Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aktív sportolás

0 Komment

A kiegyensúlyozott, egészséges életmódhoz szervesen hozzátartozik az is, hogy a mozgás nagy hangsúllyal megjelenjen mindennapjainkban. Már fél óra gyors séta is segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de azok, akik valamilyen sportba fektetik energiájukat, rengeteg negatív hatástól és betegségek ezrétől menekülhetnek meg.

Az aktív sportolók természetesen sokkal nagyobb erőbedobással élik hétköznapjaikat, és akinek ez válik az életévé, annak nem csak a munkája, hanem a szenvedélye is a kiválasztott sportág lesz. Általában már gyermekkorban kezdik pályájukat, így egészen fiatal koruktól alakul már át szervezetük erre az életformára. Gyönyörű izmok, kitartás, erő és persze a hajszolt siker folyton nyakukban ólálkodó súlya jellemzi az igazán nagy sportolókat.

Amellett, hogy a mozgás egészséges, a mindennapi edzésnek sajnos előbb vagy utóbb jelentkezhetnek hátulütői is. Ilyenek például az idős korra szinte teljesen kimerült csontok és végtagok, a magánéleti problémák kialakulása a folyamatos felkészülések miatti kevés szabadidő következtében, vagy az aktív sportolással járó hormonális változások.

Utolsónak köszönhető az is, hogy például a kitartásban is nagy szerepet vállaló tesztoszteron olyan negatív hatással van a hajhagymák működésére, hogy emiatt kopaszodás indul meg. Ezért láthatunk rengeteg élsportolót már fiatal korban gyér frizurával. Számos sportág képviselője – legyen szó fociról, vízilabdáról, futásról, jégkorongról stb. – küzdött kopaszodással, vagy éppen fogadta el tarságát.

Azok számára, akik nem akarnak beletörődni az egyre fogyó hajzatba, segítséget nyújthat a hajátültetés. Ilyen beavatkozáson esett át már például Wayne Rooney, illetve a HairHungary Klinika által végzett hajbeültetés segített többek között Lisztes Krisztiánnak, Varga Dánielnek, Harsányi Gergelynek, Hosnyánszy Norbertnek vagy éppen Szuper Leventének abban, hogy újra dús, vagy még dúsabb frizurájuk lehessen. Az eredmények pedig magukért beszélnek, és nem csak az új hajzattal rendelkező sportolók, hanem persze a szurkoló hölgyek is elégedettek velük.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A szteroidok világa

0 Komment

Sajnos a külsőségek egyre fontosabbak már mindenki számára, és sok esetben azért, hogy a külvilág tetsző szemekkel meredjen ránk, képesek vagyunk olyan drasztikus dolgokat művelni testünkkel, melyet aztán szervezetünk bosszul meg. Ilyen például a hirtelen fogyás, mely étkezési zavarokba mehet át, de ide sorolhatjuk a testépítést is, mely szintén sokszor nem ismer határokat.

Ahhoz, hogy az izomépítés gyors legyen, nagyon sok testépítő szed anabolikus szteroidokat. Emellett sok más sportág megszállottjai is alkalmazzák ezeket, hiszen fokozzák a teljesítményt, növelik a fizikai erőt és a koncentrációképességet is. Túlzott használatukkor azonban olyan negatív mellékhatásai lehetnek, melyekkel érdemes számolni még azelőtt, hogy valaki szteroidokat kezdene szedni.

A készítményeknek sajnos májkárosító hatásai lehetnek, emellett megváltozik a bőr minősége, verejtékezési zavarok léphetnek fel. Nőknél sok esetben férfiasodás figyelhető meg, például túlzott szőrnövekedéssel, valamint menstruációs zavarok is jelentkezhetnek. Férfiak esetében a fejbőrön szőrmentes területek alakulhatnak ki, vagyis kopaszodás indul meg.

Amennyiben bármelyik mellékhatást észleljük magunkon, azonnal abba kell hagyni az anabolikus szteroidok szedését. Ha időben észbe kapunk, akkor pár hónappal a készítmény elhagyása után minden visszaáll a régi kerékvágásba, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden nyom teljesen eltűnik. Körültekintőnek kell tehát lennünk, és mérlegelni kell, megéri-e veszélyeztetni szervezetünk egészségét.

A hajnövekedés szintén visszanyeri normális ritmusát, ha abbahagyjuk a szteroidok szedését. Ebben azonban segítségünkre lehetnek olyan belső és külső készítmények, melyek segítik a hajhagymák regenerálódását, illetve tökéletes megoldást nyújthat a mezoterápiás kezelés is. Utóbbi nagy segítség lehet minden átmenetileg jelentkező hajhullás esetén, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor a kopaszodás nem csak egy átmeneti kellemetlenség. A hajátültetés azonban lehetővé teszi, hogy még ilyenkor se adjuk fel a reményt, hiszen a kiforrott technológia képes visszavarázsolni régi frizuránkat.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Parókás focista?

0 Komment

Az egyik legutóbbi angol Ligakupa találkozón, méghozzá a Bournemouth–Liverpool meccsen az egyik játékosnak úgy döntött a parókája, hogy leesik fejéről passz közben. Baily Cargill hajzata egyébként kétségtelenül nem igényelne parókát, azonban a focista valamiért hosszú copfot szeretett volna magának, ám a copf máshogy döntött.

Cargill-nak egyébként dús – csak éppen rövid – frizurája van, és tényleg nem szorulna rá, hogy parókát hordjon. Valószínűleg azért tette ezt mégis, mert nem akarja megvárni, míg megnő hosszú lokniba a haja. A kényes „balesetről” videó is készült, melyet már több helyen meg lehet találni az interneten.

Vele ellentétben sok sportoló szenved hajhullásban, kopaszodásban, és ez nem véletlen, mivel a hajhagymákra ilyen módon ható tesztoszteron fontos szerepet játszik az energia-háztartásban és a koncentrációban is, mely tulajdonságok egy sportember számára elengedhetetlenek.

Paróka helyett azonban jobb megoldáshoz kellene fordulniuk a kopaszodó focistáknak, hogy nehogy úgy járjanak, mint fent említett társuk. Már rengeteg sportolónak segített ilyen esetekben a hajátültetés, melynek során a saját tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre hajszálakat. Ezek, mint ahogyan régi helyükön sem tették, innen sem fognak már kihullani.

Világszerte egyre több sportember választja ezt a megoldást, mint például Wayne Rooney, vagy a már edzőként jeleskedő Jürgen Klopp. Nálunk, a HairHungary Klinikán is számtalan sportjelesség fordult már meg, mint például a jégkorongbajnok Szuper Levente, vagy a vízilabdázó Varga Dániel, akik teljes megelégedettséggel távoztak a műtőből.  

Ha kopaszodási problémával küzdünk tehát, érdemes minél előbb szakértőhöz fordulnunk, hogy megtudjuk, mi áll a háttérben, és milyen megoldások jöhetnek szóba. Amennyiben öröklött kopaszodásról van szó, úgy a fent említett hajátültetés ad biztos és végleges segítséget, és ennél a választásnál azt is kizárhatjuk, hogy a paróka a legrosszabb helyzetekben döntsön úgy, lerepül a fejünkről.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed