anyagok tompa fényűvé teszik a bőrt és a hajzatot, és természetesen a fejbőrnél is okozhatnak problémát. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes fürdéshez és hajmosáshoz használjunk ásványvizet, hiszen ez lehetetlen lenne.

ásványvíz hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary csapvíz klór mész lerakódás töredezett haj száraz haj zsíros hajAzonban ha néha kitöltünk egy pohárba ásványvizet, belemártunk egy vattapamacsot, és azzal áttöröljük arcunkat, az egyszerűen csodákat művel majd bőrünkkel. A puhaság mellett eltűnik a pattanások nagy része is, így egy üdébb, tisztább arcbőrt kapunk.

Hajmosáskor pedig ugyanúgy járjunk el, ahogy szoktunk, természetesen csapvízzel kezdjünk neki, majd samponozzuk, ha kell, ezt a műveletet kétszer is tegyük meg. A lényeg, hogy a legutolsó öblítést ne sima, hanem ásványvízzel tegyük meg, ez hosszú haj esetén sem kell, hogy több legyen egy pohárnyinál. Hajzatunk fényes és egészséges lesz tőle, valamint fejbőrünk is hálás lesz érte.

Mivel frizuránk rengeteg káros hatásnak van kitéve, nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, és figyeljünk oda állagára. Ugyanis nagyon korán meglehet a baj, ha elhanyagoljuk. Nem csak korpásodás, töredezettség, száraz vagy éppen zsíros hajzat alakulhat ki, hanem bizony előbb utóbb hajhullás is. Ilyenkor ki kell deríteni minél előbb, hogy mi okozhatja a kopaszodást, és aszerint tudunk tenni ellene. Előfordulhat, hogy a kiváltó okot nem tudjuk megoldani, így a hajhullást sem tudjuk megállítani. Ilyen esetekben jöhet szóba még mindig segítségként a hajátültetés, mely visszaadhatja régi frizuránkat.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nyári hajpakolás

0 Komment

Nyáron hajzatunk nagyon sok káros hatásnak van kitéve, legyen szó az erős napfényről, a klóros vízről vagy a folyamatos forróságról. Ahhoz, hogy frizuránkat mindez ne viselje meg, bizony nem árt, ha kicsit többet törődünk vele a megszokottnál. Kifejezetten a nyári hatásokra tökéletes a következő hajpakolás, melyet mindenki el tud készíteni otthon magának.

Langyosítsunk fel 3 dl tejszínt, majd olvasszunk hozzá 1 evőkanál mézet. Pépesítsünk össze egy banánt, és adjuk hozzá az eddigi keverékhez, majd öntsünk hozzá egy teáskanálnyi almaecetet. A melegítés után tehetünk bele még egy evőkanálnyi olívaolajat, és még hatásosabb lesz a pakolás, ha egy felvert tojást is belekeverünk.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hajpakolás nyár forróság klóros víz banán olívaolaj almaecet tejszín méz otthoni pakolásAz elkészült kencénket száraz hajra kell felvinni, majd vagy egy fóliát tekerjünk fejünkre, vagy vegyünk fel egy zuhanysapkát. Érdemes egy kicsit kiülni a napra vele, vagy langyos meleget fújni rá hajszárítóval, hiszen a meleg levegő miatt hatékonyabban tudnak munkálkodni az összetevők. Ezután tekerjünk rá még egy törölközőt, és hagyjuk így pihenni fél órát. Utána langyos vízzel mossuk le a pakolást hajzatunkról, és ha tehetjük, hagyjuk, hogy megszáradjon frizuránk magától.

Ez a csodaszer tele van vitaminnal, így egy hidratált, selymes és ápolt hajkoronát fogunk kapni. Ezt a pakolást nyugodtan többször is felvihetjük egy héten, az eredménnyel mindig elégedettek leszünk. Hajunk ápolása nagyon fontos, hiszen elég egy apró gyengülés szervezetünkben, vagy egy nem megszokott külső behatás, és máris megkezdődhet a hajhullás.

Kopaszodás rengeteg okból kialakulhat, de ha nem törődünk megfelelően hajzatunkkal, még az esélyt sem adjuk meg, hogy minél tovább maradjon egészséges a frizuránk. Akit utolér a hajhullás, annak számot kell vetnie azzal, hogy megfelelően gondoskodott-e hajzatáról, vagy tényleg valami nagyobb gond áll a háttérben. A hajhullás megállítására természetesen van esély, azonban ha olyan probléma okozza, mint például a genetika, akkor csak a helyreállításról lehet szó, ami a hajátültetés segítségével lehetséges.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed